Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversie Denford Orac

chas3

Postări Recomandate

Nu e nimic mai implinitor decat filetarea automata pe strung.

Dupa ce am trecut la LinuxCNC, mi-a luat vreo saptamana sa ma acomodez cu noul mediu (toate masinile le am pe Mach3). Aparent ce poate LinuxCNC sa faca, Mach3 nu poate visa macar la versiunea actuala. Asta cu conditia sa ai un encoder. Asa ca m-am apucat sa imi fac roata:

Posted Image

si apoi sa filetez:

Pentru cine nu are rabdare sa se uite la 7 minute de treceri de cate 0.02mm, asta a iesit:

Posted Image Posted Image

Problema e ca la viteza asa mica, ventilatorul din spatele motorului nu se invarte suficient de repede incat sa raceasca motorul. Dupa cele 7 minute motorul era foarte cald. Una peste alta, acum ca poate si fileta conversia e cam gata. Ramane sa arunc toate matele si componentele intr-o cutie. Ar mai fi de adaugat si sistemul de racire cu recirculare.

Trecerea la LinuxCNC a fost o experienta interesanta. La stadiul actual Mach3 este total nepotrivit pentru partea de strung. Posibilitatea de a avea encoder cu quadrature in LinuxCNC deschide multe oportunitati, de la filetare cu cutit sau cu tarod (avand sincronizare pe ambele sensuri) dar si chestii mai ciudate gen strunjire excentrica pe un simplu universal cu 3 bacuri:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• chas3

10

• aventtini888

4

• area51

2

• znecula

1

Top autori în acest subiect

O piesa de sah:

si rezultatul:

Posted Image Posted Image

(rugozitatea este datorata gcode-ului, un sample inclus in LinuxCNC. Fiecare pas lua cam 2mm span. Pana si acel pas de finisare de la sfarsit avea span de vreo 1mm. Asa am gasit fisierul, nu l-am generat eu)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări