roscatu Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Salutare, as vrea sa topesc niste aluminiu si sa torn sub forma de placi.Din ce as putea face formele sau matritele? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Facem cand eram copii, din BCA si turnam placi de plumb, ca sa nu iasa grunjos catre BCA, il slefuiam cu o bucata de caramida, si golurile le umpleam cu praf de huma, sau chituiam cu ipsos, din cate iesea un fum inecacios . Cea mai mare placa turnata a fost de 15cm/30cm /2 cm aproximativ 11kg . Am turnat forme rotunde de aluminiu in cuti de conserva ,din care sa-u facut fulii . Foloseam o forje improvizata, din saci de celofan, si puneam carbuni de lemn de prun . La turnarea acelei placi de plumb am incalzit forma pe un alt cuptor . Editat Februarie 8, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Eu as avea nevoie de 500x400x3mm. Este bca la dimensiunile aceste?Oare din fier nu se pot obtine? Editat Februarie 8, 2016 de roscatu Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Fieru are proprietatea de a trage (instramba) poi pui 2 bucati de bca impreuna si le prinzi un copci de fier Link spre comentariu
Vizitator pre amp Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Eu as avea nevoie de 500x400x3mm. Este bca la dimensiunile aceste?Oare din fier nu se pot obtine? Pai nu gasesti la depozitele de fier vechi o astfel de tabla? Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Ce vreti sa faceti din placa aia? Vedeti ca n-o sa aibe proprietati mecanice precum o foaie de tabla obtinuta prin laminare. Forma în care turnati trebuie sa stea perfect orizontal, altfel n-o sa obtineti grosime uniforma. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Poţi într-o cuvă mai mare să o umpli cu nisip fin, uscat (de preferat de quartz), şi in mijlocul ei să aşezi o placă de polistiren de marimea plăcii dorite. De acea placă de polistiren extrudat lipeşti o bucăţică mai mică, care va ieşi deasupra stratului de nisip, apoi torni aluminiul topit pe acea bucăţică, aluminiul va topi polistirenul, şi va rămâne forma dorită în nisip. Adică ceva de genul Editat Februarie 8, 2016 de daniel_88 Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 (editat) N-am inteles a doua placa cum vine,oare puteti face un desen? Ce se intampla cu polistirenul topit?se combina cu aluminiu sau arde de tot? Editat Februarie 9, 2016 de roscatu Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 (editat) E o turnare in forma fuzibila, polistirenul arde progresiv pe masura ce metalul topit inainteaza. E o metoda foarte buna, dar, trebuie nisip fin uscat, altfel pot avea loc accidente. Edit> Videoclipul e foarte bun si sugestiv asupra metodei. Editat Februarie 9, 2016 de amudsen Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 Am luat un sac de nisip quartzos de 20kg de la ambient.Polistirenul expandat este bun? Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 De curiozitate... Ce vei face cu placile turnate ? Link spre comentariu
Vizitator pre amp Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Am luat un sac de nisip quartzos de 20kg de la ambient.Polistirenul expandat este bun? Cum il tai plan la 3mm? http://www.dedeman.ro/ro/amenajari-interioare/accesorii-pentru-pardoseli/izolatori-parchet/izofloor-plus-placi-xps-3mm-1-2x0-5m-6mp.html De curiozitate... Ce vei face cu placile turnate ? Nimic,cheltuie banii si experimenteaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum