modoran Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Imparti 200 la valoarea rezistentei si ala e curentul prin leduri, cel mai simplu calcul. Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Va salut cu scuzele de rigoare,pentru ca am intarziat cu informatiile cu privire la corp led t5 4w echipat cu driverul bp2832a,deoarece am fost tras pe dreapta de o gripa care mi-a dat de furca cateva zile!. Tin sa-i multumesc lui Mac01,si d-lui Adrian,pentru ajutorul acordat,in privinta ,modificarilor din sursa bp2832a,la mine pe pcb-ul cu driverul sunt doua rezistente, r4,respectiv r5,una de 1r50 si cealalta 1r78,smd legate in paralel,la pinii 7,8 al driverului la masa!. Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Masor curentul prin leduri in serie cu multimetru si i-mi da 0,21a(210ma),care este constant.Daca inseriez aceste doua rezistente obtin 3,28ohm,o sa incerc cu aceasta valoare sa vad ce curent obtin la iesire leduri!. Cu respect!. Respectele mele d-le Modoran!. Impart acei 200 la rezistenta serie diode?. Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 (editat) Este suficient sa scoti o singura rezistenta...ori pe cea de 1,5 ori pe cea de 1,78. Nu le inseria..te duci prea sus cu valoarea si scazi prea mult curentul....nu mai lumineaza bine becul. Daca ajungi cu ledurile la 100-150mA...e bine...le prelungesti viata. Editat Februarie 21, 2018 de mac01 Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Mersi d-le Mac01 o sa tatonez un pic curentul,daca ajung la un curent mai mic de 200ma pe leduri este ok!. Cu respect! Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 daca reduc valoarea curentului de 210ma cat este acum,cu30% ,curentul va scadea la 147ma prin leduri,ceea ce este mult mai bine,si platbanda de aluminiu nu mai este fierbinte!.Maine o sa mai ajustez valoarea rezistentei de la pinul 8 (cs) !. Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Sa inteleg ca rezistentele din pinul cs,sunt legate in paralel,pentru a ajusta curentul prin leduri la valoarea de 210ma?. Link spre comentariu
popescuion Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 (editat) Da. Si eu mai achizitionez uneori becuri led si le modific din start inainte de a le folosi. Editat Februarie 22, 2018 de popescuion Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 La majoritatea SMPS-CC chinezesti gasesti Rs sub forma a doua rezistente in paralel, de valoare redusa. Si da, renuntand la una din ele vei avea ~ jumatate din curentul initial, iar pentru ca nu sunt egale poti "sa te joci" putintel. Din experienta mea multe surse rezista la eliminarea unei rezistente, deci la curent pe jumatate, dar daca vrei sa-l reduci mai mult intra in protectie. Daca a ta merge este OK, daca nu mai merge poti incerca cea mai mare valoare care este tolerata, oricum prin marire vei avea curent mai mic. Ramane ideea ca becoledul nu merita ca atare / sa repari becoled iarasi nu merita... Singura manevra care are o justificare logica ar fi "upgrade". Aste insa inseamna automat macar leduri noi si bune, cu DS plus suplimentarea racirii plus scaderea curentului - probabil toate impreuna. Oricum asa ceva nu merita decat daca sursa existenta pare rezonabila. Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 Eu imi fac rezistente din sarma de cupru de 0,05 mm. Cand becul este prea cald, valoarea rezistentei creste si reduce curentul. Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 Va salut d-le Dxxx!.Revin cu noi informatii ,in legatura cu tub led t5 4w,in sensul ca am eliminat o rezistenta din traductorul de curent,la pinul cs a scc,initial aveam in serie cu ledurile un curent de 210ma,constant si o tensiune pe bareta de 41-42v,iar caderea de tesiune pe led era undeva pe la 3,4-3.45v ,la limita maxima admisa mai ales ca nu vorbim de leduri de o calitate mai buna,gen liteon,pe care le-am montat in locul celor 2 leduri arse,care luminaza mai tare fata de celelalte dar caderea de tensiune pe ele s-a mentinut si inainte de modificare si dupa la 2,9v,si aveam doua rezistente smd una de 1,r78 si una de 1r50 cum v-am mai spus ,am eliminat-o pe cea de 1r50(1,5ohm),scc acum genereaza 100ma ledurilor practic la jumatatea curentului initial si tensiunea pe bareta cum era de asteptat a scazut si ea la 36,7v,si pe led la aproximativ 3,05v..Se afla inca in probe,corpul de aluminiu pe care era fixata bareta ,nu mai este fiebinte,este calduta,iar intensitatea luminoasa, nu a scazut semnificativ,practic nu am observat nici o diferenta,fata de situatia initiala!. Am mai montat pe partea de alimentare,o rezistenta de 10ohm 1w,pe post de siguranta fuzibila,pe alimentare,unele becuri cu led de o calitate mai buna erau prevazute si cu niste filtre de netezire si bobine care reduceau,perturbatiile parazite in retea!.Deci in concluzie functioneaza mai reci,prelungindu-le mai mult durata de viata!.Cu respect!. Si eram sa uit,ca unele tuburi cu led de 4w,la care gaseam deseori condensatorii pe alimentare uscati cu esr-ul mare,mai erau prevazuti si cu un alt condensator in paralel cu ledurile de 10-22mf/100v,pe linga rezistenta paralel de 220ko,si condensator smd ceramic de 01mf!.Se poate monta si unul pe iesire bareta leduri,pentru un filtraj suplimentar?. Va multumesc!.Cu respect!. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 1. inteleg ca in mare parte ai rezolvat. 2. pai daca ai leduri LiteOn care evident ca au randament mai bun - de ce nu le inlocuiesti pe toate?... asa ai ajunge la cazul descris de mine: SCAZI CURENTUL / PUI LEDURI CU RANDAMENT MAI BUN. In acest mod driverul duce putere pe jumatate, deci mai putin solicitat, radiatorul (cat o fi si el) disipa putere pe jumatate. Iar daca ledurile au randament bun este foarte posibil ca la jumatate din puterea initiala sa dea defapt mai multa lumina decat initial... 3. scaderea fluxului luminos la injumatatirea puterii nu este chiar la jumatate pentru ca randamentul creste la indici de incarcare mai mici. In plus ochiul are sensibilitate logaritmica si dinamica mare: cu greu sesizeaza o scadere la jumatate in mod absolut - doar comparativ ar fi relevant, cu sursele puse una langa alta. 4.condensatorii de filtrare pe sarcina LED/COB imi plac si mie, este semn ca in leduri este curent continuu, nu o forma de unda cu umplere sub 100%. Astfel de condensatori sunt in majoritatea surselor de calitate mai buna, altfel zis aceste surse alimenteaza in curent continuu. Insa vezi ca au si o mare problema: pot foarte bine sa arda ledurile. Asta se intampla cand circuitul este intrerupt si condensatorul se incarca la tensiunea maxima si apoi se descarca fara vreo limitare (zeci de Amperi) pe leduri, ceea ce este fatal din prima si singura "incercare". Asa ceva se intampla uzual in doua cazuri:- montaje improvizate / cu contacte nesigure sau testare ... neglijenta. Deci mereu contacte perfecte sunt esentiale. - leduri "pe duca" care conduc intermitent - scaparea poate fi din faptul ca sunt mai multe catene in paralel. Apropo de observatia ta: - majoritatea ledurilor albe bune nu trec de 3V pe jonctiune in punctele de functionare normale - tensiuni peste 3V semnifica leduri proaste si suprasolicitate. Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 Sunt perfect deacord cu ce spuneti dvs ,ca am studiat topicul indicat de dvs..''De ce se ard ledurile'',si am apreciat mult nivelul cunostintelor dvs referitoare la leduri,si va respect opiniile dvs referitoare la nivelul de cunostinte in acest domeniu,a tehnologiei led care sunt intr-o continua dezvoltare,fapt pentru care va multumesc pentru ca am reusit sa remediez problema acestei surse cu leduri!.M-am uitat pe dataseetul acestor leduri smd2835 liteon,si intradevar,lucreaza le tensiuni intre 2,9-3,2 maxim la un curent de 60ma si o eficienta 139l/w,(ltw2835szk65),sau( ltw2835szk50),ceea ce rezulta este faptul ca transferul de energie se transforma in lumina ,si disipa mai putina caldura fata de ledurile de calitate slaba cu o eficienta net inferioara,celor de firma gen;liteon,optoelectronic,sau citizen,acestea din urma am incercat sa le cumpar de la T..e Timisoara, dar specifica ca; ''nu pot fi cumparate in tara dvs'',si nu stiu de ce,speculez ideea ca sunt putin mai scumpe ,sau nu sunt cautate pe piata noastra!.Deci am montat o rezistenta pe intrare sursa de 22ohm,pentru a reduce flama produsa la incarcarea electroliticului din circuitul primar,si am sa renunt la condensatorul pe iesire leduri,pentru un filtraj mai bun,facultativ,ca nu am probleme cu palpairea ledurilor deocamdata,si tinand cont de sfaturile dvs,in cazul cand se intrerupe curentul prin ele datorate arderii unui led din cele doua catene de cate 12 leduri in serie,inevitabil creste si tensiunea la iesire driverului,ca nu mai sesizeaza scc,curentul pe pinul 7,8,pe rezistenta de la pinul cs,la masa!. Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 28, 2018 Partajează Postat Februarie 28, 2018 Am mai reparat doua barete cu aceeasi problema,in sensul ca ,aveau curentul spre leduri la un nivel spre maxim ,evident ca am scos cea dea doua rezistenta de la pinul cs la masa,si ledurile merg caldute la un curent de numai 100-110ma,si 36.7v pe bareta respectiv 3,04v pe led!.Mai este necesar un filtraj pe iesire leduri,un cond de 22/100v,sau la o tensiune mai mare,in cazul intreruperii vreunei catene?. Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat,in special d-lui Dxxx,si Mac01!.Respectele mele!. Link spre comentariu
ivascuviorel Postat Februarie 28, 2018 Partajează Postat Februarie 28, 2018 Si inca o remarca in legatura cu aceste ,barete ,sau tuburi cu leduri,becoleduri,in sensul ca o mare parte a lor, se ard prematur,pe langa faptul ca ledurile nu sunt de calitate ,sau suprafata padurilor este prea mica,dar in mod direct este faptul ca sunt ''dozate'' la un curent aproape de limita care le scurteaza durata de viata!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum