yo7but Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Buna seara, Am de realizat mai multe bobine acordate pe diferite frecvente. Pentru asta am mai multe carcase cu ecran rezultate din demolarea unei statii RTP...iar miezurile bobinelor au diferite culori (verde, rosu, violet, etc.). Intrebarea mea este daca stie cineva pe ce domeniu de frecventa se pot folosi aceste miezuri, functie de culoare ? Multumesc. Link spre comentariu
radu42 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Cele cu miez violet merg sigur in 2m iar celelalte merg mai jos,in scurte...nu mai stiu dar cred ca daca veti observa unde sunt amplasate adica pe media de 455kHz sau 10.7MHz aflati si domeniul de folosire optim.In orice caz sunt destul de greu de utilizat. Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Marcarea bobinelor tip TOKO,sau asemanatoare, dupa codul culorilor: -bobinele marcate cu rosu sunt pentru 455...465Khz ....(d,f,g) -bobinele marcate cu verde sunt pentru 10,7Mhz ...... (b) -bobinele marcate cu violet sunt pentru 10,7Mhz ........ (e) Link spre comentariu
radu42 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 La RTP miezurile sunt colorate....bine ,poti sa folosesti miezurile la alte bobine ,mai lungi ca astea de rtp sunt cam inghesuite. Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) Bobinele de la RTF sunt mult mai mari si sunt excelente pentru diverse aplicatii in RF. Editat Februarie 4, 2016 de PINTI Link spre comentariu
yo7but Postat Februarie 4, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2016 Multumesc pentru raspunsuri dar nu m-am lamurit. Eu vreau sa folosesc aceste bobine pe frecventele de 22, 28, 50 si 70 MHz deci as vrea sa stiu acele miezuri, dupa culoare, cam ce domeniu de frecventa acopera. Din pacate nu am prea multe violete ca as rezolva usor problema. Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Pune si niste poze cu acele bobine, sa stim si noi despre ce vorbim. Link spre comentariu
BodoRF Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Miezurile din RTP/RTM: -rosii la 455KHz si 10,7MHz. Uneori mai scurtam din lungimea lor. Au permeabilitate magnetica mai mare. -verzi le-am folosit la 28MHz dar sunt convins ca fac treaba buna si la 50MHz. Se foloseau in circuitele acordate la 30-45MHz -violet sau negre (nevopsite) la 50,70, 145MHz Link spre comentariu
yo7but Postat Februarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2016 Acesta este raspunsul pe care-l asteptam. Multumesc, 73's. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum