cristitranca Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 Proiectul care este: proiectul este: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html a iesit asa, facut dupa mine. la cablaj m-a ajutat wolf.... functioneaza, pleaca de la 0 si daca punem o baterie noua: este aliemntat de la o sursa AT pe magistralele de +5V gnd si -5V. am folosit condensatoare ceramice...... si unul recuperat, cel albastru, de 47nf. rezistentele toate sunt noi. pareri, comentarii..... piesele sunt luate de la Conex, si au venit tot ce am comandat..... deci? pareri? Link spre comentariu
ionut20 Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 hmm .. o mica intrebare: nu ai punc pt separarea zecimala?? ca bateria aia ori are 1.6V ori 16V :rolleyes: Link spre comentariu
cristitranca Postat Martie 14, 2007 Autor Partajează Postat Martie 14, 2007 nu am conectat punctul zecimal .... inca Link spre comentariu
Liviu Mace Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Am incercat sa fac acest voltmetru pentru a-l folosi la un turometru pentru moto dar nu-mi reuseste . Pe net sunt o multime de scheme si nu mai stiu care pe care sa o mai incerc . Va rog , cine are ceva verificat sa ma ajute (pana nu ard integratul 7107 tot incercand) ! Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 7107 nu este cea mai fericita alegere (masa flotanta sau doua surse). Se gasesc ieftin si de-a gata numeroase voltmetre digitale de toate felurile. Un exemplu la intamplare: https://www.tehnoelectric.ro/195-voltmetre_digitale . Atentie, cele care nu masoara de la zero volti nu sunt bune pentru turometru. Acestea se alimenteaza din tensiunea masurata, de exemplu la un alimentator. Link spre comentariu
Liviu Mace Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Multumesc pentru raspuns si indicatii . Am trei din aceste voltmetre , dar de "amorul artei" vreau sa-mi fac eu unul pe care sa-l pot "pacali" sa afiseze ce valoare vreau eu , sa-i pot regla luminozitatea , sa-i pun ce cifre vreau .... Partea neplacuta este ca am investit si peste 200 lei in piese , asa ca trebuie sa le utilizez . Vreau sa montez numai doua cifre din lipsa spatiului de afisare ...... etc Astia batranii , carcotasi mereu .......(am 62 de primaveri) Editat Septembrie 7, 2018 de Liviu Mace Link spre comentariu
Liviu Mace Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Am reusit sa fac montajul care functioneaza . Este cel care are pinul 30 la masa . Link spre comentariu
one Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Pentru afisarea turatiei cred ca cel mai potrivit afisaj este unul proportional, mai precis de tip vu-metru, bar-graph. Afisarea unui numar nu creaza aceeasi impresie, parerea mea. Pentru a trasforma impulsurile de la un senzor in tensiune iti trebuie un monostabil urmat de un integrator. Cumva tensiunea generatorului electric variaza cu turatia ? Ce senzor folosesti ? Link spre comentariu
Liviu Mace Postat Septembrie 28, 2018 Partajează Postat Septembrie 28, 2018 Mai multe date pentru turometru sunt pe topicul Turometru Link spre comentariu
rosmarin Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 (editat) Liviu in ce stadiu te afli cu turometrul ? Editat Noiembrie 24, 2018 de rosmarin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum