Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor de sudura : marci consacrate, producatori de renume

sonyjvcro

Postări Recomandate

Vizitator Costel dinca40

Sa inteleg ca lincon 135 este unul si acelasi ca configuratie cu invertor 120 by lincon electric .Si sudeaza cu 2,5 non stop ?Si chiar cu 3,2 mai putin.

Link spre comentariu
Vizitator Costel dinca40

Am citit la specificații ca acest invertor 120A by lincon nu are ventilator ,spre deosebire de lincon 135 care are.Asta este un plus ,un minus , astept sfaturi.Am gasit lincon 135 la 1454 lei,si invertor by lincon 120A la 1350 lei ,sa inteleg ca diferenta de pret este ventilatorul .Ce ma.sgatuiti sa cumpar?La 1400 lei se poate cumpara telwin 216 hd , ce zici ?Arată bine si specificațiile linconului dar vreau sa ma hotărăsc după ce studiez foarte bine problema .Îmi cer scuze pentru insistenta ,nu sant in domeniu si pentru asta pun atîtea intrebari.Ținînd cont ca nu sudez profesional nu vreau sa aleg un aparat care sa îmi facă probleme .

Link spre comentariu
Vizitator Costel dinca40

Am vrut sa zic invertor by lincon 1250 leiSi referitor la (sa nu îmi facă probleme )adică calitate pret sa fie cat mai fiabil.

Link spre comentariu

Am intrat pe site si am citit pe schema si are si asta la 1250 ron ventilator . Vezi ca e o poza in care apar toate componentele aparatului . Pe pozitia 12 apare : FAN , care inseamna ventilatorE identic cu lincoln 135s ca si constructie si componente. Carcasa e mai altfel

Link spre comentariu

"Suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri  proaste". Daca doua sute de lei in plus nu reprezinta o problema atunci ti-as recomanda Lincoln.....nu By Lincoln.

in general majoritatea aparatelor de sudura au coolere (ventilator) in interior. Unele au si cate doua....unul impinge altul trage. Lipsa acelui cooler nu ma face sa cred decat simplu fapt ca aparatul are radiatoarele bine dimensionate si nu mai are nevoie de racire...insa acest lucru eu nu-l cred.

Le; 

Am postat in acelasi timp cu colegul @sonyjvcro....deci are cooler pana la urma si by lincoln-ul. Ma asteptam sa aiba.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Deci din punct de vedere al conponentelor electronice aparatele sunt perfect identice . Diferenta o face carcasa care la 135 este facuta sa reziste la o cadere de la 90cm . Celalalt nu am nici un habar cat de mult este rezistent la caderi. Unul are o carcasa simpla. altul e ajutat de niste protectii din guma care amortizeaza socurile.IMPORTANT : Lincoln pe 135 , 150 si 170s are 1 ventilator si aparatele merg foarte bine. Doar un singur ventilator

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu
Vizitator Costel dinca40

Multumesc.pentru raspuns si adevarat 200 lei reprezintă ceva .Eu am vrut sa ma refer numai la calitate pret ,iar daca sunt la fel il prefer pe cel mai ieftin logic.Referitor la lincon 135 versus telwin 216 hd ce parere aveti ? Îmi cer scuze pentru insistenta

Link spre comentariu

Luncoln sau facut de lincoln, apoi telwin . Daca vrei 2.5 non stop si 3.2 mai rar ia cel mai ieftin produs de lincoln. Daca vrei sa ai 160A sau mai mult scrisi pe eticheta ia telwin. Gandeste-te cu ce electrozi vei suda . Nu lua puteri mari si nefolositoare

Link spre comentariu

Invertorul ala de 120A de fapt este un Bester 151.

E de aceeasi categorie cu ESAB Buddy ARC.

Aia zic unii ca`i tapa de la ESAB, asta e tapa de la Lincoln.

Ia uitati ce frumos arata aici

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Cum adica teapa de la lincoln ? Ce intelegi tu prin asta ? Esab buddy este teapa pentru ca nu are nici o componenta esab originala. Este un invertor 100% chinezesc peste care e scris un nume. La lincoln lucrurile difera mult.componente sunt de la lincoln si cu acelasi cod de produs ca si la gama mama.si cel mai important . Lincoln fabrica produsele in uniunea europeanaBester a evoluat fata de esab buddy.Citeste linkurile pe care le dai apoi comenteazaNu-ti contest informatiile din link. Iti contest ratiunea care nu prea functioneaza

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Eu prefer sa`l citesc pe asta!

Post`ul #810.

Grig

P.S. Jenanta este editarea pozei de pe magazilul acela online.

Daca este Bester atunci asa trebuie sa scrie.

Ca idee Bester impreuna cu OZAK (parca) erau cele mai mari firme de aparatura de sudura poloneze.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Scurt si la obiect : care este teapa ? Eu personal nu vad niciuna. Si daca se numea : " rahat " dar era facut din componente lincoln originale nu ma deranja cu nimic. Hai sa ne uitam la continut nu la ambalajNu uita ca suntem pe un forum unde oamenii cauta sa cunoasca un produs dincolo de eticheta si de carcasa . Vor sa stie ce componente are acel produs

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

In post`ul  lui @NickRvl asta scrie mare si lat :

"La acest aparat pe abtipilduri scrie Lincoln Electric nu? da, dar marca asta Bester160 si altele e made in China si ca sa nu fie dubii sau alte chichite "de vinzator" dedesubt, pe eticheta, scrie clar Made in China chiar daca e by Lincoln Electric, asta e categoria hobby a celor de la Lincoln, cum a dat exemplu si Dl Bumbu Buddy Arc de la Esab si exemplele pot continua cam cu toate firmele de renume sau aparute peste noapte. O sa pun poze cu interiorul lor in curind."

Spusa cu aparatul pe masa dovada fiind foto cu el desfacut.

Asta era era teapa, aparat prezentat ca fiind Lincoln si in realitate este Bester facut in China.

Asta trebuia sa`i spui celui care intreaba de la inceput, nu ca este Lincoln fara ventilator sau alte bazaconii.

Este un aparat de calitate rezonabila facut in China si vindut ca Bester , firma din portofolioul Lincoln.

Nu ca`i facut de Lincoln!

Grig

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări