djmaxxx Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Salutare de curand mi-am luat un tv led cu defect samsung de 32 inch ... defectul consta in nu a avea lumina , backlight ... La inceput am ajuns la concluzia ca sunt ledurile defecte , am desfacut displayul am verificat fiecare led si am costatat ca am cate un led pe fiecare banda , 4 benzi cu 10 leduri ... intre timp am facut rost de benzi testate in serie toate ... l-e-am pus si surpriza ... tot nu functioneaza nu se aprind ....... Asta pt ca la inceput nu am verificat sursa de alimentare a ledurilor ... nestiind ca se alimenteaza cu + si - 140 v am masurat fata de masa + si masa aveam 250 v ... idee este ca la masuratoare pe mufa +- a ledurilor am 3 volti ... sursa este modelul acesta : bn44-00493a ideea este daca se mai poate repara si de unde ar fi problema ... am incercuit cu rosu circuitu de pe spate suspect a fi defect ... ideea este ca nu stiu ce circuit este nu prea pot intelege ce scrie pe el .. din cate am descifrat ceva de genul SLC 012... multumesc Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Asta pt ca la inceput nu am verificat sursa de alimentare a ledurilor ... nestiind ca se alimenteaza cu + si - 140 v am masurat fata de masa + si masa aveam 250 v ... idee este ca la masuratoare pe mufa +- a ledurilor am 3 volti ... Pai unde nu stiti nu va bagati,daca nu cunoasteti functionarea convertorului DC-DC si nici unde sa masurati o tensiune.......demontati display-ul ca sa va aflati in treaba.....adresati-va unei sectii autorizate. Editat Februarie 2, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
djmaxxx Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 la asta se rezuma a fi reparat un tv ... radio ... etc ? la o sectie autorizata ? ... multumesc de raspuns .... nu stiu ce circuit este pe placa ca sa caut datasheet -ul lui ... si daca se mai poate repara la costuri minime sau se ia alta ... Link spre comentariu
crmn1 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 cred sincer ca ANDREI are dreptate nu stii ce vrei nu dai date clare ce cod are sursa ce tensiuni scoate ce nu scoate daca este comandata de main board samd. crezi ca daca ceri ajutor este vreun bou care sa spuna schimba smd x? toata lumea la SCOALA... sau la studiu noaptea cand altii dorm unii cauta pe net sa fie profesionisti. succes. bateti capul sa vezi cum se repara televizoarele Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Nu te grabi ca "fata mare la maritat". De unde sti ca este integratul dus?Ai verificat integratul cu multimetru, pe scala de 200 ohmi fata de masa si ti-a rezultat vreun pin cu o valoare sub 100 ohmi (bineinteles in afara de pinul care se alimenteaza la masa)?Ai verificat cei 2 condensatori electrolitici de 82 micro?Dar ceilalti condensatori electrolitici din sursa secundara i-ai verificat, au esr-ul bun?Semiconductori (diodele) prezinta rezistenta inversa cu un pin scos din montaj? Tensiunile secundare sunt stabile?Dupa ce ai facut toate aceste masuratori abia apoi poti sa dai vina pe integrat/integrate. Editat Februarie 2, 2016 de cata82 Link spre comentariu
djmaxxx Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Detalii despre sursa am dat .... daca va uitati in primul post vedeati ce model de sursa este .... BN44-00493B .... Am spus ca se alimenteaza la 140 v ledurile nu fata de masa ... si am mai spus ca nu stiu ce integrat este cel incercuit cu rosu in poza 2 ... nu am cerut sa mi se zica schimba piesa x ... Tensiunile secundare sunt ok doua de 5 v si 13 v ... atata timp cat imi apare imaginea pe display dar nu este iluminata tesiunile secundare sunt ok ... Poate cineva are o sursa din aceasta si poate sa imi spuna ce integrat este ca pe a mea nu se intelege mai nimic si nici schema nu o gasesc pe net ... Link spre comentariu
ovy83 Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 am gasit ceva... http://www.kenotrontv.ru/forum/gallery/image/559-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D1%8B-psu-inverter-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8B-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BC-tv/ este FAN 7340 cea care a-ti postat-o este versiunea cu A...nu prea seamana dar sunt aprox identice. Link spre comentariu
djmaxxx Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) multumesc ... acum am sa verific tensiunile sa vad ce si cum ... si revin cu detalii am rectificat dupa ... cand am scris postul eram cam obosit si nu am fost atent Editat Februarie 3, 2016 de djmaxxx Link spre comentariu
djmaxxx Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) sa rezolvat ... condesatorii de 33 si 47 /200v schimbati ... multumesc celor care m-au ajutat in sensul bun al cuvantului ... cat si celor care ma trimit la alte sectii ... Editat Februarie 3, 2016 de djmaxxx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum