Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucreaza cineva cu FLOWCODE ?

bercioiu

Postări Recomandate

@mikella
Conexiunile pentru afisajul cu KS0108 sunt acestea:
1 - +5V
2 - GND
3 - Contrast Pot
4 - RD0
5 - RD1
6 - RD2
7 - RD3
8 - RD4
9 - RD5
10 - RD6
11 - RD7
12 - RC0
13 - RC1
14 - 10K - +5v
15 - RC4
16 - RC2
17 - RC3
18 - Contrast Pot
19 - +5V
20 - 22R GND

Daca vrei poti sa le schimbi in codul din custom component.Le gasesti la inceputul fisierului si arata asa:
//Common defines#define MX_DATA_PORT 		portd	//%a#define MX_DATA_TRIS		trisd	//%b#define MX_CONTROL_PORT		portc	//%c#define MX_CONTROL_TRIS		trisc	//%d#define MX_CS1			0	//%e#define MX_CS2			1	//%f#define MX_DAT_INST		2	//%g#define MX_ENABLE		3	//%h#define MX_READ_WRITE		4	//%i
Editat de Elison
Link spre comentariu

Am facut o proba si merge! Nu am inteles insa cum modific conexiunile.

In loc de  "#define MX_DATA_PORT portd"   Fac "#define MX_DATA_PORT   porte" si ii mut conexiunile de la port b la porte?

Ce fac daca am un pic care nu are 7 iesiri la port? Nu pot sa declar conexiunea pin cu pin?

Asa cum este acuma ocupa pinii de la oscilator si nu pot pune cristal.

Sanatate!

Link spre comentariu
Este asa cum ai spus, dar daca inlocuiesti "portd" cu "porte" muti conexiunile de pe portul D pe portul E.
Pentru portul care are conexiunile pentru CS1,CS2,E,R/W poti inlocui iesirile cum vrei, aici nu e nevoie de tot portul.
Ai testat cu un simulator?
Editat de Elison
Link spre comentariu

Revin si eu cu o intrebare , cum se pot folosi rezistente interne de pullup si sa actioneze intrarile cand sunt puse la masa? Eu am facut un mic programel pentru exemplificare dar nu m-am descurcat.

proba.rar

Link spre comentariu

Rezistentele interne sunt activate cu cod C.

Poate ne spui ce vrei sa faca programul atasat.

Cand vrei sa se se aprinda si cand sa se stinga ledurile ?

Asa cum este acum, ledurile de pe portul C se aprind doar daca pe portul A ai valorile 1(face 1 logic  C 0), 2(face1 logic C 1), 4(face 1 logic C 2), 8(face 1 logicC 3) si 16(face1 logic C 4) in cod binar.

Pentru orice alta combinatie logica pe intrarile portului A toate ledurile sunt stinse (Switch sw)

Un switch nu este citit niciodata, cel legat la A 5.

Link spre comentariu

In FC6, acest GLCD are mai multe functii decat componenta custom pe care o folosesti in FC5.

Iti sugerez sa folosesti FC6 sau daca ai timp, se poate modifica functia Print_String din custom.

Incearca sa intelegi care sunt diferentele dintre font=1 si font=2,si ce trebuie modificat.

Te poti inspira din codul scris pentru componenta GLCD pe care o ai in FC6.

In FC5 si FC6 GLCD-urile se misca greu in simulare, dar in realitate ele se comporta normal.

Link spre comentariu

@bentonian 16F676  nu are pull-up pe RA3.

Multumesc pt.raspuns,m-am prins si eu pana la urma in legatura cu RA3. Este vorba de un exercitiu,montajul va arata cu totul altfel dar eu am vrut sa elimin rezistentele de la intrari care vin la GND si sa folosesc pullup intern.Deci cand pun sa zicem A0 la GND sa se aprinda led 0 cat timp butonul este apasat.Cand A1 este la masa sa se aprinda led 1. Nu se vor apasa doua butoane in acelasi timp. Nu stiu daca Flowcode stie asa ceva,poate merge numai cu cod C.

Link spre comentariu

@bentonian, daca se activeaza rezistentele de pull up, intrarile trec in starea 1 atunci cand niciun buton de pe aceste intrari nu este apasat.Cand se apasa un buton, intrarea respectiva este pusa la masa si are starea 0.Pentru ca simularea din FC5 sa functioneze corect, trebuie sa pui butoanele active in starea low(pull up activat).Pentru ca A3 nu are rezistenta de pull up folosesti intrarea A4, iar pentru ultimul led, A5.Logica pe care ai folosit-o a ramas neschimbata si ledurile se aprind asa cum ti-ai propus.Apesi butonul de pe A0, se aprinde ledul de pe C0 atat timp cat butonul este apasat.Dupa cum vezi nu a fost nevoie de niciun cod C, cu exceptia celui care activeaza pull up.Pentru ca sa intelegi mai usor, ai in atasament un tabel cu starile intrarilor pentru cazurile in care se aprinde un led de pe portul C.In Proteus se poate vedea ca rezistentele de pull up sunt activate, intarile sunt 1 cand butoanele nu sunt apasate.

Arh.rar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări