Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar silver mica 100 pF / 1000V

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

3

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!

2 intrebari:

1. De ce nu caramele sovietice (ma gandesc ca stii ceva ce eu nu stiu... :)) Oricum, din astea nu am....

2. Am doorknob de 100 pf/3,5KV, e mic ca dimensiuni, nu se poate pune?

Link spre comentariu

Preferam solutia din imaginea de mai jos, peste socluri se monteaza un ecran din tabla, nu cred ca incape acolo un doorknob.

Cat priveste condensatorii sovietici, am o retinere legata de fiabilitate, nu as vrea sa ajunga tensiunea din anodul driver-ului

in grila tuburilor finale. Chiar si condensatorul original montat de niponi avea aceste probleme si s-a recomandat inlocuirea lui.

O pereche de tuburi 6146B este cu mult mai scumpa decat 2 buc. GU-81M, hi!

Link spre comentariu

Ma " bag " si eu in discutie . Cu voia dumneavoastra , bineinteles ... Nu am intalnit condensatori rusesti din " specia " descrisa defecti . Caramele , cu coloritul acela maro nedefinit ( bachelita ruseasca avea multe variante ) . Vorbesc de mii de bucati , intr - o statie ( de radiolocatie ) constituie " norma " , mai ales in partea de RF . Ma rog , fara cei speciali (in vid ) , sau cu alte " necesitati " speciale , cu cat te apropii de antena . Statii care au mers fara intrerupere 30 si ... de ani , 24 din 24 ... fara perioada reviziilor , bineinteles . In blocurile metalice inchise , " dogoriti " constant de tuburile electronice , rezistentele de putere , ma rog , toata " disipatia " . Inca mai merg ... As folosi si acum asa ceva . E o parere din experienta  personala , nu trebuie luata decat ca valoare anecdotica ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pe vremea cand aveam doar vreo doi-trei asemenea condensatori nu m-am indurat sa distrug vreunul.

Mai tarziu am inceput sa-i primim ca bonus pe la targuri de radioamatori si am spart destui, cu diferite arome de bachelita.

Nici unul nu a putut fi incadrat in categoria "silvered mica", sunt pur si simplu condensatori cu armaturi metalice (cupru de cele mai multe ori) si dielectric mica.

Ei nu sunt componente proaste, fiabilitatea este cea descrisa de dvs., insa nu la ei faceam referire cand am spus "caramele sovietice" ci la astia:

Link spre comentariu

Da ... ce sa zic . O confuzie de termeni . Cei din ultima foto nu prea par " caramele " . Am sa caut , poate gasesc cu mica argintata in formatul clasic de caramea . Intr - o vreme aveam ... e drept , nu - s prea raspanditi . Acum , ca tot discutam , cei " clasici " cu mica , rusesti , nu v - ar ajuta ? ... musai mica argintata ? ... poate dura pana gasiti ceva corespunzator , nu - s " prezenti " in mod curent .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, pai "caramelele" descrise de tine le cunosc, am in stoc pentru filtre pi de intrare la amplificatoare, dar intr-adevar nici eu nu le-as pune la 1 KV. Eu ma gandeam initial la cele descrise de gauss, despre care si eu am o parere foarte buna, acelea ca din "plastic" cu terminale care ies din mijlocul "caramelei". Pun o poza de detaliu cu doorknob-ul. are maxim 2x2 cm. Si ala ar fi garantia suprema pentru pretioasele 6146.

post-186259-0-81687500-1454423449_thumb.jpg

post-186259-0-58388400-1454423478_thumb.jpg

PS. Ma asteptam la o capacitate mai mare intre driver si final, dupa "nasul" meu as fi pus in jur de 1nF... Dar nah, daca asa scrie in schema...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

"Caramelele" rusesti sunt excelente, de fapt printre putinele componente fabricate de rusi cu adevarat bine. Am unii din anii `50 care au exct capacitatea inscrisa pe ei, si restul parametrilor impecabili.

Posted Image

Deasemeni, fenomenali si acestiatot mica silver rusesti), precizie +/-0,3%(!):

Posted Image

Eu as avea mai multa increde intr-o "caramea" din asta, decat in acela din poza pusa de Dvs, fie el si japonez.

Link spre comentariu

@dyogenes - multumesc frumos pentru oferta, detin si eu doorknob, chiar si varianta cu terminale pentru lipire.

@all

Prefer sa incheiem discutiile despre diferite tipuri de condensatori. Am explicat ca spatiul este insuficient pentru a inseria

capacitori rusesti pentru o tensiune de lucru de 1000V. RTX-ul este functional, cand voi gasi mica argintata voi schimba si gata.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator yo4rbtgalati

Salut!

2 intrebari:

1. De ce nu caramele sovietice (ma gandesc ca stii ceva ce eu nu stiu... :)) Oricum, din astea nu am....

2. Am doorknob de 100 pf/3,5KV, e mic ca dimensiuni, nu se poate pune?

adevarat... :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări