sonyjvcro Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Deschid acest subiect cu scopul de ne informa despre cat de bune sunt , ce probleme specifice au , si cat de reparabile sunt invertoarele de la producatorii de renume : Lincoln electric , Esab , Kemppi, Miller , Fronius ,Lorch, Migatronic, Rehm Eu detin acest invertor : Lincoln invertec 150s , (poze) de care pot sa spun ca sunt foarte multumit eu si celor carora l-am imprumutat In general aparatele lincoln sunt renumite pentru faptul ca rezista la socuri , praf , pilitura de fier ; sunt facute sa dureze Am avut curajul sa-l imprumut si pentru ca ma bazam pe rezistenta aparatului la conditii dure ; Pana acum nu mi-a facut nici o problema de functionare . Sudeaza excelent cu orice tip de electrod de 3.2 Pentru electrod de 4 mm exista asta : Lincoln Invertec 170s , care are 160 A Pana sa-mi cumpar acest aparat am stat de vorba cu cineva care era din domeniu si se ocupa si cu partea de service si imi povestea ca multi nu inteleg ca un aparat e facut sa sudeze optim cu un electrod de un anumit diametru si ca daca trebuie sa sudezi cu un diametru mai mare , se recomanda sa iti iei un aparat pe masura , nu sa-l fortezi pe cel care-l ai si sa-l duci la extrem . Alte marci , alte experiente pe utilizat sau reparat ? Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Din pacate acestea nu sint atit de reparabile ca cele un pic mai vechi dar in schimb sint mai rezistente, cu mult mai rezistente insa i-mi placea arcul elctric si amorsarea mai mult la cele vechi si tot asa cu pro si contra. 170S e Ok, are un D.A. de 100A 100% adica "teoretic" nu prea se incadreaza la sudura cu 3,25 bazic insa in realitate sint folosite pe santiere si se sudeaza cu ele non stop cu electrozi bazici de 3,25 deoarece acel D.A. e unul real la o temperatura de asemenea reala de 40 grade adica nu doar scrie pe eticheta ci chiar face ce promite. Altul in aceasi gama dar superior acestuia e 160Sx, superior din punct de vedere al alimentarii, e ajutat de un PFC, adica poate fi alimentat din surse mai "slabe", cabluri mai lungi, tensiuni mai scazute dar are un pret pe masura, dublu.... Servisarea, aceasta are un singur neajuns, dureaza cel putin o saptamina de fapt doua pina sosesc componentele de schimb, deh in Romania nu exista un "depozit" pentru piese, atit, pentru ca mai departe nu am intilnit vreun refuz la servisare in garantie, poate doar cele calcate de tractor, in rest totul dar absolut totul se schimba, bineinteles ca perioada care a stat in service se adauga la garantie. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) " superior din punct de vedere al alimentarii, e ajutat de un PFC, adica poate fi alimentat din surse mai "slabe", cabluri mai lungi, tensiuni mai scazute " Puteti detalia ? Ca nu reusesc sa inteleg ... face sursele de alimentare mai puternice ? ... Iata ce am gasit eu : https://www.google.ro/search?client=opera&q=pfc+reason+in+welding+sources&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=pfc+in+welding+sources La intamplare ... http://www.ceaweld.com/portal/cea/products/detail?prod=cod150&path=1/1/1&tipolinea=1&linea=1&cat=1 Editat Februarie 10, 2016 de gauss Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Nu face sursa de alimentare mai puternica ci absoarbe din retea mai putin fata de invertoarele obisnuite pentru aceasi putere debitata. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Ceva documentatie relevanta ? ... NU despre PFC , am destula . Ceva in ideea mentionata ... inteleg ca au un randament mai bun ? asa am tradus spusele dumneavoasta ... poate gresesc . https://en.wikipedia.org/wiki/Power_factor Editat Februarie 10, 2016 de gauss Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Stiind ce este un PFC (Power Factor Correction) probabil ca mult mai bine decit mine de ce intrebi? Dupa cautare cu Google gasim In pagina oficiala de la Lincoln: http://www.lincolnelectric.com/en-gb/Equipment/Pages/product.aspx?product=K12050-1%28LincolnElectric_EU_Base%29) documentatie unde spune in cazul acestui aparat, INVERTEC160SX, ca are mai multa putere, cu 30%, decit un aparat "clasic", adica se poate suda cu 160A la un curent de 16A absorbit din reteaua monofazica, unul clasic urca undeva pe la 35-40A, aceasta inseamna ca "accepta" cabluri de alimentare mai subtiri sau mai lungi sau o retea mai "slaba". Un al aparat "drag" mie este SPEEDTEC200C un multiproces portabil dotat cu aceasi facilitate, PFC, si mai sint.... L.E. vad ca link-ul nu merge, mai incerc o data, pe pagina cautati ce vreti: http://www.lincolnelectric.com/en-gb/equipment/stick-welders/Pages/stick-welders.aspx Editat Februarie 10, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Am inteles . O singura problema am . Un calcul simplu arata ca acest celebru Lincoln are randament supraunitar . Mama lor de americani ( ma rog , italieni sau polonezi sau chinezi , ce - or fi ... ) . Asupra PFC nu intru in discutie , chiar n - am nevoie de forum pentru lamuriri . Cam atat ... Editat Februarie 10, 2016 de gauss Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Eu stiu ca ai stiut "din prima" despre ce e vorba numai ca nu inteleg discutia..... si daca tot e gluma vezi ca mai sint unii cica si mai "supraunitari" cum ar fi Presto 160PFC cu numai 15A din retea pentru160A in sudura, ce rasa or fi acestia? nu stiu! Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Pai da ... Ce mi se pare un pic ciudat e ca asemenea lucruri apar pe site - uri de la firme care ( cred ) ca inseamna ceva . Lincoln n - avea nevoie de asa ceva . Ma pun in situatia in care ar trebui sa vand asa ceva , si ar veni un ( posibil ) cumparator avizat cu intrebari . Nu trebuie sa fii inginer electronist . E vorba doar de 2 inmultiri si o impartire , si cunostiinte de fizica de liceu . Putere electrica , factor de putere si randament . Ma rog ... n - am mintit niciodata . Tehnic vorbind ... si in viata sociala si mai putin . Probabil de aici un soi de indignare ... Am " trait " in lumea sudurii mai mult de 15 ani , n - am " vopsit " niciodata gardul ... In fine , probabil vom vedea si mai gogonate . Editat Februarie 10, 2016 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 E asa o mica porcarie, ei calculeaza regimul la WIG cu 18Vdc si 160Adc, 2,9 Kw fata de 3,7Kw, Asa le cam iese 0,78%, si nu mai poti spune nimic. De, reclama sufletul comertului. Grig Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Ideea era ca PFC - ul duce la o crestere a randamentului in mod semnificativ . N - am gasit ca e explicit referitor la TIG . Ma rog , poate n - am cautat destul . La MMA n - o fi asa spectaculos ? ... Ca anecdotica , mi - au trecut prin mana scule cu PFC , cu mult inainte sa apara LINCOLN cu asemenea pretentii ... e vorba de o firma cu aparate de culoare galbena , fabricate in nordul Europei ... ei nu se laudau cu asa ceva . Ba chiar realizarea mi s - a parut nefericita . In prima saptamana , din 8 bucati au " cazut " 5 ... l - am trimis pe proprietar la vanzator , sa - si regleze amandoi afacerile . Dupa aceea , am tot avut pe masa asa ceva ... ma rog , din seria cu PFC . N - aveam ce sa repar la ele , costa cat aparatul nou ... in fine ! Altii sant mai corecti , nu impropietaresc PFC - ul cu ce nu face ... ceva - ceva masuratori am facut si eu , cu sarcina artificiala , si " clesti " de curent True RMS , pentru informarea proprie . Nu mai postez ce - am obtinut ... ideea e ca de - aceea am fost nedumerit . Cam atat ... nu merita mai mult . Parerea mea ... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Nu am zis ca are de`a face cu PFC, e vorba de artificiul comercial al vinzatorului/producatorului , asa si Lincoln are aparate cu 160 in denumire care au 150Adc la sudura MMA insa 160Adc la WIG. Grig Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Nu' i problema , dom ' Grig . Am inteles . Stiti ca ( de obicei ) ne intelegem ... Moda asta " trompe l ' oeil " a introdus - o TELWIN ... si curenti la 15 % durata de sudare ... multi vad , putini cunoaste ! Link spre comentariu
spik Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Opa, am eu un Telwin 182 ac/dc...mma=130A...wig=160A!Mma l-am folosit putin timp, pana mi-a "cazut" in mana un Telwin 220s. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Mi se pare ca vad multe ineptii scrise aici ; oameni care fie n-au habar despre ce vorbesc , fie nu inteleg corect ideea Deci acest invertor Lincoln de 160A , chiar da acei 160 A ;Durata activa 35% / curent de sudare 160A / Tensiune arc 26.4 Vdc adica 160A x 26.4V = 4.2kw ; 4.2 kw / 230 V = 18.3 A ; Argumentarea afirmatiei mele de mai sus Pentru cultura generala a celor care nu stiu : Cel mai important aspect este dat de siguranta electrica , cea pe care o avem in panoul de sigurante al imobilului , aceasta in general are o valoare in amperi de 16 A , pentru un circuit de prize si mai are o caracteristica foarte importanta numita "curba de declansare" , in general cele casnice respecta "curba C" asta inseamna o declansare lenta ; deci conform cu SR EN 60898 , o siguranta automata de 16A si curba C poate tolera un curent de 1.13 x 16A = 18 A ,mai mult de o ora Cititi aici despre caracteristicile de declansare : http://www.electricps.ro/blog_post3.html Puterea activa P = U·I·cosφ ; daca cosφ (factor de putere) =1 avem eficienta maxima Ce inseamna acest PFC : Power Factor Correction Power Factor Correction is the process of maximizing the efficiency of an electrical system to deliver the most possible power as active power Pentru a înţelege şi mai bine ce inseamna Factorul de putere , Putere activa , Putere reactiva , Putere totala si Corectarea factorului de putere : cititi aici : http://www.hobbytronica.ro/compensarea-factorului-de-putere/ sper sa fie toata lumea multumita si sa inteleaga si mai ales sa se revina la subiect , pentru ca discutia de pana aici a batut foarte mult campii cu acest PFC Daca poate un moderator sa scoata aceasta parte cu PFC si s-o puna intr-un subiect separat , chiar nu are legatura cu subiectul Editat Februarie 10, 2016 de sonyjvcro Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum