Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control solenoid prin PWM

Bandi Szasz

Postări Recomandate

Am la poarta un montaj cu cifru si deschidere cu ajutorul unui solenoid. Montajul a fost facut de mult timp si este facut cu comparatoare, condensatori pe post de timer,etc...  ocupa mult spatiu si vreau sa refac tot sistemul cu un simplu PIC.  

Problema este ca solenoid-ul necesita cam 40V pentru deschidere, momentan exista un microcontact care este apasat dupa tragere si alimentarea este trecuta prin mai multe rezistente pentru a scadea alimentarea de la 40V la 3-4V care este de ajuns pentru mentinere. 

Vreau sa scap  de rezistente ca ocupa spatiu si de microcontactul respectiv, asa ca m-am gandit sa trec solenoid-ul pe PWM, la deschidere pentru 1-2 secunde la 100% si dupa scad PWM-ul la 10-15% pentru mentinere. Acuma problema este ca nu stiu daca este corect ce vreau sa fac sau o sa fac mai mult rau cu PWM decat sa-l tin 30s la 40V continu ?  Daca este in regula cu PWM cam la ce frecventa ar fii cel mai bine ? 

Pentru PWM ma gandeam la un IRL540N conectat direct la pin-ul PWM al PIC-ului find un mosfet logic, solenoid-ul consuma cam 100mA dar probabil in primele  momente cand se trage consuma pe la 0.6-1A. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

1

• Bandi Szasz

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

În principiu este corect ( Nu știu dacă se și merită , dar asta e altă întrebare ) . Totul este să alegi frecvența,  în raport de tensiune și de inductanță , astfel încât să nu coboare niciun moment curentul prin solenoid sub limita admisă . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări