Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator pentru neon

Vizitator

Postări Recomandate

Stie cineva cu cat se alimenteaza neonul de mai jos?

Am incercat sa-l alimentez cu 220V cu  bec in serie fara rezultat. Mentionez ca neonul este nou. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil va intereseaza cu ce sa-l alimentati. Prima varianta ar fi un alimentator CCFL . Daca acesta nu este suficient atunci un aprinzator de aragaz cu baterii poate fi incercat numai ca acestea nu sunt facute sa functioneze continuu. Alta varianta ar fi un montaj de tip flyback folosind un transformator de linii TV sau o bobina de inductie alimentata in impulsuri sau la tensiune redusa. Ultima varianta ar fi sa folositi multiplicatoare cockcroft walton sa ajungeti pana la 5-10 kV sau varianta nerecomandata cu transformatoare de cuptor cu microunde (2500Vca).Oricare varianta ati alege-o trebuie sa aiba limitarea curentului de iesire undeva la maximum 5-10 mA, cam cat cred eu ca este maximum pe tub.Trebuie sa mai stiti un lucru. Daca tubul contine mercur atunci la alimentarea in curent continuu, asa cum apare la multe din variantele enumerate, apare migratia mercurului spre unul din capete asa ca este necesara inversarea polaritatii electrozilor din timp in timp.Parerea mea este ca un alimentator dedicat din comert cu limitarea curentului este solutia optima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări