cristi71 Postat Februarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2016 pai crezi ca daca puteam n o faceam? in 2 min locul a fost impanzit de persoane colorate,incidentul producandu se in apropierea unui cartier mai deosebit..daca paraseam locul accidentului,altele erau datele problemei...am doar 3 zile de ''pietonat''..pana in aprilie e cale lunga...off,asta e, platesc pt c am gresit, o sa mai incerc cu reducerea la suspendare,dar sansele sunt nule..va dati seama, acum sunt ''fitos'' in ochii lor si chiar daca as depune cererea, aproape sigur va fi respinsa! Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Buna Am citit si eu topicul.Tragem invataminte de aici. Am avut si eu(iarna trecuta) un "accident". Un tanar s-a lovit de masina mea pe trecerea de pietoni. In lateral,pe la mijlocul masinii.Nu aveam mai mult de 30km/h. Puteam fi acuzat oare? Am discutat cu tanarul respectiv si chiar voiam sa apelez la politie,dar a refuzat categoric. Am schimbat numere de telefon si ne-am despartit. Apoi m-a cuprins frica.Daca ar fi reclamat accidentul,eu as fi fost cu parasirea locului accidentului fara aprobare.M-am dus glont la politie.Nimeni pe acolo,doar cel de la poarta.Cei de la cirulatie erau pe teren.Am discutat cu el pe scurt si mi-a zis sa plec linistit.Daca reclama cumva spun eu ca ai fost aici,zice tipul. Din fericire nu a fost cazul. Totusi inca nu stiu daca putea fi acuzat sau nu. Spor tuturor Alex Chiar si eu am patit treaba asta ,din graba m-am lovit si eu de masina care "forta" semaforul..!! Odata ,un autoturism chiar ma calcat pe picior...nu doare pe cum se crede....greutatea(se distribuie pe suprafata..asa ca..nu se moare! Dar ,daca ai timp de pierdut...te duci la politie(sa nu uiti ...martorii) faci o reclamatie..dupa aceea astepti,si mai astepti...pana ,renunti tu de buna voie,sau...doarul e de negasit! Cam asa merge(sta??) treaba pe la noi! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) pasii ii stiu, legea este FOARTE clara, n am ce sa fac cu declaratia victimei, dosarul e clasat cu NUP cu declaratia respectiva, acum ramane doar in discutie legea circulatiei...cititi articolul 221 alin.1 si se vede destul de clar ca am acest drept,dar cum in tara noastra legea e interpretata cum vor organele...de vina sunt doar eu ca n am fost suficient de atent sa nu se ajunga aici, dar atat timp cat am acest drept,de ce as renunta la el? cand avem obligatii de ce nu se interpreteaza si in favoarea noastra? nici un jurist n ar putea face mai mult..tot ce ar putea face ar fi sa conteste dispozitia data de seful politiei rutiere,caz in care eu mi as primii drept de circulatie iar pe timpul procesului...drumuri la tribunal....ohoo.. Ce folos ca stii pasii de urmat si ca pentru tine legea e clara,daca pentru ''cei'' care trebuie sa o viseze si noaptea-n somn, este o mare necunoscuta. Nu trebuie sa ne miram de nimic. Au fost si sint(nu toti,evident) aceeasi ''militieni'' dintotdeauna, care au putine circumvolutiuni pe creier,cea mai pronuntata circumvolutiune fiind, urma facuta de cascheta. Nici nu va inchipuiti cit de obtuji pot fi. Cu cit sint mai inaintati in grad cu atit sint mai batuti in cap,cind de fapt ar trebui sa fie invers. Incet,incet ,cei tineri(nu toti) incep sa fie mai ''destupati'' la minte. O sa treaca in rezerva ''militienii'' batrini(fosti tractoristi la origini) si o sa vina tinerii mai ''rasariti''. Am avut si eu de ''lucru'' cu ei inainte de 2000 si mi-a ajuns. Astia-s precum catirii.Cu cit incerci sa le explici niste lucruri evidente,cu atit sint mai indaratnici. Editat Februarie 17, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Am impresia ca tu chiar crezi ca se va schimba ceva...in bine?? Nu are rost sa te enervezi,lucrurile raman(si vor ramane)..."asa cum am stabilit" ! Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Incet,incet ,cei tineri(nu toti) incep sa fie mai ''destupati'' la minte. O sa treaca in rezerva ''militienii'' batrini(fosti tractoristi la origini) si o sa vina tinerii mai ''rasariti'' Mie teamă că şi ăia mai tineri vor prinde aceleaşi metehne/năravuri...odată cu trecerea vremii! Oiunde există organizare militară, există şi chestia că nu ai voie să-ţi înfrunţi superiorul!”execuţi nu comentezi”! asta mi se spunea şi mie când am făcut amata...asta li se spune în fiecare zi şi celor care sunt acum într-o formă militarizată! Atunci când intractionezi cu ei ....te văd ca unul cu gradul cel mai mic(soldat) care are voie doar să execute orice inepţie primită ca ”ordin”! ...parcă şi aud cum se spunea prin armată ... ”ce faci soldat ...comentezi!?”( chiar dacă acum nu ţi se spune în faţă asta...o au în minte foarte bine întipărită!) Cel mai bun răspuns, în acestă situaţie(după gândirea lor) e ...”Să trăiţi ! Am înţeles!” Chiar dacă îşi dau seama că au făcut o mare greşeală ...nu dau înapoi! Asta fiind(pentru ei şi din partea lor) o dovadă de slăbiciune!(de ne acceptat!!) Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Schimbari,ce-i drept timide, incep sa se vada. Aduti aminte cum procedau cei de la circulatie inainte de '89,cum te tratau,cum iti vorbeau. Nici nu se sinchiseau sa se prezinte. Daca erai un pic ''vocal'' o luai in ''goarna''. Primeai amenda si pentru ca nu stateai ''regulamentar'' la volan. Intr-un cuvint, daca vroia ''organu'',iti dadea amenda din orice pozitie. Trebuia sa ai ''prize'' sus de tot pentru a te scuti de plata amenzii. Azi sint mult mai retinuti,in unele cazuri, chiar prea retinuti( a se citi timorati). De aceea cind prind pe cite unul,care a calcat pe ''bec'' (mai cu bun simt) ,fac pe vitejii (citeodata). Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) E adevărat ...că pe timpul ăla şi dacă te uitai un pic altfel la ei(decât ”să trăiţi ...”sărumâna”) ...luai bătaie şi o amendă de nu-ţi mai venea să urci în maşină! Atunci era ca-n legea marţială ...şi ”organul”are întotdeauna dreptate! Dacă aveai ceva ”pile” mai ”sus” în poliţie sau partid ...scăpai ”basma curată”! Editat Februarie 17, 2016 de elmar Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Schimbari,ce-i drept timide, incep sa se vada. Aduti aminte cum procedau cei de la circulatie inainte de '89,cum te tratau,cum iti vorbeau. Nici nu se sinchiseau sa se prezinte. Daca erai un pic ''vocal'' o luai in ''goarna''. Primeai amenda si pentru ca nu stateai ''regulamentar'' la volan. Intr-un cuvint, daca vroia ''organu'',iti dadea amenda din orice pozitie. Trebuia sa ai ''prize'' sus de tot pentru a te scuti de plata amenzii. Azi sint mult mai retinuti,in unele cazuri, chiar prea retinuti( a se citi timorati). De aceea cind prind pe cite unul,care a calcat pe ''bec'' (mai cu bun simt) ,fac pe vitejii (citeodata). Sunt mai retinuti pentru ca stiu ca exista posibilitatea de a fi inregistrat audio/video...Nu mai este "spaga" care a fost candva...trebuia sa ma fac "militian" la momentul potrivit...de aceea nu am vila P+3 si teren de golf,piscina si...Bianca D sa vina la un .."fresh" ! Editat Februarie 17, 2016 de morocanosul Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 ...trebuia sa ma fac "militian" la momentul potrivit...de aceea nu am vila P+3 si teren de golf,piscina si...Bianca D sa vina la un .."fresh" ! Sa te fi facut militian, sa te injure lumea....noooo, nasol! Mai bine te faceai profesor de fizica si dadeai meditatii, astfel ai fi avut 6 case nu una! Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Mai bine te faceai profesor de fizica si dadeai meditatii, astfel ai fi avut 6 case nu una! Cu condiţia să fii minoritar german, să fii ales primar(pe viaţă)şi pe urmă preşedinte!(Doamne fereşte să ajungă si preşedinte pe viată) Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 am sunat azi la serv rutier...am cerut sa mi spuna cum fac in scris o cerere ca sunt obligati sa mi raspunda conform carei legii,sa mi se comunice de ce nu mi se acorda dreptul la reducere suspendarii..rasp: nu benefeciati,faceti degeaba cerere! raspunsul meu! domnule,am legea in fata, ART 104 cod rutier si ART 221 regulament! spuneti mi unde zice asa ceva! el: nu stiu domne, ati avut neacordare cu accident nu va ganditi!! eu: pai cel prins baut cum are dreptul? e mai breaz? domnule,sunt cu legea in mana, e dreptul meu! el: nu stiu,reveniti cu un telefon peste o saptamana! ......ca sa vezi...peste o saptamana...asta e...o vor lungi pana expira perioada ca sa ma lipsesc..mai am de azi,fix 2 luni dupa calculele mele...insa nu si dupa ale lor!! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Ce spuneam eu despre ''militieni''? Cu cit esti tu mai insistent, cu atit sint ''militienii'' mai indaratnici. Ce astepti de la niste tractoristi? Dobitocii tot dobitoci vor ramine. Oare nu este nici un ''militian'' care sa bintuie pe forum? Tare-as vrea sa-i aud parerea! Editat Februarie 17, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 am vorbit eu la telefon acum cu un amic politist...era de servici, cu un coleg de la rutiera langa el..mi a spus ca la infractiuni nu se acorda reducere..doar la contraventii..pe un forum de specialitate,la fel..aceeasi explicatie..eu am citi codul rutier de 3 ori..nu am gasit nicaieri asa ceva..e articolul 103 care il invoca ei, insa eu NU VAD UNDE SCRIE ASA CEVA! deci legea e....facultativa si interpretabila la cheremul organului.. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) ............................................................................................................ deci legea e....facultativa si interpretabila la cheremul organului.. (''madularului'') Editat Februarie 18, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator dan voicu Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Normele de aplicare a legii le cunosti? Raspunsul corect si legal este cel dat de colegul politistului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum