Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu Wireless

spark

Postări Recomandate

Va rog  sa-mi spuneti si mie care este cel mai bun cablu pentru o antena wireless_ma refer la cel care se gaseste prin magazinele noastre ( ma intereseaza vreo 10m)

stiu ca rg58 este cel mai vindut dar am citit o opinie si spune ca are pierderi

vreau sa fac un racord (prelungitor de 7m)_si daca sunteti binevoitori sa-mi dati si un link , stiu ca radiomatorii cunosc bine magazinele de profil

multumiri cu anticipatie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

2

• spark

2

• ndor

1

• radu42

1

Top autori în acest subiect

Vezi si tu ce gasesti de cumparat. Apoi te uiti in foaia de catalog care are atenuarea cea mai mica la 2.4GHz.Sunt multe cabluri, si nu se stie la ce ai tu acces.De ex, RG59 e mai bun decat RG58. Dar 58 e la 50ohmi, iar 59 e la 75ohmi.

Link spre comentariu

Si amindoua sunt la fel de proaste.....va tb un cablu gros RG213 sau 214 cel putin care au pierderi la jumate cit celelate.Sunt si cabluri mai bune dar sunt mai scumpe si mai greu de utilizat.

Link spre comentariu

am gasit ceva dar nu vinde la metru , ce sa fac eu cu 30m

mi-a dat un prieten vro 3m de cablu ramas de la antena de la masina , dar nu cred ca e de 50 ohmi ca este prea subtire si este cam sarac in tresa metalica de ecranare____ , nici macar nu stiu cum se masoara impendanta cablului , _____imi pare rau ca nu am invatat mai multe de la taicameu ( el ii zice ""feder"" )

Link spre comentariu

Complet de acord. Dar si gros.Seria rg400 e pentru microunde. Banuiesc ca se gaseste relativ usor pe Maica Domnului la puzderia de magazine. Era unul de retele chiar cum veneai de la Lizeanu, exact in intersectie unde cotea la dreapta tramvaiul.

Link spre comentariu

1 - Cablu wireless ...nu exista .e un nonsens. ori cablu , ori wireless .

2- Pentru ce antena ai nevoie ? Ce frecventa ? La ce este montata antena acum ?

3- Cablul are niste caracteristici . Ca sa stii ce anume s-ar potrivi cel mai bine , trebuie sa stii ce ai acum si la ce parametri o sa ajungi cu cablul schimbat .

4 -Cablul nu se inadeste (lipeste) .Se mufeaza cu conectori adecvati ..Ai posibilitatea (sti) sa mufezi un cablu ?

In functie ce tip de cablu ai nevoie , mai gasesti si pe la Mondoplast la metru .Suni la ei si vezi ce i-ti pot trimite . http://www.mondoplast.ro/cabluri

Link spre comentariu

eu cand mi-am construit o antena wireless am facut in felul urmator:

am pus adaptorul fix langa antena ( aprox 30cm rg58 a fost folosit ) si din adaptor am tras in casa (la pc) cu cablu usb ecranat de 5m (asta cred ca este una din cele mai eficiente metode cu cele mai putine pierderi)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări