Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD " Samsung " LE32C530

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi. Am primit acest TV la reparat.

-model: LE32C530

-panel: LTF320HM01 ( BN07-00808A )

-T-con: F60MB4C2LV0.6 ( vedeti poza din attach )

1. Cum se manifesta defectul: 3 sferturi din ecran de sus in jos este acoperit de o perdea de dungi orizontale si verticale ( peste imagine apare acea perdea de dungi orizontale si dese ). Uneori pe aceasta zona afectata mai apare si ca un fel de " desincronizare pe verticala " si dublare a imaginii. Partea de jos a ecranului este ok.

2. Proceduri: din T-con pleaca doua pamblici catre panel. Am lasat cate o pamblica conectata si constat ca jumatatea dreapta este OK si jumatatea stanga este cea defecta. Mai jos pun 3 linkuri cu 3 filmulete. Imi cer scuze de calitatea filmuletelor. In primul filmulet prezint defectul, in cel de-al doilea se observa partea dreapta OK ( pamblica din stanga lasata in aer ) si in cel de-al treilea partea stanga defecta ( pamblica din dreapta lasata in aer ). 

3. Linkurile cu cele trei filmulete: 

Orice sfat e binevenit in privinta acestui defect. Ori panel, ori T-con???

Multumesc.

post-179081-0-66525300-1454357900_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

4

• ANDRASONI LUCIAN

2

• attilaa0

2

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

As suspecta t-conul ...initial sau chiar panglicile dintre el si panel....!! Totusi in partea cu ''probleme'' nu ati ''masat'' usor, in functionare, panglicile panelului sa vedeti efectul?!?!

Link spre comentariu

Buna ziua domnilor. Azi am desfacut displayul, i-am presat pamblicile si am curatat cu radiera contactele si la pamblicile care vin intre placa digitala si T-con si cele care vin intre T-con si LVDS. Nici o schimbare. Defectul acelasi. Nu se simte nimic cand presez pamblicile care vin la display. Repet: pe portiunea unde apare acea " perdea de dungi " apare si o dublare a imaginii pe verticala.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Nu a izolat niciun pin prietene, din contra a adaugat un fel de adaos pe exteriorul panglici (partea izolata) pentru un contact mai bun cu mufa t-conului altfel spus o presare mai buna a panglicii in conectorul t-conului. Altfel cum se mai vedea daca izola 4-6 pini de pe lvds fata de t-con?!?!

Editat de cata82
Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi. TV rezolvat. Eu unul am izolat la pamblica cu partea " bolnava " incepand numerotarea de la dreapta la stanga pinii de la 6 la 13. A iesit treaba ok. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mai jos pun un link cu TV-ul functional:

Link spre comentariu

Remedierea(truc-ul) consta in izolarea(intreruperea) semnalelor clock(CKV1, CKVB1, CKV2, CKVB2....etc) ce comanda driver-ul lateral defect. Aceasta remediere, ca sa zic asa tine pina in momentul in care se va defecta un driver, de pe cealalta laterala(aparent buna) a panel-ului. Pentru aceasta remediere, una din partile laterale ale panel-ului trebuie sa fie obligatoriu OK.

post-237484-0-22879500-1454535485_thumb.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări