alexim_mihai Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Salut. Ajutati-ma cu niste precizari sau cu o schema notata corect vreau sa realizez un corector de ton cu amplificare si schema de pe care am inceput e notata haotic.E primul preamplificator pe care il realizez.Condensatorii aia sunt toti ficsi? ala de pe iesire nu trebuie sa fie electrolitic?alimentarea baniesc ca e simetrica . Lamuriti-ma ca nu inteleg.Ultima schema mi se pare mai corecta. Vad si eu mai usor unde e alimentarea si iesirea. Si cum , sau cu ce sa realizez o alimentare simetrica? vazusem o schema cu un integrat care avea rolul asta dar nu o mai gasesc. Editat Februarie 8, 2016 de alexim_mihai Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 salut !...ce nu intelegi in prima schema ? Link spre comentariu
alexim_mihai Postat Februarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Prima schema am inteles-o intr-un fel. Problema este la a doua (continuarea la prima), condensatorul de pe iesire de 2,2uf trebuie sa fie fix sau electrolitic polarizat. In prima schema vad un condensator fix de 10 pf pe alimentarea semnalului integratului tl072(este corect?) in ultima si in alte scheme mai complexe nu am vazut. in a doua schema vad alte doua potentiometre + balans, ce vrea sa insemne ? pun n potentiometre? . Swichul ala defeat e cumva cu rol de boosting? Si ultima problema cum fac o alimentare simetrica din alimentare simpla de 12 v? Gasisem o schema dar nu mai stiu pe unde. Editat Februarie 8, 2016 de alexim_mihai Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 1 - cond-ul de 10pF nu este pus pe alimentare...atentie!!! Integratul se alim.in pin 8(+) si pin 4(-) 2 - cond-ul de 2,2uF poate fi nepolarizar(daca ai), dar merge bine si electrolitic. 3 - corectorul de ton este un Baxandall simplu, dar banuiesc ca va trebui sa-i pui si potent.de balans( nu-i obligatoriu !!!) 4 - ptr.alimentare uitate pe aici : https://www.google.ro/search?q=alimentare+simetrica&tbm=isch&imgil=zDUqtz-OIzX7OM%253A%253BJ09hrfqNod8csM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fschemeelectrice.do.am%25252Fnews%25252Fschema_sursa_tensiune_asimetrica%25252F2011-05-14-70&source=iu&pf=m&fir=zDUqtz-OIzX7OM%253A%252CJ09hrfqNod8csM%252C_&biw=1280&bih=923&usg=__cCfrtBfDLqbDD5Hc6oxe30iPyMc%3D&ved=0ahUKEwi8zMS9wujKAhVkMJoKHbL4Ac0QyjcINQ&ei=L7m4Vvz4DuTg6ASy8YfoDA#imgrc=zDUqtz-OIzX7OM%3A&usg=__cCfrtBfDLqbDD5Hc6oxe30iPyMc%3D Link spre comentariu
alexim_mihai Postat Februarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2016 Multumesc pt atentie, pt alimentare gasesc eu articolul respectiv, totusi nu inteleg scopul cond 10 pf pe semnal...vrea sa taie din frecventa? Link spre comentariu
Tunereader Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Vezi in link-ul de mai jos, ai toate explicatiile... http://sound.westhost.com/project97.htm Spor ! Link spre comentariu
alexim_mihai Postat Februarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2016 Am realizat acest montaj l-am verificat, si când il pun in functie, e jale. Are o pacaiala insupotabila, nu pot sa-l folosesc decat la volum minim, abia se aude. Alimentarea a fost facuta dintr-un traf cu mediana, dar nu mergea deloc( baraiala e si mai mare). Acum am facut o improvizatie si il alimentez de pe o sursa de laborator stabilizata. Am verificat sa fie totul legat la masa... aveti idee ce poate cauza acest bruiaj infernal? Daca scot intrarea cu semnal , nu se mai aude nimic. Link spre comentariu
George Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Ai o bucla de masa. Nu ai facut corect legaturile la masa. Studiaza cu atentie acest topic: http://www.elforum.info/topic/14663-legaturile-electrice-in-amplificator/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum