Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator toroidal rebobinat

Mishu_17

Postări Recomandate

Buna ziua. Am un transformator toroidal (150VA) care initial avea doua secundare de 17Vca. Pentru aplicatia mea am folosit cele doua secundare inseriate, dar tensiunea era prea mare, asa ca am desfacut mai multe spire pana am ajuns la o tensiune mai mica. Acum are un secundar de 17V si unul de 12V. 

Asezat pe covor scoate un murmur foarte slab in sarcina (3,3A, cu secundarele in serie), dar introdus intr-o cutie de plastic sunetul este putin mai puternic. De asemenea s-a incalzit putin dupa 40min de sarcina (3,3A).

Daca il introduc intr-o carcasa de sursa de PC incepe sa scoate un barait destul de enervant, dar pe covor se aude doar daca tin urechea lipita de acesta, iar in carcasa de plastic se aude daca tin urechea foarte aproape de carcasa. 

Il pot folosi asa cum este avand in vedere ca a fost desfacut si avand in vedere ca scoate un mic murmur ? 

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

1

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In primul rand transformatorul electric NU se asaza pe covor.Pericolul de incendiu este foarte mare,chiar si in timpul probelor. In al doilea rand,fiind un transformator toroidal bobinajul se face cu sarme paralele,ceea ce inseamna ca trebuia sa realizati 2 secundare identice.Adica pentru obtinerea de 29V(17+12),trebuia sa aduceti fiecare secundar la 14,5V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări