ionel sm Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Am gasit doi condesatori umflati in sursa ,am verificat si am mai schimbat ce n-au corespuns.Am sonor in schimb lipseste imaginea.Lampile sant stinse dar cand si cand pulseaza si pe intervalul respectiv se vede imaginea.Tensiunea de alimentare a lampilor de 24v este prezenta tot timpul.Care ar putea fi cauza?Cu ce sa incep? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Lampile la 24V sau invertorul? Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2016 A da scuze,invertorul. Link spre comentariu
bigbrother Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Probabil 24v invertor, incepe cu lampile daca sant ok apoi trafo invertor daca nu sant scurt sau intrerupt. Seara buna Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Cate trafuri are invertorul? Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2016 Verificarea invertoarelor cu creionul de tensiune este buna? Am citit pe undeva si am aplicat-o.Vad ca la toate cele 8 invertoare se aprinde indicatorul.Bineinteles ca numai pe perioada cat pulseaza.Sa vad acum de unde gasesc un tester pt. lampi . Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Vad ca la toate cele 8 invertoare se aprinde indicatorul.Bineinteles ca numai pe perioada cat pulseaza. mi-e teamă că ar trebui să "pulseze" continuu... şi creionul de tensiune se aprinde de la 60 de volţi în sus, aşa că nu e decât o indicaţie gen "am o tensiune acolo", dar nu-ţi spune şi ce valoare are. iar lămpile sunt nişte neoane ordinare, în ciuda dimensiunilor lor, şi se pot verifica filamentele la continuitate: dacă unul sau ambele filamente sunt întrerupte, e clar. trebuie verificat dacă tensiunea de comandă a transformatoarelor apare, şi dacă apare şi tensiunea corectă la mufele de conectare a lămpilor. asta e altceva faţă de tensiunea de alimentare a invertorului: poate fi ok tensiunea aia, dar invertorul, de fapt, să nu scoată nimic care "să le impresioneze" pe transformatoarele alea... ai schema pe elktrotanya, verifică dacă apar tensiunile normale de la invertor la lămpi... Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 (editat) Lampile-CCFL-folosite la televizoare LCD nu au filamente.Au la fiecare capat cate un singur "electrod".La iesirea transformatoarelor invertoare exista impulsuri de 850V-1KV,iar incercarea de a masura cu un multimetru normal duce la distrugerea instantanee a aparatului de masura.Poate doar onorabilul MAVO35 sa reziste acestei probe de foc,cu indicatii bineinteles eronate. Editat Februarie 1, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2016 (editat) "mi-e teamă că ar trebui să "pulseze" continuu... şi creionul de tensiune se aprinde de la 60 de volţi în sus, aşa că nu e decât o indicaţie gen "am o tensiune acolo", dar nu-ţi spune şi ce valoare are." Totusi daca ar fi numai 80 de volti acolo n-ar lumina creionu asa puternic.Nici nu ma-ncumet sa pun mana in celalalt capat.Apropo partea metalica o pun pe plasticul la cosele care alimenteaza lampile.Deci daca n-ar exista inalta nu s-ar aprinde in aer. Editat Februarie 1, 2016 de ionel1959 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum