Gerula Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 Am deschis acest topic la un mod foarte serios.1. Vreau sa vad daca stie cineva cum se face un fuel cell, celebra celula de combustie cu hidrogen.2. Cum se poate monta un motor electric fara sa fie nevoie de omologare ?3. Cum se poate inmagazina hidrogenul - sa fie cat mai sigurMultumesc. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 nu stiu sa iti raspund exact la obiect la primele doua, dar stiu ca a 3a e principalul motiv(tehnic) pentru care nu prea e folosit hidrogenul: nu sa gasit inca o metoda de inmagazinare sigura. in cazul unui accident exista pericol mare de explozie. stiu ca s-au incercat metode diverse, de la banalul rezervor metalic pana la geluri care sa absoarba hidrogenul si sa il elibereze, incet... Link spre comentariu
one Postat Martie 25, 2007 Partajează Postat Martie 25, 2007 1.Ca sa faci "fuel cell" iti trebuie niste membrane cu permeabilitate selectiva. Nanostructuri.Am studiat acum cativa ani posibilitatea constructiei unei astfel de celule si mi-am dat seama ca in regim de amator nu este posibil.2.Poti monta motor electric pe cei vrei tu daca nu circuli pe drumurile publice, altfel iti trebuie omologare.3.Hidrogenul se poate stoca in butelii. Link spre comentariu
Gerula Postat Aprilie 4, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2007 E... hai sa nu fim atat de pesimisti.Membrame ion-selective se intalnesc si la electrozii unii PH-metru (cu care am lucrat, dar nu erea al meu)Ele sunt selective pentru ionl de H+Adica au niste pori atat de mici incat nu poate sa treaca prin ei decat protonul. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 4, 2007 Partajează Postat Aprilie 4, 2007 Pana la implinirea visului de a te plimba cu o astfel de masina eu zic sa va jucati putin cu http://www.discoverthis.com/fuelcelcaran.html Link spre comentariu
Vizitator Tarsil Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 Poti comanda membrane Nafion-H de la Merk, aldrich (tr sa aiba in catalog) sau direct de la Dupont...N neaparat ieftine :smt003 Stocarea Hidrogenului chiar n mai e o problema daca construiesti celula :prayer: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum