Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema masina de spalat Indesit WIL85

Vizitator crisiflo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

16

• Florian Ciobanu

6

• mirceacra

4

• ervinen

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am fost mai demult la cineva să-i verific mașina de spălat, respectivul credea că problema e de la placa de comandă.Am verificat placa acasă și nu am văzut nicio anomalie, deci am decis să merg la respectiv acasă și să văd în ce stare se prezintă mașina.Am verificat pe rând electrovalvele, blocajul ușii, cablajul, pompa, motorul, etc. Toate păreau în regulă, dar la motor nu am demontat portperiile, ci doar am băgat lama unui cuțit între colector și perii să văd dacă are presiune.Am tras concluzia că are presiune suficientă......Acest lucru s-a dovedit a fi insuficient pentru o părere corectă, fiindcă periile erau uzate până aproape de limitarea dată de conductorul flexibil de cupru. I-am sugerat posesorului să cheme totuși un depanator specializat în mașini de spălat, fiindcă nu-mi dădeam seama ce ar mai putea avea.....acela a venit și s-a dus direct la periile de cărbune pe care le-a schimbat și asta a fost toată intervenția. De atunci m-am învățat minte și dau jos portperiile pentru a evalua uzura cărbunilor.

Link spre comentariu

La dvs. sunt cărbunii perfect în regulă.Problema poate fi însă de la un contact imperfect a portperiilor cu firele ce vin de la stator, acolo sunt doi papuci ce pot fi slăbiți. Strângeți papucii dacă nu intră puțin forțat în portperii.Verificați și starea cuplelor din placa de comandă, recent am remediat o placă ce avea conturnări sub conectorii plăcii, din cauza umezelii.

Link spre comentariu
Vizitator giovani49

Buna ziua ! Revin si eu cu o intrebare ! Am rugamintea daca cineva stie de un videodeotutorial de demontare-montare a unei masini Indesit will85 sa posteze sau sa-mi trimita pe [email protected]     Multumesc

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator vasile&vasile

Salut. am si eu probleme cu masina de spalat Indesit wil 85.

Incepe programul, trage apa si dupa maxim un minut se opreste.

In acest timp se stinge si ledul acela rosu de blocare a hubloului. 

Link spre comentariu

Păi verificați cum am mai arătat de multe ori, periile motorului, blocajul ușii,presostatul, rezistența să nu ,,pună la masă,, și restul....

Link spre comentariu

E un fel de cutie cilindrică maro sau neagră (ca o cutie de alifie) în care intră un furtunel și pe spate are o mufă cu contacte. Când există apă în cuvă, presiunea creată de nivelul apei închide pe rând niște contacte, care indică nivelul necesar la spălare și clătire. Uneori acesta nu mai face contact sau se decalibrează și mașina nu ia apă cât trebuie...

Link spre comentariu
Vizitator vasile&vasile

Am gasit presostatul. Cum îl verific? Mufa pare în regula. Periile nu reușesc sa le scot. Cheia fixa nu încape acolo.

Editat de vasile&vasile
Link spre comentariu

Păi sunt cu cap hexagonal, nu cu cap de șurubelniță ?  Vedeți să nu aibă cap hex și cruce pentru șurubelniță. Presostatul se poate verifica la modul grosier (merge/nu merge) suflând aer cu gura în el și verificând cu o lampă de continuitate (sau buzzerul multimetrului) între contactele lui, dacă se închid la anumite presiuni. Sunt specificate pe carcasă contactele normal deschise.

Link spre comentariu

După 11 ani cărbunii sigur sunt uzați, mie mi-a picat definitiv motorul (scurt pe rotor) după 9 ani din cauza cărbunilor..... vedeți în postarea #16 cum arată niște cărbuni în stare bună, cu lungimea în regulă...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări