Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor de sudura : marci consacrate, producatori de renume

sonyjvcro

Postări Recomandate

Vizitator rusuliviuvictor

Mulțumesc mult pentru informații, renunț la Jasic :))). Nevoia mea este de ceva compact, multifuncțional întrucât va sta permanent intr-o camionetă si va trebui sa acopere cam toate plajele de lucru. Am intrebat de Jasic întrucât au reprezentanță in uk, și automat pot beneficia de service/garanție. Din pacate, marci de renume sunt multe însă garanția internationala lipseste cu desăvârșire la toate. Am de optat intre Lincoln, Miller,si Telwin...am ochit un telwin in romania însă momentan sunt sceptic din privința celor enumerate mai sus. http://www.ebricotools.ro/produse/electromig-220-synergic-aparat-de-sudura-telwin-tip-mig-mag-tig-mma--1479.html din pacate bugetul nu depășește 1000£/1100£

Link spre comentariu
Vizitator rusuliviuvictor

Mulțam mac01, știu că este trifazic,după cum am spus "sunt sceptic din privinta celor enumerate mai sus", am un kipor trifazic insa nu stiu daca face față. Am renunțat la jasic intrucat nu am gasit nici un fel de documentatie mai complexă, si am comandat un telwin (sper sa fie o alegere bună) https://www.amazon.co.uk/Telwin-TECHNOMIG-SYNERGIC-welding-machine/dp/B00VVBZOU8

Link spre comentariu

Mulțam mac01, știu că este trifazic,după cum am spus "sunt sceptic din privinta celor enumerate mai sus", am un kipor trifazic insa nu stiu daca face față. Am renunțat la jasic intrucat nu am gasit nici un fel de documentatie mai complexă, si am comandat un telwin (sper sa fie o alegere bună) https://www.amazon.co.uk/Telwin-TECHNOMIG-SYNERGIC-welding-machine/dp/B00VVBZOU8

Cred ca este titrziu acum insa am disponibila o placa perfect functionala de Speedtec 200C si afisaj, nu am motorul, bobina filtru si filtru EMC din alimentare, cu un pic de indeminare iesi mult mai ieftin decit oricare "multiproces" ales....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Costel dinca40

Buna ziua .Sunt nou pe forum si am rugamintea sa ma ajutati sa ma decid ce invertor de sudura sa cumpar.Nu intenționez sa lucrez profesional,ci pentru mine, un gard o poarta si diverse suduri cand am nevoie.Nu stiu ce sa aleg intre :Telwin -186 hd Telwin-tecnica -171,211Jasic arc -160Jasic arc -200Am citit la specificatii ca aparatele Jasic arc au durata activa foarte buna si ca sudeaza 160-2,5 non stop200-3,2non stopAstept sfaturi de la cunoscatori.

Link spre comentariu

Jasic, Bester, Alfain, Buddy Arc, Askainak etc sint cam tot una, parca as alege un Telwin in aceasta situatie, userul Ciprian poate detalia. Si parca totusi as lasa topicul acesta strict pentru "aparate de firma, marci consacrate".

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Buna ziua .Sunt nou pe forum si am rugamintea sa ma ajutati sa ma decid ce invertor de sudura sa cumpar.Nu intenționez sa lucrez profesional,ci pentru mine, un gard o poarta si diverse suduri cand am nevoie.Nu stiu ce sa aleg intre :Telwin -186 hdTelwin-tecnica -171,211Jasic arc -160Jasic arc -200Am citit la specificatii ca aparatele Jasic arc au durata activa foarte buna si ca sudeaza 160-2,5 non stop200-3,2non stopAstept sfaturi de la cunoscatori.

Daca ai de ales doar intre aparatele enumerate eu as alege Telwin-technica 211. Dar sa scrie technica pe el...nu doar telwin.

Link spre comentariu

Cu ce tip de electrozi ai sudat pana acum in mod frecvent ? Si cu ce diametru ?Bazic , rutilic ? 2.5 , 3.2 ?Mai tine minte un lucru : amperii de la un lincoln, miller etc sunt diferiti de cei de la un telwin sau de la un chinezism.Unii chiar au curentul pe care il declara. Altii exagereaza cu puteri mult mai mari.Mai bine 120 amperi de la lincoln decat 160 din alta parteNu-ti lua un aparat doar in baza amperilor pe care ii declara. Ia-ti un aparat in primul rand fiabil, rezistent si cu specificatii reale, ne-exagerate

Link spre comentariu
Vizitator Costel dinca40

Am sudat cu 2.5 ocazional si ma intereseaza si alte pareri si sfaturi !

Daca ai de ales doar intre aparatele enumerate eu as alege Telwin-technica 211. Dar sa scrie technica pe el...nu doar telwin.

...Sa inteleg ca telwin-tehnica 211 este mai bun decat telwin technologi 186 hd?
Link spre comentariu

Din caracteristicile tehnice, din faptul ca este technica, din rezultatul pretului, etc...reiese ca are calitate ceva mai buna 211. Telwin a inceput sa faca si petarde ieftine care crapa foarte usor...deci atentie ce cumperi. Daca scrie technica pe el este ok....cu electrod de 2,5 rutilic la 80A merge fara greturi toata ziua. Eu ti-as fi recomandat un Miller...dar este dublu la pret...asa ca in conditiile date este foarte bun si Telwin Tecnica 211.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Intodeauna as recomanda Lincoln, este facut pentru electrod de 2.5 iar datele in clar sint raportate la 40 grade, singurul atu pentru Telwin este "usurinta" in reparare dar nici 135 nu e extrem de complicat, oricum rata de defectare pentru aceste Telwin e cu mult mai mare fata de Lincoln.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări