Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 n-am chef sa completez design-ul lui Tim Mellow...eu l-as modifica pana in prasele... Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2016 n-am chef sa completez design-ul lui Tim Mellow...eu l-as modifica pana in prasele... Nici eu n-am chef sa ma scol la 7:00 sa merg la serviciu, totusi fac asta de vreo 40 de ani..... Edit: Nu mai citaţi inutil postarea anterioară Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Aaaa, esti boier!! Io la 7 is cocoshat de munca... Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 inseamna ca lucrati pe un salariu... Edit: Nu mai citaţi inutil toată postarea anterioară Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Aaaa, esti boier!! Io la 7 is cocoshat de munca... Pt un maestru Jedi asta nu constituie nici o problema, ..........sau ma insel? Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2016 OK, am ras, acum sa ne intoarcem la topic daca avem ceva de zis. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Indiferent ca sint sau nu lampar, nu vad utilitatea practica a unui amplificator care sa disipe pe elementele de control 99.9% din toata puterea consumata din retea. Altfel spus din punctul meu de vedere un OTL pt sarcini de 8 Ω este cam nepotrivit ca sa nu spun altfel. Din cite am inteles, se doreste pt comanda unor ESL-uri (care au si transformator ridicator de adaptare). Daca tot as vrea sa fac un amplificator pe tuburi pt un ESL, eu as aborda altfel problema. Ce tensiune este necesara pe placi? Avind lampile la dispozitie as incerca o comanda directa fara traf folosind tensiuni mari de alimentare si tuburi mai speciale. Sint sigur ca s-ar cistiga mult la calitatea auditiei. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Din pacate solutia asta, chiar daca e mult laudata si vine natural in discutie, nu este chiar asa simpla pe cat pare.E vorba de 1.2kv amplitudine...si tuburile se consuma...trebuie doua etaje care sa lucreze in antifaza...adica mai trebuie si tuburi imperecheate...solutii exista si pt asta... dar se complica si se lucreaza cu tensiuni periculoase pt viata iar izolarea electrica devine dificila O alta problema e ca trebuie sa tii tuburile la distanta de boxa (millar-ul se topeste)asta insemna sa duci fire prin care circula 1200v ac si inca un fir de 5,2 kv dc pt polarizare... mie nu mi se pare o solutie inteligenta intr-o camera de locuit, ascultari sau ce o mai fi ea... Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 (editat) OK, am ras, acum sa ne intoarcem la topic daca avem ceva de zis. Ce parere aveti de aceasta schema,asta ca inspiratie in ceea ce priveste CCS-urile.Am vazut multe scheme OTL cu tuburile EL509 (EL519) la electronisti japonezi,chiar sunt o moda in Japonia in acest domeniu al conduceri de boxe electrostatice !? "基本性能 出力: ・最大出力:30W/8Ω、42W/15Ω、53W/30Ω(最大歪率3~5%時) ・1W時の歪率:0.1%/8Ω/1kHz ・最低歪率:0.055%/0.5W/8Ω/1kHz ・周波数特性:高域 200kHz/-3db 1V/8Ω :低域 10Hz/-0.2db (10Hz~100kHz間はほとんどフラット) ・最大出力時の入力電圧:0.61V/30W・8Ω " adica asa zice google: "performanță de bazăIeșire:Puterea maximă: 30W / 8Ω, 42W / 15Ω, 53W / 30Ω (rata maximă de distorsiuni 3-5%, la puterea respectiva)Factorul de distorsiune la puterea de 1W: 0,1% / 8Ω / 1kHzCea mai mică rată de distorsiune: 0.055% / 0.5W / 8Ω / 1kHz- Limita de răspuns la semnal de maxim 200kHz / 3dB 1V / 8Ω: Low-frecvență 10Hz / -0.2db(Banda de frecventa la puterea respectiva: între 10Hz ~ 100kHz plat)• Puterea maximă pentru tensiunea de intrare: 0.61V / 30W · 8Ω " Editat Februarie 26, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2016 Ce parere aveti de aceasta schema,asta ca inspiratie in ceea ce priveste CCS-urile.Am vazut multe scheme OTL cu tuburile EL509 (EL519) la electronisti japonezi,chiar sunt o moda in Japonia in acest domeniu al conduceri de boxe electrostatice !? "基本性能 出力: ・最大出力:30W/8Ω、42W/15Ω、53W/30Ω(最大歪率3~5%時) ・1W時の歪率:0.1%/8Ω/1kHz ・最低歪率:0.055%/0.5W/8Ω/1kHz ・周波数特性:高域 200kHz/-3db 1V/8Ω :低域 10Hz/-0.2db (10Hz~100kHz間はほとんどフラット) ・最大出力時の入力電圧:0.61V/30W・8Ω " adica asa zice google: "performanță de bazăIeșire:Puterea maximă: 30W / 8Ω, 42W / 15Ω, 53W / 30Ω (rata maximă de distorsiuni 3-5%, la puterea respectiva)Factorul de distorsiune la puterea de 1W: 0,1% / 8Ω / 1kHzCea mai mică rată de distorsiune: 0.055% / 0.5W / 8Ω / 1kHz- Limita de răspuns la semnal de maxim 200kHz / 3dB 1V / 8Ω: Low-frecvență 10Hz / -0.2db(Banda de frecventa la puterea respectiva: între 10Hz ~ 100kHz plat)• Puterea maximă pentru tensiunea de intrare: 0.61V / 30W · 8Ω " Tare japonezu' dealtfel toti jap-otl-istii abordeaza schema asta si tuburile EL 509. CCS-ul este cam ala pe care l-am discutat, nu prea stiu de ce a pus ef94. Ca sa fie purist a pus si la drivere, ceea ce in cazul meu nu am cum, sau poate sugerati ceva. Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 (editat) Tare japonezu' dealtfel toti jap-otl-istii abordeaza schema asta si tuburile EL 509. CCS-ul este cam ala pe care l-am discutat, nu prea stiu de ce a pus ef94. Ca sa fie purist a pus si la drivere, ceea ce in cazul meu nu am cum, sau poate sugerati ceva. Sigur ca aveti dreptate,multa seriozitate,multa munca,multa cercetare si mai ales bun simt tehnic asa ii pot caracteriza pe acesti japonezi. Studiati linkul de mai jos si veti remarca seriozitatea cu care este descris totul acolo. http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/el509/report.htm -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nu stiu din ce considerente a ales in CCS acele tuburi (...nu prea stiu de ce a pus ef94 ),dar putem cerceta,timp sa fie ! Editat Februarie 26, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2016 Sigur ca aveti dreptate,multa seriozitate,multa munca,multa cercetare si mai ales bun simt tehnic asa ii pot caracteriza pe acesti japonezi. Studiati linkul de mai jos si veti remarca seriozitatea cu care este descris totul acolo. http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/el509/report.htm -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nu stiu din ce considerente a ales in CCS acele tuburi (...nu prea stiu de ce a pus ef94 ),dar putem cerceta,timp sa fie ! da cuvantul potrivit......bun simt Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 10, 2016 Autor Partajează Postat Martie 10, 2016 Iata ce mi-a simulat un prieten din afara, pasionat si el de OTL-uri. Daca as dispune de o sursa mai buna de semnal si un analizor ca al lui, tare as fi curios ce ar iesi pe REAL (ma refer la ftt-uri) Despre zgomot, nimic de spus, e tacut malc ca si in viata reala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Intrebati pe amicul dvs ce fel de sarcina a introdus in simulare fiindca este foarte important, daca aceasta este 8 ohm asa cum pare ca este pe schema trageti dvs concluzile Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 10, 2016 Autor Partajează Postat Martie 10, 2016 Intrebati pe amicul dvs ce fel de sarcina a introdus in simulare fiindca este foarte important, daca aceasta este 8 ohm asa cum pare ca este pe schema trageti dvs concluzile Da a simulat cu 8 ohmi dar si cu 32. Poate ca sunt de moda veche, dar am inteles ca daca scriem ceva intr-un topic, trebuie sa sa ducem ideea pina la capat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum