catalin004 Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Salut...am la reparat un invertor de sudura ca in titlu, la care s-a strecurat o surubelnita in el Am schimbat toate 3 integratele cu altele noi, insa nu se regleaza curentul la iesire...am un curent mic, la iesirea 6 UC3845 de la 2.2V cand am potentiometrul la minim, imi sare direct la 3,8V cand misc de el.scema este foarte identica cu cea atasata awelco14res1.rar Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 am reinlocuit uc-ul....acelasi simptom Link spre comentariu
gaby Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Dar potentiometrul l-ati inlocuit? Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Aparatul are 3 luni...nu cerd ca este defect....si in schimb pe pinul 1 al UC tensiunea variaza constant de la 1.8 la 3,8V....insa pe pinul 2 nu se misca nimic Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Pinul 2 nu are de ce sa se modifice, este intrarea in operational. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Am inteles...credeam ca si pe el variaza... Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2016 daca mai are cineva vreo idee...?...ce sa masor....sau ce ar mai fi defect Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Aparatul are 3 luni...nu cerd ca este defect....si in schimb pe pinul 1 al UC tensiunea variaza constant de la 1.8 la 3,8V....insa pe pinul 2 nu se misca nimic Nu te baza pe asta, e una din piesele supuse uzurii si de o calitate mai mult decit indoielnica in zilele astea. Verifica`l prima data pe ala. Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Sursele nu se depaneaza cu idei ci cu intelegerea schemei si interpretarea oscilogramelor.Sariti peste atatea etape de noi,astia batranii, nu va intelegem.La teorie nu va inghesuiti deloc, "Totul despre surse" a ruginit complet, nimeni nu a mai scris sau intrebat ceva acolo.Majoritatea inv de sudura sant forward pt simplitatea schemei si trafului nepretentios.Comanda cu 3845 care este un integrat din categoria "current mode" este preferata pt ca inv de sudura este un generator de curent, nu are bucla de tensiune.Se invata UC38xx si apoi se vede cum este folosit intro aplicatie.Aici este folosita reactia de curent din rezistenta emitori finali direct in pin 3 care la 1V incepe sa ingusteze durata impulsurilor de iesire.Dar cum obtin un curent variabil la iesire? Deoarece pin 3 este legat direct la senzorul de curent folosit pt a da valoarea maxima putem micsora valoarea la care actioneaza tensiunea din pin 3 prin modificarea tensiunii din pin 1 pt ca in schema interna se vede ca pinul 1 divizat la o intrare de comparator este comparate cu pinul 3.Cand am curent maxim? cand pinul 1 este la cea mai mare valoare, dar in schema se vede ca vine prin 2 diode si un divizor 2R/R, deci peste 4,5v avem 1V la intrare comparator.In afara de tensiunea in pin 1 mai conteaza si senzorul de curent sa nu fie devalorizat.Numai vizualizarea in pin 1 si 3 in timpul sudarii spune ce se intampla acolo.Dar primarul inv nefiind izolat de retea, folosirea osciloscopului este pretentioasa. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 Daca as gasi o carte as cumpara-o cu placere...despre surse...eu depanez mai mult la tv, si acolo sunt surse, insa nu am prea mut timp sa citesc pe net...insa la serviciu cu o carte nu m-ar deranja nimeni....nu inteleg cum adica folosirea osciloscopului ar fi pretentioasa....pe pin 1 am si 3,8V cateodata, insa repet pinul 2 ramane constant. Pe pin 3 nu m-am gandit sa masor, (am pe banc multe tv).Iar, nu inteleg senzorul de curent...acesta este format probabil din culegerea unei tensiuni dintre emitorul IGBT si rezistentele de valoare foarte mica puse in paralel. Intr-adevar posibil acel senzor defect, o sa verific...eu am un osciloscop mai amarat, ca sa zic asa, insa o sa incerc sa dezvalui misterul...daca stiti o carte rog un mp cu o adresa de cumparare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Credeti ca am timp sa fac compozitii/ Ma refeream ca osciloscopul va fi intro zona neizolata de retea si cum vorbim de puteri mari nu ne permitem un traf izolator. Pt telev un traf separator de 200-400w este mai usor de realizat. Nu ai nevoie de nicio carte de surse, ce a scris Smilex, Marian si pe sarite si eu este suficient sa deveniti experti de rangul 1. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Poate izola osciloscopul...... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Masuratorile preliminare se fac in gol , se poate folosi trafo separator linistit si la invertor. Grig Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 S-a facut ordine aici. Incetati cu replicile dure. Daca vreti si puteti sa ajutati, ajutati. Daca nu, nu mai tastati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum