Vizitator carcera69 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Buna seara, de ceva timp ma tot gandesc la un proiect care sa ma ajute nu vreau sa cumpar vreau sa fac, sunt in scaun cu rotile si m.am gandit la un "pod rulant" in camera cu 3 motoare nu foarte mari cat sa ma ajute sa iau o telecomanda sau asa ceva. Nu stiu cum sa fac o interfata pe PC sa controlez cele 3 motoare ca pe un joc... W A S D pentru "fata" si "spate" si inca 2 butoane pentru jos si sus, atata timp cat tin apasat pe "W" (de exp) sa functioneze iar cand nu mai apas sa se opreasca. Nu stiu sa fac implementarea codurilor pentru asa ceva. Daca ma poate ajuta cineva?! Multumesc frumos!! Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 Vad ca nu sare nimeni in ajutor. Eu personal nu prea am lucrat cu arduino dar sunt foarte multe exemple pe net si se poate adapta unu-l daca chiar nimeni mai priceput in arduino nu vrea sa ajute. Problema mai mare este la partea de mecanica, daca partea asta nu impune o problema se poate face. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Februarie 6, 2016 Partajează Postat Februarie 6, 2016 (editat) Pod rulant ?Asta presupune miscare inainte-inapoi;stanga-dreapta;sus-jos.De asemenea presupune montarea a doua ghidaje pe care sa ruleze podul(mai bine zis monogrinda).Si daca faceti asa ceva ca sa luati de ex o telecomanda va mai trebuie si ceva tip gheara in locul carligului care sa apuce obiectele.Nu e imposibil,partea mecanica e cat de cat complicata,iar comanda o puteti face cu o telecomanda cu receptor pe 8 canale,cred ca exista.Oricum,trebuie vazut ce materiale sunt disponibile,cum se monteaza,pana la actionarea prin calculator sau telecomanda e cale destul de lunga... Editat Februarie 6, 2016 de loleksibolek Link spre comentariu
one Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Dupa parerea mea nu este necesar Arduino ci se poate face un modul de control motoare si un joystick pentru controlul proportional al vitezei motorului. Link spre comentariu
alin 105 Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Nu ma pricep la Arduino, am intrat pe sectiunea asta in speranta sa prind si eu ceva din acest tip de platforma cu microcontroler pt un viitor proiect de al meu....dar in privinta problemei din topic pot doar sa spun ca eu personal ( asa cum a spus si colegul one , de altfel)nu vad necesar un sistem asa de complicat de control.Principala dificultate,cost si timp ar constitui-o partea mecanica, partea de comanda as face-o cu butoane tip push sau joystick cu doua viteze de deplasare : 1.viteza mare pt deplasarea pt distante mai mari a podului (de la 2 -3 metri pana la cc 20 cm de obiectul tinta) si 2.viteza mica pt deplasarea de finete Daca ajuta, as putea sa fac o schita in autocad pt partea mecanica si sa o postez aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum