Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la trecerea de la tub flourescent la cel cu led

Vizitator Viorel Brăileanu

Postări Recomandate

Salut prieteni,

Am și eu o situație din care nu pot ieși:

Am cumpărat 2 tuburi Novelite cu led T8-10W, cu alimentare la ambele capete.

Le-am pus la corpul meu, 2x18W.

Am anulat balastul, am scos starterele și am pus tuburile cu led. Se aprind, și luminează foarte bine.

Abia acum începe problema: după o perioadă de timp, 5-10 minute, uneori chiar 15 sau 20, încep să clipească ritmic, când unul când altul!

Dacă închid lumina și o reaprind situația se repetă tot după cam același interval.

Care poate fi cauza? Ce părere aveți?

Menționez că am schimbat deja tuburile și cele noi fac la fel.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

1

• Nostalgic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tuburile fluorescente erau conectate in serie sau paralel? Daca au fost serie si nu ati modificat nimic, doar ati montat lampile cu led in locul celor vechi, in aceasta stare fiecare lampa cu led este alimentata cu jumatate din tensiunea retelei .Conectati-le in paralel daca au nevoie de 220 volti alimentare.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Tuburile fluorescente erau conectate in serie sau paralel? Daca au fost serie si nu ati modificat nimic, doar ati montat lampile cu led in locul celor vechi, in aceasta stare fiecare lampa cu led este alimentata cu jumatate din tensiunea retelei .Conectati-le in paralel daca au nevoie de 220 volti alimentare.

Cred că erau în serie, nu mai știu pentru că, între timp am demontat-o bucăți. Refac acum tot cablajul, să văd ce iese. Voi reveni.

PS: Curios e că tensiunea de lucru e  85-265V, deci ar fi trebuit să meargă și cu jumătate din tensiunea celuilalt, nu?

Editat de Viorel Brăileanu
Link spre comentariu

Nu, consumul fiind variabil nu sunt pur si simplu doua rezistente serie.

Deci explicatia asta este si clara si corecta, in cazul ca le-ai conectat eronat in serie.

Daca nu, se poate sa fie si oprotectia termica, asta  ramane de vazut dupa ce lamuresti cu modul de alimentare.

Link spre comentariu

Am rezolvat!

Într-adevăr tuburile neon erau conectate în serie!

Însă problema era din schema de montaj de pe ambalajul tubului.

Într-o parte arăta doar un pin conectat, pe când în partea cealaltă îi arăta pe amândoi, șuntați.

La tubul led cu alimentare la ambele capete trebuie conectați toți cei 4 pini.

Mulțumesc pentru intervenții! :multumesc

post-254618-0-53406200-1454860934_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări