Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv sony

bubusmecherul

Postări Recomandate

Am primit un tv sony model kv21lt1k cu defectu culoare,se vede numai pe albastru,si foarte putin rosu,tensiunile sant normale,200v este,este fara tranzistori finali video,are un TDA6108AJF pe placa de la tub,ce sa mai verific,va rog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu72

3

• dan cod

3

• bubusmecherul

2

• dan-a2

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator cata82

100% tub dus.Ca sa fi sigur, izoleaza cei trei catozi (R-red/rosu, B-blue/albastru, G-green/verde) apoi fiecare catod il pui la masa, pentru 2-3 secunde, printr-o rezistenta de 10kiloohmi.

Editat de cata82
Link spre comentariu

Sasiu FE-2

http://www.e-rusu.ro/scheme/Sony/FE2.pdf

Eroare 05 = ''IKR Error at power on''

IKR- curentul masurat pe catozii tubului pe durata cursei inverse.

Foloseste la stabilirea automata a nivelului de polarizare pentru catozii tubului cinescop.
Informatia este citita de microprocesor dupa o perioada necesara pentru incalzirea corecta a filamentelor.
Cauzele teoretice: tub uzat, probleme cu tensiunea pentru G2, cu tensiunea aplicata finalului video, dar si alte defecte legate de trafo de inalta/baleajul orizontal.
Eu cred ca trebuie sa incepi prin a verifica tensiuni, o inspectie vizuala in zona de baleaj orizontal/trafo linii/corectii, pot sa fie probleme cu lipituri, condensatoare defecte, si nu in ultimul caz, capacitati electrolitice devalorizate.
In aceasta situatie trebuie sa fii sigur ca tensiunile produse de sursa sunt OK, variatiile pe alimentare pot sa fie interpretate tot ca variatii ale curentului citit la catozi.

Editat de leoncris
Link spre comentariu

puteti incerca si un filament separat 2-3spire max dupa miezul trafului linii ,taiati traseele filamentului ce duc in placa tv ,este posibil ca unului din catozi sa fie pus la masa,dar in acest caz culoarea catodului defect este cea mai predominanta insotita de o cursa inversa

Link spre comentariu

Cate tuburi de Sony am regenerat...nu au tinut nici cit sa iasa pe usa!La sony si la ESF...nu am vazut sa fie ceva de durata,cateva saptamani abia!Gata!Si.a facut treaba ...este timpul pentru altu"!

Link spre comentariu

Fiind "aproape" de rusi...o chestie ruseasca foarte la voga candva prin zona,pe el scrie MPK1.sau 2,in functie de model!Are mai multe trepte pentru tensiunea de filament,comutatoare pt fiecare catod in parte...si.a facut treaba!Rezultatele sint multumitoare cu modelul asta iar despre sony(FE1,2) si esf...la toti a fost la fel...nu ieseau mare chestii,adica pe moment se vede super dar nu de durata!

Link spre comentariu

Fiind "aproape" de rusi...o chestie ruseasca foarte la voga candva prin zona,pe el scrie MPK1.sau 2,in functie de model!Are mai multe trepte pentru tensiunea de filament,comutatoare pt fiecare catod in parte...si.a facut treaba!Rezultatele sint multumitoare cu modelul asta iar despre sony(FE1,2) si esf...la toti a fost la fel...nu ieseau mare chestii,adica pe moment se vede super dar nu de durata!

Am avut MPK si 1 si 2 dar e slabut.In lipsa de altceva merge.Cu unul profesional altele ar fi rezultatele.
Link spre comentariu

Nu contest dar...pe vremuri nu mi.am luat aparat profesional pentru ca costa mult si aveam de unde sa iau  tuburi de schimb tot inainte!.Acu"...nu mai am ce face cu el...Tineam mai mult ca sa verific tuburile,nu pentru regenerare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări