Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent hgtg30n60a4d

Postări Recomandate

Si ce ? Merg si inlocuiti unul cu altul (MOS si IGBT) dar trebuie numai putina atentie la interpretarea parametrilor si gasirea echivalentelor functionale.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mmihai94

6

• UDAR

4

• sesebe

4

• iceq

4

Cred că te grăbești puțin . ( @sesebe) . Citez : ”La STW45NM60 nu stiu ce ar merge de aici.”

Întrebarea era deci cu ce IGBT din listă poate înlocui MOSFET-ul menționat . Pentru că nu se preciza nicio aplicație concretă răspunsul corect e cu niciunul .

În cazuri particulare , cu anumite adaptări , da , se poate . Dar atunci nu mai vorbim de înlocuire directă.

Link spre comentariu

STW-uri am vazut numai in invertoare de sudura iar acolo am facut adaptari si inlocuiri cum am vrut eu.

Si da, ai dreptate, nu am fost atent sa vad ca deja se facea deja referire la MOS inlocuit cu IGBT numai ca eu ramasesem fixat pe intrebarea lansata de initiatorul topicului.

La invertoarele ce merg pina in 60KHz este simplu de gasit un IGBT potrivit, mai sus incep sa apara probleme de neadaptare/nepotrivire, deci pt cazul de fata ar trebui masuratori cu osciloscopul pt a se vedea exact la ce frecventa lucreaza.

Link spre comentariu

Buna ziua, am o intrebare referitor la mosfeturi daca stie cineva sa-mi explice cum sta treba, daca leg în paralel ( de exemplu un mosfet are 10A ) si eu am sa pun 5 bucati în paralel obtin 50A, sau tot 10 A , o întrebare pentru cei care se pricep .

Link spre comentariu

Mai intai , nu ai pus la locul potrivit intrebarea . Era mai potrivita Sectiunea incepatorilor .

Dar pentru ca ai pus-o totusi, da , in principiu daca pui in paralel intr-un circuit in comutatie ( presupun ca la asta te referi ) cinci MOSFET-uri care suporta 10A

obtii "un MOSFET" care suporta 50A. Pentru un raspuns mai concret ar trebui totusi sa dai niste detalii despre aplicatia care te intereseaza.

Link spre comentariu

Pt. IGBT-uri , problema este destul de sensibila , in sensul ca nu prea merge cu echivalente , este de preferat originalul (cel putin in plasme cam asa este)  si la cat este piata plina de fake-uri..., cam greu.S-ar putea ca in un invertor de sudura sa nu fie chiar atat de pretentios.Iar cu FET-urile puse in paralel, pe langa faptul ca faceti un "carnat" , nu stiu cum "se pupa" cinci bucati, care oricum le-ati lua, nu au caracteristici absolut identice.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
La 29.03.2016 la 19:02, mmihai94 a spus:

Corect. Nu am fost atent, fiind din invertor de sudura am zis ca e IGBT. In pdf nici nu m-am uitat sa vad ce e, adica eu eram convins ca e IGBT  :rade:  M-am uitat doar la caracteristici.

HGTG30N60A4D
600V, SMPS Series N-Channel IGBT with
Anti-Parallel Hyperfast Diode
Chiar acum, ucinacidor a spus:

HGTG30N60A4D
600V, SMPS Series N-Channel IGBT with
Anti-Parallel Hyperfast Diode

Si eu caut , am nevoie tot pentru acelasi typ de  invertor  nu stiu de unde să cumpăr ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări