Vizitator carnageblood Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 As vrea sa-mi construiesc un convertor care sa fie alimentat cu o baterie normala de 9 V si sa scoata o putere de macar 200 W. Cine poate sa ma jute cu o schema ceva ...Thanks in advance! Link spre comentariu
zal Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 O sa consumi vreo 25A din bateria aia normala de 9V (tip 6F22). :smt003 Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 ... care poate dezvolta cat ? maxim 1000mAh ? zal spune bine ce spune, nu prea ai cum extrage prin sursa in comutatie 200W dintr-o sursa de energie de tip baterie 9V cu randament supraunitar. :rolleyes: ALEKS Link spre comentariu
Vizitator carnageblood Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 dar macar nishte scheme electrice sau nishte informatii despre convertoare stie cineva unde pot sa :supz: gasesc? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 google te ajuta....cauta inverter circuit.dintr-o baterie de 9V nu poti scoate atat de mult. cel putin nu dintr-una normala. Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 Sau poti sa-ti faci propria schema dupa calcule. Faci in prima instanta un vibrator (sa nu ma intelegi gresit) cu 2 tranzistori a caror frecventa de oscilatie depaseste spectrul audio si obtii o sinusoida care o aplici apoi unui transformator ridicator (cu priza mediana cu tot) si apoi redresezi secundarul si eventual il filtrezi cu un filtru PI (C-L-C sau C-R-C).Oricum geme Internet-ul de scheme. Cauta de exemplu pe Google dupa string-ul: "switch mode power supply".Daca sapi adanc... cu siguranta gasesti ceea ce ai nevoie (in nici un caz n-ai sa gasesti o schema care sa-ti furnizeze puterea dorita dintr-o baterie amarata).ALEKS Link spre comentariu
adynis Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 Fiind sub acelasi titlu, Din o baterie de 1.5V pot scoate 9V ? (care ar fi metoda mai simpla? ) Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 Se poate si metoda ti-o spun tot eu. Am reusit sa obtin cca. 26V dintr-o baterie de acumulator de 1.2V. Evident sa nu-ti imaginezi ca vei obtine un curent astronomic de mare. Eu aveam nevoie doar de 5mA si i-am obtinut cu succes. Schema arata in felul urmator: Pentru datele problemei cerute de mine (30V) transformatorul se executa cu 2x13spire in primar si 2x200spire in secundar, toate astea pe un tor de ferita miniatura (rabdare si iarasi rabdare). Asta ar fi un raport de transformare de 1:30. Tu vei avea nevoie de un raport de transformare de cca. 1:10 pentru a obtine 9V din 1.2V. Am sa ma uit prin insemnarile mele sa vad cum arata calculele pentru diferite tensiuni de iesire. ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum