Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor nivel apa

MihaiStoica

Postări Recomandate

nu am folosit niciodata un contact red , dar cred ca am vazut asa ceva la kilometrajul bicicletei , buna ideea dar nu am inteles exact... in prezenta campului magnetic acesta imi conduce direct tesiune , adinca un montaj simplu baterie 3V - contact red - led in stare 0/1

Da in principiu are un contact normal deschis,dar sant si cu contact comutator.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

3

• liman64br

3

• mihaighe

3

• one

2

Top autori în acest subiect

si mai am o intrebare aceste contacte red sunt rezistente la caldura, nu se pot lasa pacalite de efectul de dilatare ?

Pana la 120 grade nu sant probleme,peste nu stiu.

am gasit pe acasa si un releu cu mercur , credeti ca acesta rezista la temperatura daca il bag in vas ?

la temperatura da ,dar ce fel de contact este cu dilatare sau basculant(contact pasager)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am folosit cu succes integrate CD4093, care sunt trigger Schmidt si au un curent mic la intrare, mai mic decat tranzistoarele. De aceea recomand portile CMOS. Curentii mici prelungesc viata electrozilor, care la mine sunt niste suruburi de inox.

Practic schema mea este foarte asemanatoare cu aceasta:

http://ecelab.com/circuit-water-level-sensor.jpg

Am construit multe detectoare de nivel pe acest principiu si toate au functionat perfect.

Nu acelasi lucru il pot spune despre cele in curent alternativ, despre care se spune ca protejeaza electrozii. Acestea au in general un oscilator iar la "receptie" se redreseaza curentul alternativ. Am avut probleme la alimentarea cu tensiuni mici. De aceea nu recomand.

Exista mai multe variante comerciale, multe se bazeaza pe flotoare care actioneaza contacte reed. Acestea au avantajul ca nu depind de conductivitatea lichidului (pot detecta ulei de exemplu).

Unele detectoare capacitive se pot configura cu ajutorul computerului (pragul de minim si maxim). Exista si detectoare optice sau cu ultrasunete.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări