Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fujitsu Siemens

cornel1962

Postări Recomandate

Am acest monitor cu scurt total pe intrarea de alimentare +14v(sursa externa)....am dat jos sursele de 3,3v si cea de 5v (lm2596s) de pe MB , dar scurtul persista!!! As avea nevoie de o schema daca aveti, nu am gasit-o!!!! 

placa este BN41-00098A ...Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cornel1962

8

• sesebe

2

• Florinel TV

2

• adydep

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai si pana la urma unde-i scurt?La intrarea in sursa de 5V sau la iesirea ei(adica intrarea in 3,3V).Acolo cel putin distributia tensiunilor este:14V din sursa externa in invertor,sursa cu 2596,final audio-daca are. 5V pleaca in treaba ei,si in stab.de 3,3V

Link spre comentariu

eu asa am inteles ca este scurt direct pe +14v atunci ce treaba au stabilizatoarele de 5v si 3,3v  :scarpin eu cred ca este un cond smd intre + si masa si este in scurt sau chiar electroniticu sa fie si atunci de ce ai dat jos stabilizatoarele  :qetrwe

Link spre comentariu

Scurt chiar pe intrarea de 14v, invertorul este decuplat, sunet nu are....am doua surse 2596, pe care le-am dat jos si nu par a avea ceva(am scurt si fara ele pe placa). Mi-ar fi de folos o schema, dar daca n-o gasesc , maine o sa incerc sa-i dau de cap si fara....sper!!!

Link spre comentariu

eu asa am inteles ca este scurt direct pe +14v atunci ce treaba au stabilizatoarele de 5v si 3,3v  :scarpin eu cred ca este un cond smd intre + si masa si este in scurt sau chiar electroniticu sa fie si atunci de ce ai dat jos stabilizatoarele  :qetrwe

Acum cred si eu ca o fi vre-un cond ceva, dar in circuit , sursele dadeau si ele in scurt...din cate am reusit sa vad, se alim prin cate o dioda din 14v...poate -mi scapa mie ceva !!!!

Atentie ca unele mufe de alimentare se scurtcircuiteaza cand se scoate cupla de la sursa exterioara.Sursa externa aprinde un bec auto 12V/21W?

da, sursa externa este OK!...maine o sa ma uit si la mufa cu atentie...

Editat de cornel1962
Link spre comentariu

Acum pe bune!

Daca ai o sursa reglabila, puternica, o pui in paralel pe alimentarea de 14V (binenteles setata la 14V) si apoi cresti curentul de la iesire si urmaresti sa vezi ce componente se incalzesc.

Link spre comentariu

Nu, m-am uitat mai atent si diodele vin conectate in pin 2 (pe iesirea din sura) si sunt diode schottky SK34, scurtul este la intrarea in surse si am acolo niste cond.smd si cate un electrolitic. O sa verific maine cu atentie....!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări