Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

permis suspendat

cristi71

Postări Recomandate

Din cate stiu eu (n-am legea in fata, insa am invatat pe rupte pentru categoriile C,D si E) reducerea nu se acorda in doua cazuri

1) Daca se trece la culoarea rosie la calea ferata, sau printre barierele lasate.

2) Daca se produce accident ca urmare a neacordarii de prioritate. In cazul de fata neacordare de prioritate fata de pieton.

Posibil intre timp sa se fi schimbat legea...

La un moment dat, o cunostinta de-a mea a fost intr-o situiatie similara si a stat pe tusa 6 luni (in loc de 3 luni) pentru ca n-a depus la timp nu stiu ce dosar (am impresia ca cel medical, din care rezulta ca victima nu a suferit traume in urma accidentului). La el situatia a stat in felul urmator: Avea o masina oprita inainte de trecere, iar pe trecere un copil pe care doar l-a atins un pic cu oglinda. Mie astia care opresc fix inainte de trecere mi se par nesimtiti...adica sunt si ei soferi si stiu la ce riscuri expun ceilalti soferi...Singurul tratament pentru nesimtire presupun ca este bataia...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Daca tot discutam,Ce obligatie are un conducator auto cand se apropie de o TRECERE pentru PIETONI,semaforizata? Atentie,semaforul este VERDE pt,conducatorul auto ! Repet,Ce obligatie ai(sau nu) ..Pe scurt,te mai uiti la pietonii care...vor sa "forteze" trecerea"de pietoni? :95  :limb:

Link spre comentariu

Daca tot discutam,Ce obligatie are un conducator auto cand se apropie de o TRECERE pentru PIETONI,semaforizata? Atentie,semaforul este VERDE pt,conducatorul auto ! Repet,Ce obligatie ai(sau nu) ..Pe scurt,te mai uiti la pietonii care...vor sa "forteze" trecerea"de pietoni? :95  :limb:

Dupa cum te exprimi cred ca esti pieton

DAR CE MAMA A DRACULUI  OBLIGATII ARE UN PIETON CARE TRAVERSEAZA PARTEA CAROSABILA ....AIA CONSTRUITA SA CIRCULE MASINI

Fara obligatii,,, trece ca boul sau vaca dupa caz

Link spre comentariu

Si acum, dupa atatea drumuri, nu era mai sanatos sa fi mers la cineva cu pregatire juridica, sa-ti spuna pasii de urmat (procedurile), sa-ti fi pregatit dosarul cu contraargumente, in vreo 2 ore te rezolva, prin zona noastra e cam 100 lei pe ora. Dar ma rog, e doar o parere legata de o experienta proprie (legata de niste taxe). Oricum, primul pas trebuia inceput cu declaratia notariala a victimei de renuntare la pretentiile civile conform art.22 NCPP.

Raspuns gresit,aveai DOAR 2 variante,daca umbli dupa avocati...pierzi pe linie(o gramada de bani,o multime....de bani),daca te-ai inteles cu "victima" teoretic nu ai ca pati! Daca victima nu depune o plangere in termenul stabilit de lege....reclamatiile ulterioare sunt....nule!(anulate) :da  :freaza:Cat despre permisul suspendat,nu am comentarii,dar oricum gadeste-te la sanatate....putina miscare nu cred ca...."dauneaza GRAV  ...sanatatii,pe termen luuung" Sper ca ai inteles ideea! :95

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

azi sa finalizat cazul...pauza pana pe 17 aprilie, fara amenda,obligativitatea sustinerii examenului in termenul de suspendare...nu beneficiez de reducere pt ca fapta e infractiune si nu contraventie..asa mi s a spus de la serviciul rutier de catre un politist ofiter...eu nu regasesc asta in codul rutier,insa,pana la urma am lovit un om...ca am avut noroc si n am avut viteza e doar o intamplare..alta data trebuie atentie..nu caut scuze, cu toate ca n am vazut o de soare, trebuia sa incetinesc..deci,colegi soferi conduceti prudent daca nu vreti sa patiti ca mine! si faptul ca n am primit amenda e un caz de clementa din partea celui ce a anchetat cazul..consider intr un final ca am gresit,am avut noroc si nu trebuia sa se ajunga aici..

Link spre comentariu

eheee..credeati c am scapat? azi,in timp ce un sistem control acces imi scosese par alb, suna un nr necunoscut..se recomanda...sunt doamna accidentata ..stiti,am crezut ca suntem prieteni..o intreb: pai si nu suntem doamna? ....nu mai treceti si pe la mine? ma cam doare capul,raspunsul ei! ca a venit o foaie,acolo zice ca mai as avea timp inca 20 de zile ..stiti d voastra,sa depun o plangere..raman consternat! de fapt, instintarea de care vorbeste, e de la procuratura in 3 exemplare,unul mie,unul politie si unul ei..si cele 20 de zile de care vorbea e termenul in care politia rutiera poate face contestatie  la hotararea procurorului..cum deja s a finalizat cazul si pe partea de contraventie nu mai e nimic de facut..in conditiile in care a declarat ca nu are pretentii! mentionez ca nu a avut decat cotul julit putin, un cucui(hematom) in frunte si sperietura! am fost la Bucuresti,am facut RMN pt linistea mea si a ei,nu a avut ABSOLUT NIMIC! ..m am enervat si am tipat la telefon: nu mai vedeti nimic de la mine,asta e santaj! una e sa lovesti pe cineva FARA INTENTIE, si alta e sa SANTAJEZI! s au terminat probabil banii dupa sarbatorile astea si s a gandit madam ca eu o sa mi vand apartamentul pentru un amarat de permis...Asa ca s a cam terminat prietenia...conduceti cu atentie colegi ca nu se stie pe cine poti lovi!

Editat de cristi71
Link spre comentariu

Pai ce mama ei, de hoasca batrina-i mai trebuie. Nu cu mina ei a scris ca nu are nici o pretentie (c-asa am inteles)?Dupa citeva luni,timp in care se claseaza dosarul, isi aduce aminte c-o mai doare si-n fund si dupa cap si nici nu mai are menstruatie de la julitura de la cot. Sperietura i se trage  de la  cucui,pe care,probabil, l-o fi confundat cu vreo ''sarcina nedorita''. Poate,poate-si gaseste fraiesteanul. Bine i-ai facut c-ai repezit-o. Mama lor de ''vulturi hoitari''!

Apropo; nu-i vreuna din astea la vreo 50 si ceva de ani, in putere,dornica de aventuri? Ca prea mi se pare intrebarea(......... nu mai sintem prieteni?) cu subintelesuri! :rade:

Asa ca dragi colegi,soferi,amatori si profesionisti,grija mare la doamne cu virsta nedefinita. N-aveti de unde sti cine va pune ''gind rau'', mimind un accident de circulatie.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

e pe la vreo 60 doamna in speta..iti dai seama ca n a semnat de ''amorul artei'' declaratia aia..dar acum . cu instintarea care a venit,s a gandit ca i ar prinde bine ceva in plus...are un nepot cica''smecherit'' si sigur ala s a gandit la manevra asta..chiar acum 5 min a sosit si instintarea scrisa de la serviciul rutier cu pauza pana pe 17 aprilie..daca vrea sa petreaca sa aiba un paste imbelsugat,poate sa caute alte surse,la mine s a inchis robinetul..

Link spre comentariu

Pentru a o linistii definitiv o suni si ii spui ca zilele aste te duci si depui plingere la parchet pentru santaj

Ii zici sa iti spuna cum il chema si pe nepot .sa il treci si pe el in plangere

Link spre comentariu

stiu ca pot face asta..o las in pace,stiu ca nu mai poate face nimic! si nu mai vreau sa aud de procuratura,politie....n am stiut ce ma asteapta in vara..ca altfel cred ca o l''uam din loc''!

Link spre comentariu

Bine ca nu ai luat-o din loc.La cat de carcotasa este ,si la cat de flamanzi sunt unii sa condamne oamenii de rand(sa arate si ei ca au activitate),acum sigur erai in casa, uitandu-te peste gard,dupa ce fusesesi deja "executat" . :scarpin

...la domiciliu.

Editat de subsemnatul2012
Link spre comentariu

Omul e supus greselii...se poate intampla oricui faza asta cu pietonii pe trecere, eu recunosc...la inceputurile soferiei am facut de cateva ori jaloane cu ei... i-am vazut prea tarziu din cauza masinilor oprite in apropierea trecerii. Intr-adevar, trebuia sa incetinesc, era obligatia mea, dar si pietonii au obligatia sa se asigure inainte de a se angaja in traversarea drumului public, chiar daca sunt pe trecere de pietoni. (altfel nici n-au voie). Unii isi inchipui ca o masina care merge cu 50km /h poate opri in cativa metri de la sesizarea pericolului (sa zicem a pietonului neatent). Cativa metri ii faci pana sa apuci sa pui piciorul pe pedala de frana, apoi franarea mai mananca si ea cativa metri. N-am stat sa caut distante de franare, dar de la 50Km/H nu cred ca poti opri masina sub 10 metri si cu mama ABS-ului. Ma refer de la momentul in care ai sesizat pericolul, nu de la momentul in care a fost actionata frana. Daca pietonul iti sare pe trecere cand mai ai, sa zicem, 5-6 metri, automat il iei pe capota sau faci jalon cu el. Din cauza asta nu-i sufar pe prostii/arogantii/nesimtitii care opresc fix inainte de trecere...din cauza lor trebuie sa reduci viteza pana la 20-25km /h ca sa ai timp suficient (automat si distanta suficienta) sa poti opri masina daca sare berbecul/vita pe trecere cu ochii in spartphone. Eu, atunci cand sunt pieton, ma asigur de fiecare data cand traversez, daca vad ca am masina la cativa metri, astept sa treaca si dupa aia traversez...stiu ca ala nu poate opri si imi frange oasele...insa unii nu tin la viata lor.

Bucurestiul este un caz aparte, acolo se poate opri oriunde este loc...il excludem din discutie.

LE : Cam aiurea ca doamna s-a trezit ca mai vrea ceva...in caz ca aveti probe, ar trebui sa va ganditi serios la o plangere pentru santaj. Posibil ca baba prietenoasa sa devina dintr-o data foarte colturoasa daca se vede refuzata si e bine sa aveti ceva de aparare la mana. Se stie ca cea mai buna aparare este atacul...

LLE: Legat de obligatia conducatorului auto, atunci cand traverseaza o intersectie pe culoare verde, acesta e obligat sa reduca viteza (dar nu se spune cat de mult sa o reduca). N-am cartea in fata, vorbesc din ce imi aduc aminte. Avand in vedere ca de anul trecut viteza maxima admisa in localitati este de 60km/h (exceptie drumurile pe care sunt alte reglementari, semnalate prin indicatoare) eu reduc viteza de la 60 la 50KM/h...am respectat legea, dar riscul de procucere a accidentului tot exista in cazul in care celalalt factor implicat nu respecta legea (adica pietonul se arunca orbeste pe trecere).

Asta e o discutie pur teoretica...Pe de alta parte legiuitorul ar tebui sa interzica si pietonilor sa foloseasca telefonul mobil, atunci cand traverseaza drumul public, iar agentii sa-i amendeze cu aceeasi sarguinta ca pe soferi (nu este o gluma). Ambii sunt responsabili de viata lor, nu doar soferul responsabil de viata pietonului.

Editat de marius75
Link spre comentariu

LE : Cam aiurea ca doamna s-a trezit ca mai vrea ceva...in caz ca aveti probe ar trebui sa va ganditi serios la o plangere pentru santaj. Posibil ca baba prietenoasa sa devina dintr-o data foarte colturoasa daca se vede refuzata si e bine sa aveti ceva de aparare la mana.

Ati vazut ce importanta este declaratia notariala a victimei de renuntare la pretentiile civile conform art.22 NCPP? Va scuteste de multe batai de cap din partea "razgandenilor".

Link spre comentariu

@arius75 te inteleg perfect cind spui ca sint pietoni care se angajeaza in traversare fara sa se asigure. Obligatia pietonului e sa se asigure ca nu vine vreun sofer grabit, ''angajat'' intr-o convorbire telefonica,sau trimitind mesaje la vreo ''mindra'',neatent si fara sa se asigure ca nu trece nici un pieton pe trecerea de pietoni. Dupa tine care-i cel mai de condamnat?Pietonul, care nu s-a asigurat,sau soferul ''cascat'' care nu a circulat cu atentie si cu viteza in apropierea trecerii de pietoni, nesemaforizata,numai marcata. Din cite stiu eu ,soferul trebuie sa fie atent la drum,la semnele de circulatie,nu la telefon, nu la ''puicutele'' de pe trotuar, nu cu gindul la dracu stie ce. Cu atit mai mult, la trecerile de pietoni trebuie sa fii cu ochii cit cepele. Degeaba te smiorcai la politist, ca nu ai vazut pietonul angajat in traversare, decit cind atunci l-ai lovit. In acest caz esti bun de plata sau in cel mai rau caz te pregatesti sufleteste de drumuri la tribunal,sau, doamne fereste ,te pregatesti sa imbraci costumul de puscarias. Ai accidentat pe cineva,pe trecerea de pietoni,n-ai nici o scuza. Cind se intrimpla sa accidentezi un ''cascat'', care traverseaza prin locuri nepermise si fara sa se asigure,ai circumstante atenuante,de vina fiind ''vita'' care n-a ''belit'' ochii. Si in acel caz tot esti sanctionat, pentru ca nu ai ''condus preventiv'', o magarie cit ''casa poporului'' de mare.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

si declaratia de la politie se ia in considerare in cazul unui proces, inseamna ca n ar mai avea nici o importanta declaratia data la politie,ori tocmai datorita acestei declaratii procurorul claseaza dosarul cu NUP!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări