alexim_mihai Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Buna ziua . Cum as putea sa realizez o sursa de tensiune simetrica dintr-o sursa de tensiune asimetrica. Gasisem o schema in care acest lucru se realiza cu un integrat. Din 12 v se realiza +- 6v. Acum nu o mai gasesc. Va rog dati-mi o solutie fiabila fara a schimba traful. Tensiunea simetrica va alimenta o corectie de ton cu preamplificare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 E dificil ceea ce doriti dvs. pentru ca doriti sa alimentati din aceeasi infasurare a trafului si montajul corector si ampliful de putere....ampliful cu alimentare asimetrica si corectorul cu alimentare simetrica si apare problema conectarii circuitului de masa intre cele 2 etaje....ar trebui infasurare separata pe traf pentru corectorul de ton sau un alt traf micut+redresorul aferent, care sa alimenteze doar corectorul.... Link spre comentariu
alexim_mihai Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 (editat) corectorul este alimentat dintr-un traf de 12 v 500 mA, problema este ca si corectia are nevoie de o tensiune simetrica minima de +-5vamplificatorul se alimenteaza dintr-un traf 2x24din care stiu nu se recomanda alimentarea corectiilor din alimentarea amplificatoarelor. gasisem o schema in care era un integrat folosit pentru a crea din 12 v o tensiune simetrica de 6v,acum nu o mai gasescschemele astea nu stiu cat de fiabile sunt. Editat Februarie 9, 2016 de alexim_mihai Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 De ce nu folosesti op amp-uri care se pot alimenta cu o singura tensiune de alimentare ? Pune schema corectorului sa vedem despre ce este vorba. Link spre comentariu
alexim_mihai Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 Aceasta este schema, j fet-uri... Link spre comentariu
Tunereader Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 http://sound.westhost.com/project97.htm Alimenteaza-l linistit din sursa amplifului cu 2 stabilizatoare 7815/7915 . Gasesti in link-ul de mai sus toate explicatiile. Sau mai jos... http://www.elforum.info/topic/19685-preamplificator-corector-ton-rod-elliot/ Link spre comentariu
alexim_mihai Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 cred ca asa voi face, prea mult ma complic cu impartirea tensiunii ca sa obtin o mediana. Multumesc fiecaruia pentru sfaturi. Daca nu merge pun un traf de 2x13v 3A si alimentez acest preamplificator si gata, dar nu s-ar justifica atata risipa de putere pt cativa miliamperi. Link spre comentariu
atupi Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 http://www.tme.eu/en/details/tle2426ilp/reference-voltage-sources-circuits/texas-instruments/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum