Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trasee de masa -neclaritati

spinach

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

8

• spinach

5

• Liviu M

3

• wally_gatter

3

Top autori în acest subiect

Care variantă crezi că se va comporta mai bine: cea din stînga sau cea din dreapta?

Probabil niciuna. Conform foii de catalog,

Common-Mode InputRange 2.7.. 36 V.

Link spre comentariu

Cablajul e o reproducere incompletă şi incorectă a unui etaj de pe o placă de măsură şi control dintr-un echipament de la serviciu. Din motive evidente, nu vă pot arăta originalele. Cel din stînga seamănă cu ce a ieşit după ce am refăcut fişierele primite. Deşi nu pare mare lucru pe cablaj, îmbunătăţirea a fost dramatică, reuşind să măsor 10mA cu un şunt de 1mR. Nu am putut să mergem mai jos din cauza zgomotului propriu al primului operaţional, comparabil cu semnalul util (16uVpp zgomot vs 10uVpp semnal util).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am studiat un cablaj autencic , cam 200/200mm . Pe margine peste tot exista o banda continua si din loc in loc se prinde cu suruburi de stativ metalic . In interior , este cam ca un gratar . In interior orificii , care sint de diferite forme , este cite un bloc functional .

Cablajul proceseaza semnale analogice de amplitudine mica , amplificare mare in tensiune , amplificare mica in curent , cele mai mici semnale sint de ordinul 0.1-0.2mV. Frecventa este intre 25 hz-25Mhz

Am observat ca acest sistem este relativ des folosit , adica acest gratar .

Uneori chiar din un anumit punct al gratarului , pleaca o legatura la carcasa .

Ce se poate spune despre acest sistem ?

Se considera ca ar fi de fapt mai multe cablaje mai mici lipite ?

Editat de hspinache
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Via shielding/RF guard. Se folosesc pentru ecranarea semnalelor şi reducerea EMI. Practic, zona menţionată e legată la carcasă, iar conexiunea cu masa e făcută prin intermediul unor condensatoare şi rezistenţe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări