niceguy12 Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Salut, de cateva ore sunt posesorul unui osciloscop vreau sa spun ca e prima oara cand am de a face cu asa ceva si ma uit la el ca matza in calendar. Modelul e hantek dso5102b, daca este cineva dispus sa explice pe intelesul unuia care nu stie cum se foloseste rog sa posteze cat mai explicit, da am vazut ceva tutoriale pe youtube dar sincer imi e frica sa nu`l stric de nou deci va rog nu ma condamnati ca cer asemenea ajutor. Link spre comentariu
q_acdc Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Primul lucru pe care trebuie sa te gandesti ar fi un separator galvanic! Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 (editat) Mai intii, la ce vrei sa-l utilizezi? Invatarea utilizarii unei astfel de "scule" nu se invata in citeva ore de pe net. Eu, desi utilizez osciloscoape de vreo 15-20 de ani, inca nu pot spune ca stiu sa le utilizez la intreaga lor capacitate. Pt inceput, studiaza pe net ce inseamna "bucla de masa". Apoi ai grija ca in nici un caz sa nu depasesti tensiunea maxima de intrare a sondelor si a osciloscopului. Ia si studiaza cit mai bine tutorialele de pe net, sigur trebuie sa intelegi cite ceva din ele. PS: Izolatorul galvanic se utilizeaza intotdeauna pt aparatul sub test, NICIODATA pt osciloscop. Osciloscopul trebuie sa fie utilizat intr-o priza cu impamintare (de calitate). PPS: dupa ce ai studiat majoritatea tutorialelor de pe net, revin-o cu intrebari concrete, si, sigur vei primi raspunsurile potrivite Editat Februarie 5, 2016 de sesebe Link spre comentariu
niceguy12 Postat Februarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2016 hai sa raspund la intrebari: fara un osciloscop in atelierul unui electronist nu prea poti sa faci electronica decat pe bajbaite chiar daca sunt la inceput in ale electronicii, separator galvanic urmeaza al confectiona am deja doua transformatoare identice de la ups pe care vreau sa le folosesc pentru asa ceva, cu asta cred ca am raspuns si la bucla de masa. priza cu impamantare buna nu am in garaj dar cred ca am sa leg o masa de o teava de caldura ca aia sigur e legata la impamantare. ce inseamna tensiune maxima de intrare a sondelor? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Intrarea de Y are un comutator de nivele de intrare. Niciodata sa nu dai semnale de nivel mai mare decit la cit este comutatorul pozitionat.Asta e una din precautiile de care sa ai grija. Link spre comentariu
niceguy12 Postat Februarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2016 Intrarea de Y are un comutator de nivele de intrare. Niciodata sa nu dai semnale de nivel mai mare decit la cit este comutatorul pozitionat.Asta e una din precautiile de care sa ai grija. nu am inteles, poti fi mai explicit? Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Colegu' niceguy12,pune domnule o poza cat mai clara a panoului frontal al osciloscopului....se poate apoi edita in paint cu explicatii asupra fiecarui buton... Link spre comentariu
niceguy12 Postat Februarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2016 atasez o poza luata de pe net, din pacate telefonul are rezolutia prea mare si nu ma lasa sa o incarc aici. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Doar ai la indemina instructiunile de utilizare, citeste-le cu atentie si invata .Despre asemenea aparat sint multe de spus. Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Oo, buna scula! Subscriu in totalitate la parerea colegului NOSTALGIC...e foarte greu de explicat fara sa ne aflam face-too-face , toate functiile acestui aparat! Felicitari pt. achizitie! Link spre comentariu
of-of Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Voi folositi impamantarea la cablul de alimentare al osciloscopului ? Link spre comentariu
niceguy12 Postat Februarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2016 imi imaginez ca nu se poat/e explica tot ce stie sa faca un osciloscop si sunt constient ca va dura ceva vreme pana voi invata sa umblu cu el, eu vreau sa ma asigur doar ca nu o sal arunc in aer , deci cateva trucuri sunt binevenite. lucrez la o sursa in comutatie simpla, ce ar trebui sa tin cont cand fac masuratori? in afara de izolarea galvanica... Link spre comentariu
q_acdc Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 (editat) Voi folositi impamantarea la cablul de alimentare al osciloscopului ? Nu !si trec si osciloscopul prin separator.(cam toate aparatele mai putin statia de lipit) Editat Februarie 5, 2016 de q_acdc Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 hai sa raspund la intrebari: fara un osciloscop in atelierul unui electronist nu prea poti sa faci electronica decat pe bajbaite chiar daca sunt la inceput in ale electronicii, separator galvanic urmeaza al confectiona am deja doua transformatoare identice de la ups pe care vreau sa le folosesc pentru asa ceva, cu asta cred ca am raspuns si la bucla de masa. priza cu impamantare buna nu am in garaj dar cred ca am sa leg o masa de o teava de caldura ca aia sigur e legata la impamantare. ce inseamna tensiune maxima de intrare a sondelor? Din pacate..... nu, nu ai scapat de bucla de masa, ai scapat numai de una din ele. Foarte usor se creaza bucla de masa si intre intre conexiunile de masa ale sondelor. De multe ori utilizatorii nu sint atenti si conecteaza masa sondelor in puncte cu potentiale diferite si aici nu ma refer numai la potentiale de DC diferite ci, pot fi si potentiale de AC diferit, mai ales cu semnalele de frecventa ridicata care pot face ca de-alungul unui traseu sa apara o diferenta de potential foarte mare, de ordinul voltilor in domeniul megahertilor- zecilor de megaherti, si cu atit mai posibil sa apara cu cit creste frecventa. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 (editat) Intrarea de Y are un comutator de nivele de intrare. Niciodata sa nu dai semnale de nivel mai mare decit la cit este comutatorul pozitionat.Asta e una din precautiile de care sa ai grija. Daca are sonda cu atenuator ... se mai schimba problema . Si sigur are ( daca e nou ) . Se livreaza cu 2 sonde 1:1 , 10:1 . Depinde numai de tensiunea de lucru a sondelor ... P .S . - pentru deschizatorul topicului : citeste instructiunile ... daca nu intelegi majoritatea notiunilor de acolo , sau documentul in ansamblu , e mai complicat . https://www.google.ro/search?client=opera&q=instructiuni+de+folosire+osciloscop&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Incearca " din aproape in aproape " ... Editat Februarie 5, 2016 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum