Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema tester cablu UTP mufe RJ 45

Vizitator killer2005

Postări Recomandate

Vizitator killer2005

As dori sa stiu si eu cum pot face intr-un mode cel mai ieftin un tester de cablu UTP pe mufa RJ 45. Am gasit una pe net dar becurile stau aprinse si testeaza numai 4 fire. As vrea sa testeze toate cele 8 fire si ledurile sa se aprinda cate 2 , adica pt fiecare fir sa existe o pereche de leduri si acestea sa se aprinda in acelasi timp, ideea e ca ar trebui ceva la ca un anumit interval de timp sa directioneze curent pe acel fir dupa care sa redirectioneze in firul doi si asa mai departe pana la 8. Si optional daca pot face cumva sa verifice daca sunt cablate bine mufele ... adica daca se inurca unul din firele care nu sunt folosite sa nu mi se apinda ledurile chiar daca el are continuitate si inchide circuitul.Va multumesc anticipat .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasilenicolae52

3

• bogdan_

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

Vizitator killer2005

ok. am gasit ceva dar acum am o problema nu stiu daca pot gasi NTE4017B acest circuit in romania.Ma poate ajuta cineva ?Inca o intrebare ... sub ce nume gasesc circuitul integrat 555?

Link spre comentariu

nte 4017 sau CD4017 sau multe alte nume care se termina in 4017, este un numarator decadic....gasesti cam peste tot, un leu sau sub.

555, NE555, iar gasesti peste tot, intreaba de timer 555 si te descurca lumea.

nu stiu ce schema ai gasit tu pe net, eu am facut mai de mult una http://www.electro-tech-online.com/elec ... able+teste

mai trebuie pus oscilatorul cu 555....

uite si schema

Link spre comentariu
Vizitator killer2005

am aflat si eu aceste raspunsuri ... mi se pare destul de interesanta schema ta. Mai am o intrebare acum de unde cumpar cablasj si de unde gasesc solutie ca sa obtin circuitul pe el . bogdan_ iti multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

cauta la sectiunea DIY a forumului si vei gasi multa informatie despre cum se fac cablaje. pt schema asta ai putea sa folosesti un cablaj cu gaurele...ar fi mai rapid asa.

Link spre comentariu
Vizitator killer2005

@vasilenicolae52 imi poti spune o strada in apropierea magazinului de pe Calea grivitei. Am cautat si nu gasesc nr 34 si pe net si pe harta reala.

Inca o intrebare ce program stie sa faca simulare a circuitelor electornice ?

adica pui rezistenta, pui integrat , pui condesator ... si ii dai sa simuleze sa vezi daca funcioneaza sau nu.

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări