Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Matrite turnare aluminiu

roscatu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roscatu

4

• pop_ady44

2

• franzm

1

• daniel_88

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Facem cand eram copii, din BCA si turnam placi de plumb, ca sa nu iasa grunjos catre BCA, il slefuiam cu o bucata de caramida, si golurile le umpleam cu praf de huma, sau chituiam cu ipsos, din cate iesea un fum inecacios .

Cea mai mare placa turnata a fost de 15cm/30cm /2 cm aproximativ 11kg .

Am  turnat forme rotunde de aluminiu in cuti de conserva ,din care sa-u facut fulii .

Foloseam o forje improvizata, din saci de celofan, si puneam carbuni de lemn de prun .

La turnarea acelei placi de plumb am incalzit forma pe un alt cuptor .

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Ce vreti sa faceti din placa aia? Vedeti ca n-o sa aibe proprietati mecanice precum o foaie de tabla obtinuta prin laminare. Forma în care turnati trebuie sa stea perfect orizontal, altfel n-o sa obtineti grosime uniforma.

Link spre comentariu

Poţi într-o cuvă mai mare să o umpli cu nisip fin, uscat (de preferat de quartz), şi in mijlocul ei să aşezi o placă de polistiren de marimea plăcii dorite. De acea placă de polistiren extrudat lipeşti o bucăţică mai mică, care va ieşi deasupra stratului de nisip, apoi torni aluminiul topit pe acea bucăţică, aluminiul va topi polistirenul, şi va rămâne forma dorită în nisip.

Adică ceva de genul 

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

N-am inteles a doua placa cum vine,oare puteti face un desen? Ce se intampla cu polistirenul topit?se combina cu aluminiu sau arde de tot?

Editat de roscatu
Link spre comentariu

E o turnare in forma fuzibila, polistirenul arde progresiv pe masura ce metalul topit inainteaza. E o metoda foarte buna, dar, trebuie nisip fin uscat, altfel pot avea loc accidente.

Edit>

Videoclipul e foarte bun si sugestiv asupra metodei.

Editat de amudsen
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări