Florian Ciobanu Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) am nevoie de ajutor, am facut v-a metrul de la adresa http://www.circuitsdiy.com/atmega8-based-voltmeter-ampmeter-v2/#comments, am programat procesorul cu hexul din arhiva , nu da nici-o eroare la programare, cand alimentez apare pentru foarte scurt timp un singur rand pe display si dupa aceea arar amandoua randurile, am incercat mai multe display-uri, la un moment dat cu un tip de display mi-a aparut normal pe display da scris in caractere chirilice, asta stiu ca e de la displayuri, am mai incercat si la supercharger si tot chirilic apare, textul scris tradus era corect, aparea si valoarea curentului si tensiunii. atasez si o imagine cu ce apare, am incercat sa modific si contrastul dar text nu apare nimic desi se schimba gradul de negru , Fusebits I-am setat cum a spus autorul: lfuse 0xD4, Hifuse 0xD9, schema este in pdf VA meter .pdf Software.zip Editat Februarie 3, 2016 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Cineva, mai jos (în linck-ul care l-ai ataşat) se pare că a corectat greşeala din programul iniţial... Cred că te-ai ”complicat” cu un montaj/program făcut de un puşti...începător în programare şi electronică ! Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 l-am facut cu gandul ca daca nu merge sa incerc pe aceeasi schema sa fac eu programul . Am pus intrebarea ca sa aflu ce ar putea fi gresit mai ales ca apare cate obata si ce trebuie pe lcd Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Pune un condesator de 100nF cat mai aproape de alimentarea lcd-ului, in paralel cu trimerul care regleaza contrastul (- priza mediana si +). Fa alimentarea de la o sursa liniara (sau baterie). Verifica din nou atmega (am patit sa dea crah 2 bucati de la miv.......) edit... vezi ca sunt in paginile forumului scheme testate. Editat Februarie 3, 2016 de amudsen Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 in fisierul "lcd.h" schimba: #define LCD_LINES 4 /**< number of visible lines of the display */ cu: #define LCD_LINES 2 /**< number of visible lines of the display */ si recompileaza. Link spre comentariu
adrian82 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 mai bine il porgramai in bascom e cel mai simplu ! mie mi se pare cel mai petarda volt-ampermetru in primul rand prima linie scrie mare volt amper ... ocupa tot spatiul in loc sa fie modificat cu U= ### V si I=#.## A iar pe a doua line pus sa afiseze puterea P=### W reglaj curent sau temperatura! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Incearca cu arhiva din atasament Software.zip Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 mda, pentru mine indienii sunt o sursă nesfârşită de amuzament! dacă tot voiai să faci voltampermetru cu atmega, nu mai bine îl făceai pe ăsta? este aparatul de panoul al celebrei surse 0-30 V, 0-2A, modificată şi la noi. singura problemă e că schema asta foloseşte un rezistor de detecţie a curentului pusă pe bara de minus, aşa că va trebui să foloseşti fie sursa originală, sau cea modificată de GeoMar, fie să adaugi la ieşire un rezistor corespunzător, intercalat între masă şi borna de masă, de pe care să culegi tensiunea necesară pentru ampermetru... mi se pare că cineva a recompilat softul pentru a putea folosi minunea şi pe un "current sense shunt" pus pe bara de plus... Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 4, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) Multumesc Nico_2010 pentru ajutor, functioneaza perfect, ce compilator ai folosit?, eu am microC for AVR versiune 6.1.0 su nu-l pot compila. "dacă tot voiai să faci voltampermetru cu atmega, nu mai bine îl făceai pe ăsta?" puteam sa fac si pe cel domnului (userului) yo6pir la care am si cablajul facut dar am vrut sa-l incerc si pe asta Editat Februarie 4, 2016 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Multumesc Nico_2010 pentru ajutor, functioneaza perfect, ce compilator ai folosit?, eu am microC for AVR versiune 6.1.0 su nu-l pot compila. Am folosit WinAVR. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2016 multumesc inca odata nico, incerc sa ma obisnuiesc si cu winavr Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 ... majoritatea programelor "open source" din mediul avr folosesc fie winavr, fie gcc (winavr e pur şi simplu o recompilare prin cygwin/mingw a surselor originalelor din *nix, ca să poată rula în windows). atmel studio, nu ştiu... din câte noi proiecte pe bază de avr am mai văzut pe net, majoritatea folosesc fie winavr/gcc, fie... bascom, foarte puţine erau făcute în atmel studio... Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 6, 2016 Partajează Postat Februarie 6, 2016 Atmel® Studio 7 includes the GCC C and C++ compiler, assembler and a simulator, Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) cu ajutorul userului @nico_2010 -caruia ii multumesc inca odata -, am reusit sa termin v-ametrul de mai sus, functioneaza corect, daca doreste cineva pot posta si cablajul in eagle sau pdf dar e pentru un display mai mare decat cele clasice. Editat Februarie 11, 2016 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
freedtoserve Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 buna ziua tuturor, stie cineva cum as putea citi programul dintr-un atmega8 inscriptionat si care este deja instalat in placa, folosit ca generator de unde pe 7 mhz cu cristal de cuart? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum