ROBEERT Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Buna seara stimati colegi. Am primit acest TV la reparat. -model: LE32C530 -panel: LTF320HM01 ( BN07-00808A ) -T-con: F60MB4C2LV0.6 ( vedeti poza din attach ) 1. Cum se manifesta defectul: 3 sferturi din ecran de sus in jos este acoperit de o perdea de dungi orizontale si verticale ( peste imagine apare acea perdea de dungi orizontale si dese ). Uneori pe aceasta zona afectata mai apare si ca un fel de " desincronizare pe verticala " si dublare a imaginii. Partea de jos a ecranului este ok. 2. Proceduri: din T-con pleaca doua pamblici catre panel. Am lasat cate o pamblica conectata si constat ca jumatatea dreapta este OK si jumatatea stanga este cea defecta. Mai jos pun 3 linkuri cu 3 filmulete. Imi cer scuze de calitatea filmuletelor. In primul filmulet prezint defectul, in cel de-al doilea se observa partea dreapta OK ( pamblica din stanga lasata in aer ) si in cel de-al treilea partea stanga defecta ( pamblica din dreapta lasata in aer ). 3. Linkurile cu cele trei filmulete: Orice sfat e binevenit in privinta acestui defect. Ori panel, ori T-con??? Multumesc. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 As suspecta t-conul ...initial sau chiar panglicile dintre el si panel....!! Totusi in partea cu ''probleme'' nu ati ''masat'' usor, in functionare, panglicile panelului sa vedeti efectul?!?! Link spre comentariu
palcu ion Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 pare a fi panel defect,preseaza usor panglica de pe partea cu probleme,cum zice si colegul si vezi rezultatul Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Buna ziua domnilor. Azi am desfacut displayul, i-am presat pamblicile si am curatat cu radiera contactele si la pamblicile care vin intre placa digitala si T-con si cele care vin intre T-con si LVDS. Nici o schimbare. Defectul acelasi. Nu se simte nimic cand presez pamblicile care vin la display. Repet: pe portiunea unde apare acea " perdea de dungi " apare si o dublare a imaginii pe verticala. Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Display defect, clar. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Display defect, clar. 101 % Display defect,fff clar. Link spre comentariu
attilaa0 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Aici:https://www.youtube.com/watch?v=j7vl7-vZEL8&feature=youtu.be Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Aici:https://www.youtube.com/watch?v=j7vl7-vZEL8&feature=youtu.be Buna seara stimati colegi. Nu pot sa imi dau seama conform tutorialului din linkul postat de domnul Attilaa0 cum putem sti cati si care pini ai pamblicii trebuiesc izolati de T-con??? Bietul om si vorbeste ce fel procedeaza, dar nu inteleg mai deloc limba engleza. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Nu a izolat niciun pin prietene, din contra a adaugat un fel de adaos pe exteriorul panglici (partea izolata) pentru un contact mai bun cu mufa t-conului altfel spus o presare mai buna a panglicii in conectorul t-conului. Altfel cum se mai vedea daca izola 4-6 pini de pe lvds fata de t-con?!?! Editat Februarie 2, 2016 de cata82 Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Corect , dar acolo defectul nu era acelasi. Link spre comentariu
mesteru Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 dupa pinul 6 sau 7 din margine se izoleaza urmatorii 4 sau 6 pini si tv este ok.pot fi mai multi sau mai putini pini izolati . am facut aceasta operatiune de cateva ori. Link spre comentariu
attilaa0 Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Exact asta face si omul din filmuletul de pe youtube. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Buna seara stimati colegi. TV rezolvat. Eu unul am izolat la pamblica cu partea " bolnava " incepand numerotarea de la dreapta la stanga pinii de la 6 la 13. A iesit treaba ok. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mai jos pun un link cu TV-ul functional: Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Remedierea(truc-ul) consta in izolarea(intreruperea) semnalelor clock(CKV1, CKVB1, CKV2, CKVB2....etc) ce comanda driver-ul lateral defect. Aceasta remediere, ca sa zic asa tine pina in momentul in care se va defecta un driver, de pe cealalta laterala(aparent buna) a panel-ului. Pentru aceasta remediere, una din partile laterale ale panel-ului trebuie sa fie obligatoriu OK. Editat Februarie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum