Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare MAVO-35

dan_b11

Postări Recomandate

P_20180916_121851.jpgP_20180916_122314.jpgP_20180916_122515.jpgP_20180916_122724.jpg

Cama nu actioneaza contactul cu 3 lamele ,cred ca e montat gresit

Nu gasesc o poza pe net cu pozitia contactelor si a camei ,dar la mine sigur e montat gresit

scuze pentru post dublu

Scobitura mai scurta este pentru grupul de 3 si scobitura mai lunga pentru grupul de 5?

Cum deblochez usor mandrina de pe ax dupa ce desfac piulita?

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu
1 hour ago, Sandu 64 said:

Cum deblochez usor mandrina de pe ax dupa ce desfac piulita?

Prin bataie usoara(vibratii in ax) si daca ai ceva la indemana, poti incerca sa strecori in fanta ce se vede in mandrina dupa demontarea piulitei(probabil tot bataie dar asa cum spuneam, cu duhul blandetii).La unele a mai mers fortand stanga-dreapta cu o surubelnita care are loc in acea fanta...chiar nu sunt probleme.Nu e rau daca mai ajuti si cu ceva spray ca sa ajute la deblocare( daca e chiar asa de incapatanat), numai ca pe urma trebuie sa stergi bine, pt ca va patina la strangere si se va roti pe ax.

IMG_20160215_142021169,.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

P_20180916_144149.jpg

am reusit sa repozitionez cama,dar am facut si o mare greseala

prima data cand am demontat am notat firele in ordine 1,2,3 bobina de sus de la stinga la dreapta si 4,5,6,7 iesirile de jos 7fiind iesirea care merge la borna - a cblurilor de masura

La a 2 demontare am dezlipit firele de pe placa si binenteles nu stiu ordinea

daca masor rez inre firul de jos care merge si la borna - a cablurilor de masura si iesirile di trafP_20180916_145958.jpg am rez din desen

cum le pot indentifica locul,sau asta e sfarsitul pentru aparat?

Link spre comentariu

Nu stiu sa te indrum pt remontare, dar de curiozitate, de ce a trebuit sa dezlipesti (si nu odata) acel traf(impropriu numit asa, dar pt usurinta in exprimare, sa acceptam denumirea asta). O singura data am intervenit la acele lipituri si atunci pt ca  bobinele erau prajite(unele, nu toate). Am montat alt traf, folosind ca model un alt MAVO. Deci se poate, nu e sfarsitul, decat atunci cand hotarasti tu ca ai facut destule experimente pe bietul aparat.

Link spre comentariu

Sa fie mai usor sa scot placa sa intervin la came (era mai bine daca demontam si "trafu")

acum ohmetru merge pe toate domeniile la zero mai putin Doh six1 ,merge 2/3din scala

Pana gasesc altul ca model sa vad cum vin firele o sa fac o pauza

multumesc pentru rabdarea da a incarca sa ma ajutati

Link spre comentariu

Pai ala se tine in 2 suruburi...le demontai si  ramanea agatat in sarme, nu aveai nevoie sa-l dezlipesti din fire.Nu e greu de montat la loc, dar de la distanta nu ma bizui.Daca identifici terminalele, te poti ghida dupa schema, dar e mai greoi un pic decat cand ai alt model in fata.

Link spre comentariu

Valoarea rez fiind foarte mica e greu de indentificat terminalele

Trebuie sa gasesc unul de model pentru ca am o nedumerire cu sunturile R11,R12

R11  e original tabla in forma de serpentina prins cu 2 suruburi de carcasa,dar R12 am dubii ,e o spirala di sarma de cupru

Link spre comentariu

P_20180916_195720.jpgP_20180916_202152.jpgP_20180916_202339.jpgprima poza e cu suntul care nu sunt convins ca e original

poza 2si 3 ce am inteles din poza trimisa de colegul elctropan

firul galben din randul din drapta mijloc nu am reust sa vad unde vine (fir galben

Am nevoie mai mult de ohmetru pentru rez de val mica

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări