Florian Ciobanu Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 am intrat in posesia unor display-uri lcd 2x16 de format mai mare folosite la niste echipamente industriale si o parte din ele afisaza cu caractere chirilice, persoana care mi le-a dat spune ca nu facea nici-o modificare nici soft nici hard in momentul care le inlocuia pe cele vechi cu cele noi. Atasez si niste poze cu ele, cel cu rama alba afisaza normal, problema este cu cele cu rama neagra, cel cu rama alba are controller hd44780, celelalte au ks0065. [/url]"> [/url]"> [/url]">http://postimg.org/image/5ybztd4vj/full/'>"]"][/url] Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 (editat) nu stie nimeni sa ma lamureasca si pe mine? m-am documentat si controlerele hd44780 , ks0065 si ks0066 sunt compatibile Editat Februarie 9, 2016 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
costi_b Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Nu sunt expert în domeniu, dar din câte știu eu, displayurile au setul de caractere în memoria internă. În datasheet ai un tabel exact cu caracterul și adresa. Dar mai sunt și un set de adrese libere unde poate scrie utilizatorul propriul set de caractere. Am văzut ceva aplicație pe net pentru generarea caracterelor. Le poți utiliza în acest mod dar se complică partea de programare. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 m-am documentat si controlerele hd44780 , ks0065 si ks0066 sunt compatibile Compatibile înseamnă că acceptă aceleași comenzi , au aceleași întârzieri , etc. nu că afișează aceleași caractere . Dacă te uiți în DS lui HD44780 vezi că sunt trei variante de caractere - Japoneze, Europene și Custom . Totuși , din câte am văzut eu ( nu prea multe ) cifrele și literele latine ar trebui să corespundă . Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Fa un program de test care sa afiseze sa zicem "TEST" pe HD44780, apoi schimba KS065 si pune o poza u rezultatul. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 maine pun si poze direct din aplicatia unde-l folosesc, Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 dupa cum am promis revin cu foto , dupa cate vad ar fi caractere grecesti, [/url]"> [/url]">http://postimg.org/image/l8vcprio5/full/'> Link spre comentariu
costi_b Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Din câte văd eu, afișajul tău are doar majusculele din setul latin. Modifică softul să scrie doar cu litere mari (VOLTS, etc). Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) costi_b, on 10 Feb 2016 - 7:30 PM, said:costi_b, on 10 Feb 2016 - 7:30 PM, said:Din câte văd eu, afișajul tău are doar majusculele din setul latin. Modifică softul să scrie doar cu litere mari (VOLTS, etc). multumesc pentru sugestie, am schimbat caracterele cu majuscule si acum arata correct Editat Februarie 11, 2016 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum