sonyjvcro Postat Mai 28, 2016 Autor Partajează Postat Mai 28, 2016 (editat) Cetatene ION BUMBU traiesti in TRECUT , actualizeaza-te !!! Marcile evolueaza pozitiv sau negativ ; unele se detelioreaza altele devin mai calitative Esti in stare sa citesti o schema electrica ? ai dat un link cu un pdf , cu care eu nu doar ca am fost de acord dar am avut si curiozitatea sa-l parcurg ; sa nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba . Citeste-l cu atentie si o sa vezi cat de multe prostii spui ; uite ce vreau sa cosntati : codurile partilor componente sunt aceleasi ; deci gasesti acelasi cod si la lincoln 135s si la cel facut de lincoln ; totul identic in afara de carcasa si de componenetele carcasei ; Ai vazut dumneata acest produs in fata dumitale si ai vazut ca e made in china ? eu nu cred ; cred ca doar iti dai cu parerea si te bazezi pe niste afirmatii din trecut , nu pe prezent ; probabil brandul asta bester a facut ce a facut si esab cu buddy , a luat un produs din china si si-a trecut numele pe el ; dar asta s-a dus , oamenii au inteles ca nu merge asa si au renuntat ; au scos modele noi cu componente 100 % lincoln ; eu asa vad lucrurile Ti-a confirmat in trecut nickrvl ca a gasit pe alea chinezesti componente identice cu cele folosite de lincoln pe gama sa ? nu cred , erau niste chinezisme 10000 % Editat Mai 28, 2016 de sonyjvcro Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 28, 2016 Partajează Postat Mai 28, 2016 (editat) Pe aparatele Bester nu scrie ByLincoln, de fapt nu scrie pe nicăieri Lincoln, poza acea e trucata de vînzător ca "sa dea bine", pe acel Bester scrie Made in China pe eticheta, fata de Buddy Arc care e identic cu Bester si pe care scrie MARE Esab, de ce teapa vorbiți? Celălalt aparat 120 nu bag mina in foc ca este identic cu Invertec 135 însă din ce stiu eu posibil să fie Polonez dar sigur nu e chinezesc si sub nici o forma nu e identic cu Bester. Editat Mai 28, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 28, 2016 Partajează Postat Mai 28, 2016 Aveti foto la cele 2 invertoare, cea de pe site , in stinga si cea din .pdf lincoln. http://servicenavigator.lincolnelectric.eu/files/docs/1101.pdf Se vede ca foto sint perfect identice doar cea din stinga este editata, s`a sters Bester incir sa ramina doar by Lincoln. Deci Bester by Lincoln exista binemerci. Referitor la Bester 160 , aveti aici inca o opinie care corespunde cu cea a lui NickRvl http://www.soudeurs.com/conseil-et-choix-sur-les-materiels-professionnels/6736-avis-sur-poste-inverter-bester-160i.html Grig Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 (editat) Ion Bumbu amesteci merele cu perele ; dai link corect pentru modelul aflat in discutie si comentezi apoi pentru alt model nu vad relevanta unui comentariu care se refera la alt model e ca si cum ai baga in aceeasi oala dacia 1310 cu dacia logan ; sunt diferente de la cer la pamant ; dar ambele sunt dacii fa afirmatii pertinente bazate pe cunoasterea ta actuala , nu te mai lega de niste afirmatii din trecut Iti repet "marcile evolueaza " e ca si cum i-ai spune tu unuia care si-a luat acum logan , care are motorul produs de renalut si cutia de viteze tot renault ca e acelasi drac cu dacia 1310 , ca asa ti-a zis tie un meserias acum 10 ani , ca dacia e masina proasta orice i-ai face Editat Mai 29, 2016 de sonyjvcro Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 Si cel mai important aspect pe care l-ati constat si voi dar v-ati facut ca ploua.Pe aparatele alea vechi si chinezesti nu aparea nimic de genul : by LincolnRetine : Lincoln nu-si pune numele pe chinezisme. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 Dacia 1310 , dacia 1310 , dacia 1310 = logan 100%))))Nici unul din voi nu are ambitia sa citeasca pdf-ul postat de ion bumbu. Nici macar el .Ce cod de producator de piesa , nimic Batman , batman Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Si cel mai important aspect pe care l-ati constat si voi dar v-ati facut ca ploua.Pe aparatele alea vechi si chinezesti nu aparea nimic de genul : by LincolnRetine : Lincoln nu-si pune numele pe chinezisme. Normal, le fac direct in Shanghai, asta fiind ceva oras american...nu? http://www.lincolnelectric.com.cn/en/about_4.aspx?strid=1137&strpid=1135 " The Shanghai Lincoln Electric Co., Ltd. The Shanghai Lincoln Electric Co., Ltd. is the manufacturing base of flux cored wires and welding machines for Lincoln Electric in China. Since 2006, the additional and continuous expansion of flux cored wires can meet the various needs of carbon steel, low alloy steel and stainless steel etc. The Automation (Robotics) Division was opened in 2006 to manufacture and integrate complete robotic welding systems with highly trained automation engineers available for customer consultation and support" Astea sint unele din ele: http://www.lincolnelectric.com.cn/en/product_sb.aspx?strid=1036&pid=337&opid=a Culmea sint de 200Adc si cablele sint de 3m si 16mmp! Au fost o groaza de discutii ca nici un producator se renume mondial nu face aparate de 200Adc monofazice, uite ca face Lincoln la chinezariile lui si mai ales nu pune cable de 16mmp la 200A, uite ca LE pune! Vezi discutiile cu invertorul lui @ alin 105 http://www.elforum.info/topic/73434-sfat-achizitie-invertor/page-33?do=findComment&comment=1377943 La Lincoln insa se poate, chiar de 10mmp ArcweldST.pdf Aveti caracteristicile lui in .PDF. E de urmarit si Duty Cycle la 25C , fix ca la restul de chinezesti! Vreti sa`l cumparati ? de aici: http://www.lincolnelectric.com/en-sg/equipment/stick-welders/Pages/arcweld.aspx Dupa cum vedeti e scris frumos Lincoln in stinga sus. La prima vedere este exact ala despre care a facut vorbire @NickRvl , Bester 160. In toate acele .PDF veti gasi acel by Lincoln. Eu credeam ca s`a incheiat cu cei care cred ca marmota impacheteaza ciocolata! De cind si Hilti produce in China optimismul meu relativ la calitatea sculelor de marca este tot mai scazut mai ales la cele aduse pe piata romaneasca. Vezi exemplul Makita, aia nu au pe nici o unealta pe care sa scrie Made in China, dar pe tot ce e facut in Japonia, Anglia, si culmea, Romania apare Made in.... dar China nu, doar sediul firmei , ceva de genul Anjo Aicih Japan. Is curios daca pe aceste Arcweld apare Made in China la Lincoln. Bun, s`a discutat de teapa, teapa nu este faptul ca`l cumperi si este o scula proasta , e faptul ca dai pe el o groaza de bani in plus doar ca sa scrie LE pe el sau ESAB Buddy si in realitate sint facute in China cu buget redus. Sint convins ca sint mai bune decit chinezariile mele insa nu la dublu pret. Hai ca am facut destula reclama pentru Lincoln si parca mai am si altceva mai bun de facut decit sa ajunga la un flame. Grig Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Pentru Lincoln eu va sfatuesc sa urmariti aparatele pentru Europa: http://www.lincolnelectric.com/en-gb/Pages/default.aspx Sint citeva masini vehiculate aici de care nici nu am auzit, acelea din link cel putin pina anul trecut nici unul nu era fabricat in China, o sa vad din nou luna viitoare.... Link spre comentariu
Vizitator Costel dinca40 Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Încă o data vin cu rugămintea asa ajutati cu sfaturi.In primul rand nu inteleg de ce nu pot sa cumpar lincon 135s din Romania si sunt sfătuit sa urmăresc aparatele pentru Europa.Exista cumva suspiciunea ca aparatele vandute in Romania sa fie fabricate in China.Din ce am citit pe forum Lincon 135s este fabricat in SUA .As cumpara acest invertor tocmai datorită faptului ca este fabricat in SUA.Da sau nu ?In alta ordine de idei am sunat la o firma care comercializează Lincon 135 s si la întrebarea mea daca acest aparat face parte din aparatele Lincon care sunt postate pe youtube in diferite ipostaze (cad de la înălțime ,sant stropite cu apa,tărâțe cu masina etc.)mi s-a raspuns ca este vb de alt aparat .Ce sa inteleg vânzătorul nu cunoaste specificațiile aparatului.La întrebarea daca aparatul sudeaza cu 2,5 neîntrerupt a raspuns foarte tîrziu da,iar la întrebarea daca sudeaza cu 3,2 a spus ca foarte putin.Va rog încă o data sa ma scoateți din ceata si sa confirmați sau sa infirmati provenienta aparatului Lincon 135 s si calitățile lui de sudura .Țin sa va reamintesc ca nu folosesc aparatul profesional. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 (editat) deci sa-ti explic cum sta treaba in opinia mea din ce am inteles si eu Nickrvl = este angajat al unei firme autorizate care se ocupa de service pentru echipamentele lincoln in romania ; deci omul iti poate da sfaturi destul de bune despre echipamentele care i-au trecut prin mana ; omul nu cred ca se ocupa de vanzari , deci probabil nu cunoaste portofoliul de aparate lincoln in totalitate Ion Bumbu = agricultor ; detine un aparat de sudura chinezesc si unul luat second hand marca ESAB ; sunt momente in care vorbeste speculativ ( in opinia mea) . Din cate stiu eu Lincoln 135 nu se produce in USA , deoarece Lincoln are fabrici si in Europa , are chiar mai multe ; lincoln electric este o firma din USA Da un mail firmelor unde ai gasit produsele si pune mai multe intrebari ( cauta una unde angajatul are si chef sa-ti raspunda ) ; Eu ti-am recomandat un site unde cred ca sunt doar produse de calitate comercializate Dupa cum ai vazut acolo au Siemens , Lincoln , etc daca vroiau sa faca " afacere " nu cred ca le era rusine sa bage si Esab Buddy la vanzare sau alte chinezisme ; da-le un telefon sau un mail si vezi ce zic Exista o probabilitate foarte mica sa-ti iei un aparat contrafacut marca lincoln din romania daca il cumperi cu factura de nou , aproape imposibil poti sa-ti iei teapa daca il cumperi din targuri sau de la indivizi dubiosi care te abordeaza pe strada sau prin parcarile de la magazinele mari ; sunt cazuri de tepe date cu aparate de sudura " Esab" si cu generatoare de sudura " Honda" sau drujbe diverse marci ; Deci evita super-ofertele din targ sau de pe strada uite si fabricile lincoln din europa: sursa e site-ul oficial lincoln Lincoln Electric EuropeLincoln Electric Europe is one of the largest manufacturers of welding consumables and equipment in Europe. The Company has been manufacturing in Europe for more than 75 years. It has its main headquarter in Barcelona, Spain.Lincoln Electric Europe includes:Lincoln Electric U.K., 130 employees, producing: MIG wire, Sub Arc wire;Lincoln Electric Smitweld BV, Nederland, 200 employees, producing: Stick electrodes, Flux Cored wire;Uhran & Schwill, Germany, 30 employees, producing: Pipemill Welding Systems;Lincoln Electric Bester Sp. z o.o., Poland, 470 employees, producing: equipment;Lincoln Electric Italy SRL., 110 employees, producing: welding and cutting equipmentCIFE, SRL., Italy, 110 employees, producing: MIG wireAsKAYNAK, Turkey, 230 employees, producing: Stick electrodes, MIG wire, Sub Arc wireLincoln Electric France S.A.S., 130 emprloyees, producing: Flux, Sub Arc wire, Innershield.Harris Calorific, Poland, producer of welding and gas cutting equipment.Harris FCAW, (Flux Cored Wire Factory), Poland.WMS Spawmet Sp. z o.o., Poland, producer of electrodes and welding wires Editat Mai 30, 2016 de sonyjvcro Link spre comentariu
Vizitator Costel dinca40 Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Mersi pentru sfaturi ,iar in legatura cu calitățile aparatului ,sudura 2,5 continu si 3,2 din cand in cand e ok?Spun sudura continu pentru ca am in cap chestia asta nu pentru ca as avea nevoie acum .Dar daca tot o sa plătesc calitatea măcar sa stiu de ce .Probabil ca daca o sa am cea mai mica urmă de îndoială o sa fac un efort si o sa cumpar Lincon 150 s care din cate am inteles e super .Iar in legatura cu minunatiile care le-am citit despre Lincon pe forum se încadrează si aceste doua aparate (lincon 135s, 150s ).Va multumesc pentru îngăduință.Ca varianta de rezervă credeti ca pot sa aleg ceva si gama Telwin. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 (editat) uita-te cu atentie in clipul asta la minutul 1:37 ; 1:38 si pune pauza si spune-mi ce vezi ; la minutul 3 apoi sa te mai uiti cu atentie vreo 10 secunde daca o sa-l vezi pe asta : Lincoln 150S alaturi de un 270SX anunta-ne Desi apare 150s prin clipuri destul de mult , el face parte din gama Invertec ; numele lui complet este : Lincoln Invertec 150s ; si acolo mai sunt inca doua aparate 135s si 170s Deci eu cred ca toate aparatele Lincoln sunt rezistente la testele pe care le vezi ; nu garantez pentru celelalte marci pe care lincoln le are in portofoliu ; de fapt ele nici nu apar in acele teste Daca ai posibilitatea mergi pe Lincoln 150s intreaba-l pe Nickrvl cate aparate Lincoln 150s a avut la reparat si cate telwin ; eu la intrebarea asta nu sunt in masura sa-ti raspund Editat Mai 30, 2016 de sonyjvcro Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 (editat) OK, azi fiind luni am trecut la meseria de baza, ailalta de agricultor pe simbata viitoare daca`i vremea buna, daca nu tinichigiu! http://servicenavigator.lincolnelectric.eu/files/docs/871.pdf Daca vrei neaparat Lincoln... Ai acolo datele de la cele 3 invertoare facute de Lincoln din gama ieftina. Ce se poate intelege de acolo este urmatorul lucru: daca ai o temperatura de 40C cu 135 poti suda cu electrod de 2,5mm/350mm continuu 10 minute. Asta inseamna cam 12-14 electrozi de 2,5mm unu dupa altul. Putin probabil da faci asaceva, nu prea ai cum , doar nu sudezi un vapor. Daca folosesti 3,25mm merge 2,5 min asta insemnind cam 2 electrozi si jumatate de 350mm. Bun , asta poti depasi , daca insa temperatura e de 25C se cam dubleaza durata asta deci cred ca minimum 5 electrozi pe o perioada de 10 minute ar merge. Dupa mine daca vrei neaparat Lincoln ia minim 150 deoarece e bine sa ai o rezerva de putere. Grig L.E. @Costel dinca40 Da`i totusi un PM lui @NickRvl si vezi ca poate te ajuta in privinta asta. Editat Mai 30, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 (editat) Strict pentru "Costel dinca 40" eu am recomandat acel link pentru a vedea ce masini "strict Lincoln" se vind in Europa pentru ca din cite observ in Asia sint alte masini in America gama e si mai larga si tot asa, acele masini care sint in acel link le poate aduce sau poate ca le are pe stoc orice distribuitor al marcii. Pentru a vedea tara de fabricatie te uiti pe eticheta la serie, litera de la inceput indica tara I Italia, F Franta, U USA, P Polonia etc, urmatoarea cifra reprezint locatia/nr fabricii, urmatoarele doua saptamina in care sa fabricat, si seria propriuzisa . Masinile de acolo nu sint fabricate in China. In Polonia unde se fac mai nou (de citiva ani) "invertoarele" la fabrica Bester se mai gasesc si marci ale acesteia dar acel Bester 161I, 200I si fratii sint chinezesti 100%, scrie citet pe eticheta si cei de la Bester spun limpede ca nu sint fabricate acolo, celelalte cum e acel 120 nu stiu nimic despre el.... Ca fapt divers din USA nu o sa-ti permiti masini, in primul rind ca in Europa ajung doar sursele industriale, cu "multi amperi"..... L.E. uitase-m, testele acelea cu praf, ger, caldura (40 grade), simulare transport/trepidatii, socuri mecanice se fac real nu la fiecare masina ca ar fi imposibil insa se fac pe loturi, acei 40 grade sint reali si nu doar pe eticheta, se tine masina 24 ore la 100% incarcare la temperatura aia si nu trebuie sa intre in protectie termica asa ca daca la Invertec 170S de exemplu D.A. 100% e de 100A presupunerea este ca nu poate suda sustinut cu electrod bazic de 3,2 dar "poate", pentru ca nu prea se sudeaza la temperatura acea ar fi dificil si pentru om si in plus la electrod mai e pauza de schimbat electrodul de batut zgura si daca se aduna toate poate suda sustinut cu electrod de 3,2 bazic... Editat Mai 30, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Vizitator Costel dinca40 Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Am tot fost intrebat daca țin neaparat sa cumpar Lincon.Țin sa va reamintesc ca la inceput v-am cerut sfatul despre (Jasic 200,Telwin 186 hd ,Telwin tecnica 211s )si datorită recomandărilor primite am ajuns la concluzia ca Lincon este solutia potrivita calitativ.Daca totusi exista si alta varianta de invertor potrivita sunt deschis la orice discutie .Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum