dan cod Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Unde gasesti asa ceva? Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Sa nu cumva sa recomandam vreo masina romaneasca! Sunt bune alea nemtesti...o sa ajunga aia sa (fara sexualitate explicita) ca sa ne lase sa dam o tura cu masinile lor. Nemtii cumpara masini de la noi (Una dintre ele chiar a iesit in top 10 masini care nu i-au lasat pe nemti in drum, adica fiabile pe romaneste), iar noi cumparam de la ei. Vazuta mai de la distanta situatia ar parea ca noi suntem bogatii europei, iar ei saracii. De fapt situatia sta invers, noi doar cumparam rablele lor (vechimea medie10-15 ani). Asta e adevarul. ......................... Legat strict de Skoda Fabia, am o cunostinta care a i-a schimbat caseta de directie cu tot cu servo (din cate am inteles avea o problema la servodirectie). Masina avea 30k atunci si a fost acoperita de garantie toata lucrarea, insa asta spune multe despre fiabilitatea servodirectiei...In rest, am facut cateva drumetii pe la munte si masina se comporta destul de bine cu 4 pasageri + bagaje, insa e modelul de 1,4/16V. Editat Februarie 10, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Unde gasesti asa ceva? Te rog frumos sa te hotarasti la UN 1 model, si numai ala, si promit sa te ajut... chiar sa merg personal sa verific, ce tine de zona Bucuresti. Bineinteles, privat. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2016 Din pacate eu sunt in Oradea.Multumesc de bunavointa.mai departe de Cluj nu as cauta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Cu atat mai mult e posibil sa gasesti variante, spre Oradea. Mazda 3, eu am gasit de pe la 3000, spre 4500. Totul tine de atentie si noroc. Honda Civic se gaseste mai greu, pentru ca rumanasii au impresia ca Honda e un fel de mancare... dar, odata gasita, merita fiecare centisor. Cu foarte mare noroc, poate cu un plus la bani, se poate gasi Honda Civic VIII. Civic VII (http://www.taringa.net/posts/autos-motos/15365400/Honda-Civic-Si-Concept-2001.html), intra clar in 4000. As sapa dupa un Type R, aici e de vazut. In 4000, intra Honda HRV, o masinuta bestiala, pentru un tanar... o sa inteleaga el de ce. Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 (editat) Da Sandero/Logan facut la noi ce are? Strainii (aia cu venituri pe cap de locuitor de 10 ori mai mari ca noi), le cumpara de prosti sau de saraci ce sunt? Trebuie sa fac si eu o propunere dintre cele doua masini bune, facute la noi, sa nu se creada ca doar strainii fac masini pe pamantul asta. Acum depinde si ce se doreste de la masina...daca se vrea jaloane, atunci e bun BMW, daca se vrea sa moara vecinu de ciuda, se cumpara una sh (tot straina) de la 10-15k euro in sus. Daca se vrea o masina care sa transporte soferul/pasagerii din pct A in pct B, in conditii decente si care sa nu "rupa" buzunarul la fiecare intrare in service se cumpara ceva romanesc. Pana la urma astea sunt masini facute pentru buzunarul nostru si drumurile noastre. Oricum ....daca totusi se doreste ceva straineza, recomand un model cat mai intalnit, altfel, modelele exotice (automat mai rare) sunt destul de greu de reparat in service-urile de cartier, iar piesele pot veni si peste doua saptamani de la comanda. Sa zicem ca as fi fost bulgar (ei n-au industrie auto) m-as orienta spre Golf 4 sau Opel Astra H in banii astia. Editat Februarie 15, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Clișeul ăsta obositor, cu "bune pentru drumurile noastre", sau cum schimbi la Logan capetele de bară la 35.000km.Mai șofati și voi altceva, de discernământ.Este bun și Logan, dar e discuție lungă...Cât despre Golf 4 și Astra H, vouă nu va e SCÂRBĂ deja de ele? Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Fiecare masina are si bune si rele. Important este sa aiba mai multe parti bune dacat parti rele. Evident ajungem si la bani...conteaza cat costa intretinerea, nu neaparat pretul la care s-a facut achizitia initiala. Degeaba dai 4000 pe o masina cool, daca in urmatorii 4-5 ani mai bagi inca atat in piese/intretinere. Masinile straine bune incep cam de la 6000 in sus (an macar 2007/ taxa platita/ km sub 150.000). Pe la 4000e, variante bune sunt cele amintite de mine, chiar daca unii par scarbiti de ele, pentru noul propietar va fi o masina super. Link spre comentariu
spik Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Corect.Eu am zis asa: am 4000 euro si vreau o masina pe care o pot intretine, cu varsta cat mai mica si de la unic proprietar si serios.Am gasit Sandero 2011 , decembrie.Acesta este un exemplu, acum depinde de fiecare ce vrea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Fiecare masina are si bune si rele. Important este sa aiba mai multe parti bune dacat parti rele. Evident ajungem si la bani...conteaza cat costa intretinerea, nu neaparat pretul la care s-a facut achizitia initiala. Degeaba dai 4000 pe o masina cool, daca in urmatorii 4-5 ani mai bagi inca atat in piese/intretinere. Masinile straine bune incep cam de la 6000 in sus (an macar 2007/ taxa platita/ km sub 150.000). Pe la 4000e, variante bune sunt cele amintite de mine, chiar daca unii par scarbiti de ele, pentru noul propietar va fi o masina super. Daca tu compari VW cu Honda, la capitolul coolness si fiabilitate.................................................................................................................................... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 dupa stiinta mea nici la LOGAN nu e asa de ieftina distributia In perioada Craciunului mi-am schimbat si eu distributia la Logan diesel din 2008. Curea distributie ContiTech, rola Gates, pompa de apa nu mai stiu ce marca de producator de rulmenti, curea de accesorii si rola accesorii - 500 - 550 lei au fost toate. Pompa de apa era originala si arata absolut perfect...si asta dupa vreo 240kKm. Si eu sunt unul dintre putinii romani fara nicio masina nemteasca. La mine in curte e un fel de Arca lui Noe...toate au pereche : Dacia Logan / Dacia 1410 (parasita de vreo 3 ani ce-i drept) ; Skoda S100 - 1972 (in curs de restaurare)/ Skoda 1000MB - 1966 (atestata istoric) ; Lada Niva din 2008 / Lada 1500 - 1978 (atestata istoric). Dintre toate cele de mai sus Lada Niva este de departe cea mai domnisoara cu mai putin de 50kKm. Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 (editat) Daca tu compari VW cu Honda, la capitolul coolness si fiabilitate.................................................................................................................................... Acum un an si ceva am studiat si eu topul masinilor fiabile (la nivel mondial), in mod clar japonezii fac legea, au masini foarte bune/fiabile, doar ca la joi pe piata au patruns destul de putin (comparat cu cele nemtesti). Hai sa cautam sa vedem cate Golf 4 sau Astra H (cu astea am inceput eu) si cate Honda gasim la vanzare (in 4000e). E bine sa ai de unde alege din modelul respectiv, eu cand am inceput sa sun vanzatorii (deja ma hotarasem pe un anumit model) ba unu ca nu e masina lui, e la o ruda plecata din tara, ba altul ca n-are taxa, ba ca este inmatriculata pe firma si are fiscalul expirat, etc, etc. Mie imi place sa cumpar de la propietar, dupa ce am terminat cu telefoanele am observat ca undeva la jumatate (sau chiar 40%) din masinile scoase la vanzare sunt cu adevarat ale propietarilor. Iti dai seama de diferenta atunci cand mergi la inmatriculari si ti se spune ca nu sunt actele in regula (mai ales la cele care au fost pe firma) si incepi sa umblii de nebun dupa nenorocirea de fiscal (o aberatie a statului roman). Daca vrei un anumit model de masina, e bine sa fie mai multe la vanzare, ca sa ai de unde alege. Daca vrei sa cumperi un anumit model si este la vanzare doar una singura, iar aia e vanduta chiar de propietar, inseamna ca vorbim despre noroc chior. In perioada Craciunului mi-am schimbat si eu distributia la Logan diesel din 2008. Curea distributie ContiTech, rola Gates, pompa de apa nu mai stiu ce marca de producator de rulmenti, curea de accesorii si rola accesorii - 500 - 550 lei au fost toate. Pompa de apa era originala si arata absolut perfect...si asta dupa vreo 240kKm. O suma decenta pentru kitul de distributie...despre asta vorbeam eu. Oare cat o costa la Fabia ? (prima masina discutata in acest topic). Apropo' de masina atestata istoric....platiti impozit la ea? Teoretic stiam ca nu, de aia intreb... Editat Februarie 16, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Mie îmi place să fiu inteligent de diferit... îmi place al dracului de mult.De asta n-aș putea sa am Golf, niciodată... lejer, găsesc 5 peste Golf, la toate capitolele. Aș putea să fac o lista întreaga cu capodopere la preț modest, de care romanii nici n-au auzit. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 Zic eu una, Kia Ceed, foarte bine facuta, o structura cum rar vezi in ziua de azi. Chiar au exagerat cu coeficientii de siguranta in dimensionare. Cara 100kg de fier cel putin degeaba :-). Sunt SUV-uri mult mai firave in tren de rulare ca Ceed. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum