Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

realizarea unei surse de tensiune simetrica dintr-o sursa de tensiune asimetrica

Postări Recomandate

Buna ziua . Cum as putea sa realizez o sursa de tensiune simetrica dintr-o sursa de tensiune asimetrica. Gasisem o schema in care acest lucru se realiza cu un integrat. Din 12 v se realiza +- 6v. Acum nu o mai gasesc. Va rog dati-mi o solutie fiabila fara a schimba traful. Tensiunea simetrica va alimenta o corectie de ton cu preamplificare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E dificil ceea ce doriti dvs. pentru ca doriti sa alimentati din aceeasi infasurare a trafului si montajul corector si ampliful de putere....ampliful cu alimentare asimetrica si corectorul cu alimentare simetrica si apare problema conectarii circuitului de masa intre cele 2 etaje....ar trebui infasurare separata pe traf pentru corectorul de ton sau un alt traf micut+redresorul aferent, care sa alimenteze doar corectorul....

Link spre comentariu

corectorul este alimentat dintr-un traf de 12 v 500 mA, problema este ca si corectia are nevoie de o tensiune simetrica minima de +-5vamplificatorul se alimenteaza dintr-un traf 2x24din care stiu nu se recomanda alimentarea corectiilor din alimentarea amplificatoarelor.

gasisem o schema in care era un integrat folosit pentru a crea din 12 v o tensiune simetrica de 6v,acum nu o mai gasescschemele astea nu stiu cat de fiabile sunt.

post-247813-0-12049400-1455026090_thumb.jpg

post-247813-0-24735900-1455026219_thumb.jpg

post-247813-0-48450300-1455026776_thumb.gif

Editat de alexim_mihai
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări