Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare MAVO-35

dan_b11

Postări Recomandate

La 13.02.2023 la 14:57, danys a spus:

lagarele de care vb toata lumea se numesc crampodine ,

Echipajul mobil sta pe crampodine sau lagare care permit miscarea cu frecare minima ,

NU! se numesc ''crapodine'' nu ''crampodine''! nu e normal ca cineva care sustine ca a lucrat cu asa ceva sa nu le stie denumirea corecta!

Am corectat, nu pentru a arata ce cult in cap sint eu, ci pentru ca termenul sa nu fie retinut eronat de cei care il afla acuma pentru prima data!

Link spre comentariu

La 13.02.2023 la 15:03, merck a spus:

CRAPODÍNĂ s. f. lagăr (II) axial în care se poate roti pivotul unui arbore. (< fr. crapaudine)

Termenul e puțin folosit/știut de cei care au avut legatura cu depanarea mavo35. Asa cum am spus, instrumentul nu se strica din folosire corectă, si cand se strica, aparatul in cele mai multe cazuri, devenea donator, pt ca si mai putini erau capabili să-l refaca si sa-l aduca in parametri de fabrica. Erau atelierele de pram amc din intreprinderile mari, cu șanse de aprovizionare cu piese de la producator, dar si acolo doar cate unul gaseai sa repare instrumentul analogic, daca gaseai.

Se face prea mult caz, ca de obicei. Sunt sigur ca si acum, cei care vin cu corecturi o fac nu pt ca au mancat mavo pe paine, ci pt ca au cautat informatia pe net. 

Link spre comentariu

Esti sigur gresit!

nu am mincat MAVO pe piine, dar am lucrat citiva ani intr-o termocentrala, unde exista o cladire care cuprindea si 2 etaje de laboratoare PRAM, iar termenul l-am auzit cu diferite ocazii, pentru ca acele crapodine nu erau folosite doar la MAVO, termenul era destul de comun pentru cei in domeniu! Iar MAVO se repara cel mai adesea, existau inclusiv instrumente de schimb daca era cazul. Cererea era destul de mare si fiind mijloc fix, procedura de achizitie era de durata, deci se prefera repararea acestuia, nu sa stea prin magazii asteptind casarea!

Link spre comentariu

,,  NU! se numesc ''crapodine'' nu ''crampodine''! nu e normal ca cineva care sustine ca a lucrat cu asa ceva sa nu le stie denumirea corecta!

Am corectat, nu pentru a arata ce cult in cap sint eu, ci pentru ca termenul sa nu fie retinut eronat de cei care il afla acuma pentru prima data! ,,

extraordinar  ce greseala am putut sa fac ,,am raspuns din nostalgie la subiectul mavo35 ,cam tot atata este de cand nu am mai atins sau reparat unul ,si da am reparat sute dar apoi am trecut la altele rapid poate prea rapid cine stie ,

sincer nu sunt sigur daca pana in 90 cand reparam asa ceva termenul uzitat de noi era cu, m ,sau fara , poate ,m, venea de la magnetoelectric ,acum ce sa fac poate am invatat pe cineva un termen gresit sau poate nu , mare  dilema ,,ne lamuresc savantii oricum ,

in rest nu cred ca merita sa dezvolt subiectul nefiind adeptul discutiilor aiurea

Link spre comentariu
On 2/15/2023 at 9:14 AM, Marele Savant said:

nu e normal ca cineva care sustine ca a lucrat cu asa ceva sa nu le stie denumirea corecta!

Poate că totuși a lucrat cu așa ceva la MAVO-35 ...

CRAMPÓN, crampoane, s. n. 1. Piron de oțel cu secțiune pătrată, cu care se fixează pe traverse șinele de cale ferată. 

Or fi ceva mai mici, la diminutiv.

Nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări