Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare HDD 3.5 inch la tableta Android...

Vizitator Sid Cyans

Postări Recomandate

Vizitator Sid Cyans

Va salut. Lucrez ca sofer pe distributie, mare parte a timpului locuiesc in cabina, si cum deocamdata nu-mi pot permite un laptop ma gandesc sa-mi transform tableta Android in ceva multifunctional. Adica, as vrea sa am mai multa memorie la dispozitie, pentru ca numai harta unei tari ca Germania, sau Franta, memorata pentru o aplicatie de navigare offline, are nevoie de cel putin 1GB de memorie, sunt mai mult de zece giga pentru a memora harta intregii Europe, asta numai pentru o singura aplicatie de navigat, plus alte lucruri pentru care memoria digitala nu este niciodata in surplus.

Am un hard disk din acela mare de PC pe care il tin acasa si sta acolo degeaba cu 500 GB de spatiu pe care as vrea sa-l folosesc sa ma scuteasca de cheltuit milioane pe microcarduri SD de 64 GB.

Este posibil sa folosesc un HD de 3.5 inch astfel incat sa-l alimentez la un adaptor priza auto de 12V, si apoi sa-l conectez prin mufa USB la tableta Android? Adica poate sistemul de operare al tabletei, respectiv capacitatea ei hardware, sa recunoasca si sa citeasca informatia dintr-un hard disk mare, daca acesta este alimentat separat cum am spus?

Si un alt aspect care imi starneste teama de a nu face vreo boacana, este faptul ca eu intentionez sa folosesc tableta pe post de navigator, adica sa conectez la ea un stick USB cu GPS, folosind o mufa USB cu mai multe intrari. Tableta are doar singura ei mufa USB, aceea de la mijloc, atat pentru incarcare cat si pentru transmitere date.

Insa cum eu am nevoie de ea ore in sir, acumulatorul nu are capacitatea sa tina pasul cu nevoia mea de navigatie asistata, astfel ca trebuie sa tin tableta tot timpul in priza, ma rog, cu incarcatorul auto.

In acelasi timp, pe aceeasi mufa USB de intrare in tableta trebuie sa am conectat si stick-ul GPS extern, cum am spus, si apoi, da, pe aceeasi nefericita de mufa USB a tabletei, vreau sa conectez si hard disk-ul Western Digital de 500 GB, caci am nevoie de harti instalate pe el ca sa navighez offline.

Exista vreun risc de 'voltage hazard' daca voi folosi un singur port USB, adaptat la mai multe intrari USB, care sa duca mai multe functii, una sa citeasca din hard disk, alta sa tin pasul cu stick-ul GPS, alta sa tina tableta alimentata la curent. Acel curent care vine din adaptorul pentru auto, nu va 'interactiona' el deficient cu mufa SATA a hard disk-ului? Sau cu stick-ul GPS?

Mi-e teama sa nu fac vreo minune, caci desi uneori imi iese sa mai fac cate un 'gadget' din acesta din electronice vechi, se mai intampla sa si stric. Mult mai des decat fac ceva bine chiar.

Am intrebat si la un atelier de reparat PC-uri, dar se pare ca astfel de 'improvizatie' este ceva prea mult pentru cei care se ocupa cu lucruri standard, si le vor standard.

Stiu ca pare complicat ce vreau sa fac, dar nu este [foarte] complicat, in masura in care la momentul de fata ma va scuti de o suma enorma pe care ar trebui sa o investesc intr-un laptop, ori intr-un aparat profesional de navigatie, bani de care nu dispun acum, abia sunt la inceput pe masina, si apoi ca sa evit legea lui Murphy, tocmai acum la inceput am mai mare nevoie de navigare asistata buna, pentru ca sa impiedic tot ce poate sa mearga rau sa mearga rau. Cand voi fi capatat ceva salarii in cont atunci voi fi capatat si o mai buna experienta, respectiv mai putina nevoie de satelitar.

Multumesc pentru orice sugestie, informatie, parere etc. Numai bine.

Editat de Sid Cyans
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator Sid Cyans

https://en.wikipedia.org/wiki/USB_On-The-Go#/media/File:USB-OTG_Setup_IMG_2342.JPG

Despre astfel de metoda vorbesc, daca nu am explicat prea coerent mai sus.

Dar tot ma intereseaza daca este posibil ca tableta sa se si incarce la curent in timp ce citeste din hard disc... (da, intre timp am gasit ca se poate conecta un HDD portabil la o tableta, trebuie doar formatat hard-ul in FAT32, caci Android nu recunoaste NTFS, si desigur trebuie asigurata o sursa de curent pentru butucul USB ca sa nu se bazeze HDD-ul pe curentul din bateria tabletei). Oricum, daca nu stie nimeni aici macar acest post poate ramane ca un fel de 'jumatate de raspuns' pentru cei care se vor mai lovi de aceasta problema in viitor.

Si am mai gasit ca unii folosesc chiar tastatura de PC plus mouse si chiar stick-uri USB, toate intr-un astfel de 'butuc USB' montat doar in singura intrare a tabletei, si chiar si a telefoanelor, cu Android...

Editat de Sid Cyans
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări