Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucreaza cineva cu FLOWCODE ?

bercioiu

Postări Recomandate

@bercioiu, in acel flowchart din atasament este un cod C,bucla while care ruleaza infinit,un input care citeste starea portului A si o instructiune switch care decide starea iesirilor din portul C.Nu exista niciun icon pentru calcul, nu se apeleaza nicio o operatie de calcul.Cerinta era ca ledurile sa se aprinda doar pentru perioada de timp in care intrarea era pusa la masa( intrarea de sub ledul configurat in panel).La ce iconita te referi?

Link spre comentariu

Pai, asa functioneaza... "Printeaza" portul A la portul C.In felul asta, nu mai trebuie sa calculezi nimic.

L.E. Ma refeream la fisierul ridicat de mine, in cazul in care intrarile sunt active pozitiv, se scoate caculul "sw=63-sw"

Editat de bercioiu
Link spre comentariu

IN FISIERUL MEU EXISTA UN CALCUL!

Descarca-l si vezi cum poti face lucrul solicitat muuult mai simplu si usor.

L.E.

@bentanioan Rezistentele interne sunt cam cu doua taisuri... Intr-un mediu "zgomotos", industrial, nu prea fac fata... De fapt sunt niste tranzistori interni, ma rog, ideea este ca rezistenta externa este sfanta!

Editat de bercioiu
Link spre comentariu

Eu vorbeam despre fisierul postat de mine si nu am dorit sa schimb logica gandita de @bentonian, scopul meu era sa-i arat ca nu trebuie cod C in acea schema logica si sa intelega cum poate face ceea ce si-a propus.

L.E

Cand ai facut referire la acel calcul, arhiva ta nu ere postata in atasament, deci discutam despre lucruri diferite.Tu stiai asta si nu era nevoie sa tipi ca exista acel calcul, puteai sa-mi atragi atentia ca intre timp ai postat si acea arhiva.

Editat de Elison
Link spre comentariu

Am descarcat fisierul si am vazut cum se poate printa portul A la C dar montajul nu va fi asa simplu.

L.E Montajul va fi o jucarie alimentata din baterii pt. nepotica mea .

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Am terminat jucaria si functioneaza. Am facut acest montaj pt. nepotica mea ca de cate ori mesteresc ceva vine si ia aparatul de masura , pune bornele in scurt si se distreaza cand suna.Practic am pus 5 borne (Popnituri) si am legat un cablu cu un spion (cu varful rotunjit) la masa.Cand pune spionul pe careva din intrari programul ruleaza si se pare ca ii place (chiar acum se joaca) . Multumesc lui @Elison si @bercioiu pt. ajutor.

post-176680-0-37896800-1452928242_thumb.jpg

JUCARIE.rar

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Dupa lungi asteptari a a parut si lcd-ul grafic,dar are controlerul st7920 in loc de ks0108. Asa ca nu pot folosi componenta custom. Numa ce am invatat sa modific fontul si alte chestii. Acuma poate se gaseste vre-o minte luminata sa modifice codul pentru st7920. Sau macar daca stie careva cum pot afisa caractere de 2 linii inaltime pe un lcd 20x4. In felul asta as putea adapta acel lcd la applicatia mea. Stiu ca trebuie creat un caracter, dar stiu sa fac asta doar pentru o patratica (5x8), si lcd are loc in memorie doar de 8 caractere. Se poate include in flowchart un fisier care sa contina caracterele (cifrele 0-9 ca asta am nevoie)  pe 2 linii inaltime si sa le accesez de acolo? Cum creiez acel fisier si cum il includ in flowchart?

Link spre comentariu

Da am cautat si pe forumul matrix, insa nu prea am inteles. In primul link cica ar merge ca si un hd44780 doar trebuie initializat altfel. O sa incerc sa modific codul din componenta lcd, poate am noroc. In linkul al doilea problema a ramas nerezolvata deocamdata. Mai caut.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări