Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare MAVO-35

dan_b11

Postări Recomandate

Curios totusi ca dupa valorile tale ar rezulta o rezistenta a bobinei de 415ohmi,ceea ce nu e departe de adevar,dar chiar si asa asta nu reflecta un cadru cu bobina cu spire in scurt...dubios instrument.

Link spre comentariu

Rezistenta masurata cu multimetru mastech my 64 este 402(403) ohmi pe scala de 2 kohmi care e si mai aproape de adevar. Nici eu nu inteleg.

Se vede ca s-a mai umblat si in instrument. E posibil sa fie arcurile deformate sau .... astfel incat cuplul rezistent sa se fi modificat.....

LE Sau sa fie prea stranse suruburile in care sta echipajul mobil?

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

In tot cazul,acum am masurat un instrument bun si cu sursa reglabila cu microampermetru digital inseriat a dat 45uA cap scala.

Deci acolo e buba,doar ca e greu de ghicit de ce...cine stie ce istoric a avut si de ce a ajuns in faza asta.

Link spre comentariu

O sa-l mai desfac sa vad ce mai poate fi.

Oricum pe cc si ohmi asta reprezinta cred cea mai mare parte din defect.

Pe partea de alternativ insa trebuie sa mai fie si altceva atata timp cat nu indica nimic. O sa cercetez si pe partea de alternativ.

Link spre comentariu

Sunt doua chestiuni distincte si tot asa trebuiesc tratate.De regula eu le fac sa mearga in cc  si pe urma restul.Acum am unul pe masa care merge perfect pe toate domeniile,doar pe alternativ indica mai mult,in sensul ca scala de 1000V se comporta ca si cum ar fi pe scala de 250V ,ca indicatie ma refer.Are momente cand mai indica si corect,dar nu tine mult...asta imi spune ca e vorba de ceva contacte,si nu componente,insa pe unde am umblat, nu l-am atins unde-l doare(deocamdata).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Stimati colegi de suferinta,

Am si eu un Mavo35 cu o comportare ciudata. Masor tensiunea unei baterii (R20), care ar trebui sa fie de 1.5V.

Pe sala de 2.5V - acul depaseste scala.

Pe scala de 10V - indica 6.4V

Pe scala de 25V- indica 4V si un pic.

Oare ce sa fie? Este posibil sa fie decalat comutatorul cu o pozitie? Adica sa arate domeniul de 10V si sa fie, de fapt, pe domeniul de 2.5V?

L.E. Cred ca este vorba de decalarea cu un pas al comutatorului de domenii.

Daca il pun pe D-ohm, cu fisele in scurt nu indica nimic, in schimb pot masura un current de cativa microamperi intre doua puncte ale... corpului. Ca si cum ar fi pe domeniul de 75mV/50 microA.

Link spre comentariu

Nu a fost strans suficient adaptorul metalic de pe ax de la exterior,ingropat in butonul indicator de actionare al camei,si s-a rotit pe ax in timp ce cama era intepenita.Trebuie dat jos butonul indicator si ramane piesa metalica de pe ax.De multe ori surubul care o fixeaza pe ax nu are canal suficient de adanc pt surubelnita dreapta si nu poate fi strans cum trebuie.Ori il schimbi,ori ii adancesti canalul,altfel,daca nu poti strange e posibil sa se mai intample. Trebuie doar slabit,pus adaptorul metalic pe pozitie si strans bine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pe x100 nu pot sa reglez capul de scala (adica 0 ohmi) restul merge bine, pot sa reglez capul de scala. r27 are 1200ohmi(cu aproximatie) nu am alt aparat de precizie.e originala.

Link spre comentariu

Restul componentelor sunt comune cu celelalte domenii care spui ca sunt ok.In mod sigur ai scapat un amanunt si ne dai tema de gandire.Singura particularitate ar mai fi contactul la rotactor pe domeniul respectiv,dar din cate MAVO am reparat,nici unul nu a avut probleme de contact la rotactor.Tot n-ai spus ce-ai mai verificat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări