Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calorifer electric/cu ulei nu se incalzeste decat jumatate

Vizitator misstina

Postări Recomandate

Vizitator misstina

Buna ziua.

Tocmai ce-am descoperit acest forum si vin si eu cu o problema care ma depaseste total.

Am cumparat un calorifer electric/portabil care nu incalzeste decat jumatatea de jos,practice partea de sus e aprope rece,pe cand jos e fierbinte.

L-am lasat in prize 1 ora si jumatate,si tot la fel nu incalzeste in jumatatea de sus.

E second hand.Am posibilitatea sa-l intorc daca e defect,dar mi-e teama ca e ceva care eu nu stiu,poate nu stiu sa-l reglez sau asa ceva.

Va rog mult ajutati-ma sa stiu care-I problema,astazi ar trebui sa-l duc inapoi daca se dovedeste defect.

Multumesc anticipat,

Tina

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

7

• sesebe

2

• daniel_88

2

• adydep

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Posibil nivelul uleiului este jos, şi astfel nu se transferă eficient căldura şi sus...ar mai fi o variantă ca el să aibă 2 rezistenţe, una sus şi una jos, prima fiind întreruptă sau curentul nu ajunge la ea. Dacă aveţi posibilitatea de a-l schimba, ar fi bine să-l duceţi.

Link spre comentariu
Vizitator misstina

Daniel,e logic ce-ai spus,chiar si unei afoane ca mine i-a trecut prin cap ca poate are rezistenta de sus arsa.

Sa stii ca o sa-l duc inapoi.

Multumesc mult de tot !

Sa ai o zi buna !,

Tina

Link spre comentariu

Nu are destul ulei.

Verifica pe la suruburile de fixare a rezistentei daca nu este murdar de ulei (daca poti sa-i defaci capacul). Daca vrei se poate completa cu ulei (de transformator de preferat).

Eu nu am vazut calorifer cu rezistenta sus.Toate aveau numai jos (dar cine stie ce-au mai inventat chineziiiii)

Link spre comentariu

Nu are destul ulei.

Verifica pe la suruburile de fixare a rezistentei daca nu este murdar de ulei (daca poti sa-i defaci capacul). Daca vrei se poate completa cu ulei (de transformator de preferat).

Eu nu am vazut calorifer cu rezistenta sus.Toate aveau numai jos (dar cine stie ce-au mai inventat chineziiiii)

Nici eu nu am vazut pina acum , si nici nu am auzit , sa aibe o rezistenta in partea de sus .

Sigur nu are uleu suficient .

Link spre comentariu
Vizitator misstina

Multumesc mult baieti,ati fost foarte prompti.

Daca n-o avea altul la schimb o sa caut pe cineva sa-l deschida,un mechanic ceva.

Si ulei de unde,de care sa fac rost?

Ulei de rapita sau de masini(automobile) e bun?

Razvan-I1 buna informatia,am notat.

Link spre comentariu
Vizitator misstina

Dragi forumisti,l-am dus inapoi.

A costat 80$,nu mi se pare iftin pentru second hand.Dar arata bine.

In sfarsit mi-a dat altul,aceeasi marca dar fara timer,mai bine,mai mult ma-ncurca.

L-a probat si sa incalzit TOT in 5 minute,ardea,aproape nu puteam tine mana pe el.

Deci am rezolvat-o.

Acum sa va mai intreb ceva;SCRIE PE EL 2500W.Ce inseamna asta raportat la consum pe ora?E mult?

Ca mie mi se pare o cifra mare 2500W.

Link spre comentariu

Gasesti fier de calcat care consuma 2000W,asa ca pt un calorifer nu e mult.Doar trebuie sa asiguri contacte ferme la priza,nu te joci cu improvizatii,trebuie sa ai instalatia potenta,chiar daca nu va merge non stop...banuiesc are un termostat care il mai deconecteaza din cand in cand.Avantajul e ca se incalzeste repede avand putere mare,dar asa cum spuneam,atentie la alimentare,prelungitoare,triple si alte alea ce vor fi intercalate pe alimentare.De preferat fara, daca se poate.

Link spre comentariu

Acum e tardiv sa te gandesti cat consuma...e ca si cum dupa ce cumperi masina,vezi ca nu ai bani de benzina.Cine apeleaza la metoda asta de incalzire,nu are alternativa si stie ca e costisitoare,dar iese din situatie.Mai practic era unul cu doua trepte,adica doua rezistente,si in functie de necesitati se cupleaza ori una ori cealalta,ori ambele impreuna.Am avut asa o jucarie cu rezistente de 600si 900.Pe treapta de 600 W mergea fara grija ca incalzeste priza si mentinea caloriferul cald bine.

Cu rezistenta de 2500W mai mult o sa stea decat o sa fie cuplata,deci consumul va trebui verificat in prima perioada de folosire,pt ca va fi strict dependent de incinta de incalzit,respectiv de pierderi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări