Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme display LCD 2x16

Florian Ciobanu

Postări Recomandate

am intrat in posesia unor display-uri lcd 2x16 de format mai mare folosite la niste echipamente industriale si o parte din ele afisaza cu caractere chirilice, persoana care mi le-a dat spune ca nu facea nici-o modificare nici soft nici hard in momentul care le inlocuia pe cele vechi cu cele noi. Atasez si niste poze cu ele, cel cu rama alba afisaza normal, problema este cu cele cu rama neagra, cel cu rama alba are controller hd44780, celelalte au ks0065.

[/url]">Posted Image

[/url]">Posted Image

[/url]">http://postimg.org/image/5ybztd4vj/full/'>Posted Image"]Posted Image"]Posted Image[/url]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florian Ciobanu

5

• costi_b

2

• djvas

1

• UDAR

1

Top autori în acest subiect

nu stie nimeni sa ma lamureasca si pe mine?

m-am documentat si controlerele hd44780 , ks0065 si ks0066 sunt compatibile

Editat de Florian Ciobanu
Link spre comentariu

Nu sunt expert în domeniu, dar din câte știu eu, displayurile au setul de caractere în memoria internă. În datasheet ai un tabel exact cu caracterul și adresa. Dar mai sunt și un set de adrese libere unde poate scrie utilizatorul propriul set de caractere. Am văzut ceva aplicație pe net pentru generarea caracterelor. Le poți utiliza în acest mod dar se complică partea de programare.

Link spre comentariu

m-am documentat si controlerele hd44780 , ks0065 si ks0066 sunt compatibile

Compatibile înseamnă că acceptă aceleași comenzi , au aceleași întârzieri , etc. nu că afișează aceleași caractere .

Dacă te uiți în DS lui HD44780 vezi că sunt trei variante de caractere - Japoneze, Europene și Custom . 

Totuși , din câte am văzut eu ( nu prea multe ) cifrele și literele latine ar trebui să corespundă . 

Link spre comentariu
costi_b, on 10 Feb 2016 - 7:30 PM, said:costi_b, on 10 Feb 2016 - 7:30 PM, said:

Din câte văd eu, afișajul tău are doar majusculele din setul latin. Modifică softul să scrie doar cu litere mari (VOLTS, etc).

multumesc pentru sugestie, am schimbat caracterele cu majuscule si acum arata correct

Posted Image

Editat de Florian Ciobanu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări