Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucreaza cineva cu FLOWCODE ?

bercioiu

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Am nevoie de ajutor.De cateva zile incerc sa fac un termometru cu DS18B20 si afisaj cu 4x7 segmente si nu ma descurc.Am reusit sa-l fac sa afiseze unitati si zeci de grade,nu reusesc sa-l fac sa afiseze zecimi si sute de grade.In final va fi folosit ca termostat cu doua temperaturi , cu partea asta ma descurc. Va lucra la 70 si 90 de grade.Montajul este pe breadboard si functioneaza asa cum am descris.Daca ma poate ajuta cineva dau o bere.

MultumescTERMOMETRU.fcf_avr

Link spre comentariu

Multam fain,afiseaza bine temperatura dar are momente cand arata 0000 sau in loc de 24 arata 48 sau cateodata arata 153 (se intampla aleatoriu si pentru cateva clipe).

Link spre comentariu

Configureaza intreruperea asa:

intrerupere.thumb.png.ced589adca170bced938eb473032cc60.png

Creeaza o variabila de tip Int numita "Tick" si mai adauga in macroul intreruperii asta:

Tick.thumb.png.5795281698114862bf77723018a04737.png

Mai creeaza o variabila de tip boolean numita "Read" si modifica in main asa:

Read.thumb.png.620e1a65832933106629fc054c77bf03.png

L.E.:

Daca flicare afisarea, maresti frecventa intreruperii, modificand prescaler rate-ul si la if tick=244, pui noua frecventa

Editat de bercioiu
Link spre comentariu

Merge fain dar din cand in cand afiseaza 000.0 si cupleaza releul.O sa pun ceva temporizari la anclansare daca nu gasesc alta solutie. Multam fain.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări