powerlight Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Buna seara stimati colegi, As avea nevoie de un sfat din partea voastra in legatura cu pusul in paralel a 2 sau mai multe pocnitori de surse deluxe. Am tot citit pe forumuri cum ca ar merge daca sunt identice sau puse cu diode pe + dar as m-as simti mai in siguranta intrebandu-va pe voi daca se poate acest lucru. Tin sa precizez ca nu doresc ca amplificatorul sa stea in puterea maxima non stop doar cate un mic test dar facand asta cu o sursa decupleaza deoarece tensiunea scade la 10v la un volum de 30% sa-i spun asa din amplificator. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Pentru alimentarea unui amplificator,in regim de amator,se recomanda transformatorul de retea.Este cea mai simpla solutie. Sursele in comutatie sunt pentru profesionisti.Sursa ATX este conceputa pentru un consum relativ constant si nu functioneaza bine cu sarcini variabile-specifice amplificatorului de audiofrecventa. Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Problema este ca nu detin un asa transformator de 12v si 20A minim,voi folosi 2 condensatori de capacitate mare ca sa inlatur problema consumului fluctuant.Deci la intrebarea mea se poate raspunde? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Tensiunea scade deoarece incarcarea pe principalele 2 iesiri este asimetrica, adica ai sarcina pe 12V dar 5V este lasata doar cu sarcina minima inclusa pe placa, asta dezechilibreaza bucla de reactie si-ti intra protectia. Daca doar pentru teste scurte ai nevoie, atunci mergi cu o singura sursa insa pune o sarcina si pe iesirea principala de 5V, macar 1-2A, o conectezi prin comutator dupa ce conectezi si amplificatorul la iesirea de 12, astfel mentii echilibrul buclei de reactie si protectia nu va mai intra decat eventual la supracurent. Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Am legat pe ramura de 5v 2 motorase de 5v 2A fiecare,dar tot asa fac sursele,pe amplificator am 2x30A sigurante si nu cred ca o pocnitoare deluxe este capabila sa debiteze amperajul ala,de aia am spus sa incerc cu A mai ridicat,dar nimeni nu vrea sa spuna daca merg puse in paralel,suport consecintele. Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Pai daca suporti consecintele ,ce mai astepti si nu probezi ?Si sa ne spui si noua ce-ai facut. Editat Februarie 2, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Pai tu dai la maxim volumul? Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Pai v-am intrebat pe voi daca merge sau nu dar nimeni nu a spus da merge sau nu merge.Dle Marian trebuie sa urc volumul pana la 90%,vin unii prieteni cu amplificatoare ca sa le testam si tin un minut volumul ridicat,dar daca sursa se opreste dupa un pic de volum numai test nu se numeste. Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Da, merge ,insa te asiguri ca sursele puse in paralel sa aiba tensiunile de 12V de la iesire ,cat mai apropiate intre ele. Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2016 Testat,retestat,totul pare ok,2 venturi pe fiecare sursa, radiator pe fiecare stps3045cw impamantarea surselor deconectata,nu s-a ma oprit amplificatorul iar puterea debitata de acesta este aproape dubla,deci functioneaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum