Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inseriere difuzoare

Vizitator cristi

Postări Recomandate

Vizitator cristi

Am 4 difuzoare de bas de 8 ohmi si vreau sa le pun intr-o incinta. Le pot inseria doua cate doua iar apoi aceste doua perechi sa le pun in paralel pt a-mi rezulta impedanta de 8 ohmi? Ce se intampla daca fac asta se aude mai prost, se poate da in ele cu o putere de 4 ori mai mare decat pe fiecare in parte fara sa se arda?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

3

• zal

3

• Sharky

2

Top autori în acest subiect

De fapt legarea corecta e paralel-serie:Se mareste puterea asa cum ai presupus, pastrindu-se impedanta, de asemenea se mareste raspunsul la joase prin suprafata mult mai mare a membranei rezultate. :supz: Conditia principala e sa fie identice.

Link spre comentariu

am si eu o intrebare ???daca leg doua difuri in paralel si rez ajunge la 2 ohmi , poate fi o problema pentru un CD player auto (Cd e Sony Xplod)Am legat 2 dif-uri de 4 ohmi pe fata si 4 a cate a ohmi pe spate (deci pe spate am 2 x 2 ohmi) ?????? :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator Xenion

Da, poate fi o problema pentru ca player-ul e fortat sa debiteze o putere mai mare (asta daca folosesti volumul aproape de maxim); daca volumul il tii la jumatate (jumatate ca putere, nu ca si cursa a potentiometrului) nu pateste nimic da' nici nu castigi putere (desi daca difuzoarele sunt in aceeasi incinta vor cobora mai jos in frecventa).Din cate am inteles playerele Sony nu au protectie, deci cel mai probabil vor functiona. Eu am un GT-300 pe care am difuzoare de 2.65 Ohm (pe fata, pe spate sunt tot de 4 ohm insa astea nu merg la putere maxima niciodata).

Link spre comentariu

daca ampliful nu tine 2 ohmi nu e prea bine ce faci.Puterea disipata de etajul final nu e proportionala cu puterea de iesire.Daca il tii la 1/2 il soliciti mai mult decat in cazul in care ai avea boxe de 4ohmi.

Link spre comentariu
Vizitator cristi

Hmmm... acum am cam intrat in ceata. Situatia concreta e urmatoarea detin 8 difuzoare de 50w 8 ohmi cu care vreau sa fac doua incinte cu cate 4 difuzoare fiecare legate in paralel serie asa cum mi-a facut schema zal problema e rezista aceste difuzoare la o putere de 200w/incinta pastrandu-se impedanta de 8 ohmi? Afecteaza cumva amplificatorul acesta funcionand in minim 8 ohmi? Am cautat pe tot forumul dar nu am mai vazut nici o situatie similara. Sper ca nu va stresez prea tare :yawinkle:

Link spre comentariu

pai deci cum leg difurile. in paralel cum sunt acum se aude mult mai tare dar cam "gajaie" .in serie se aude mult mai clar der nu pre bubuie cum vreu . cred ca le las asa in paralel si mai inseriez cu ele unele de 4 ohmi (deci voi avea cam aprox. 6 ohmi) dar nu stiu daca mai duc firele care sunt trase de la player la boxe spate. :partyman:playerul e GT200S

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări