bercioiu Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 16F877 nu are mclr intern. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 As dori sa cumpar versiunea 6 insa am cateva nedumeriri. Tastatura se poate configura in 4linii si 4 coloane?Lcd e disponibil numai in varianta 2x16? Pentru CHIP PACK pot avea acces la rs232,i2c,eeprom si pwm? Ii rog pe cei ce au cumparat sa ma indrume si pe mine sau e posibila plata la livrare? Link spre comentariu
bercioiu Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Inainte de a cumpara veresiunea 6, o poti instala si este complect functionala 30 de zile. Timp suficient, zic eu, se vezi daca iti convine. Eu am profitat de o reducere de 50% intr-un week-end si mi-am facut upgrade la varianta 6 porfi. Am anuntat si aici, in topic, cand a fost promotia respectiva. Tastatura se poate configura in orice combinatie de pini ai picului, bine inteles pe coloane si linii, LCD-ul default este 2X16, dar se poate adauga orice LCD, cu orice controller, iti poti face orice componenta custom. L.E.Cum adica plata la livrare? Platesti in cont si iti trimit serial number... Editat Noiembrie 22, 2015 de bercioiu Link spre comentariu
bobinatorul Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Am activat vesiunea 6 si acum incep problemele . Tot incerc de vreo 2 ore si nu reusesc sa creez o tastatura cu mai multe linii si coloane la fel si cu lcd-ul. De asemeni cred ca si termistorului I se pot atribui anumite valori in functie de temperature. Nici asta nu am reusit. Am cautat si pe forumul matrix,nimic.nici in helpul flowcode. Nu astept un exemplu concret(ca sa nu rapesc prea mult timp colegilor)macar o idee de plecare. Multumesc. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Cred ca m-am lamurit. Este necesara varianta profesionala.Mare lucru nu se poate face cu el,momentan raman la fc5 pana voi cumpara profesional. Link spre comentariu
maciupiciu Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 ma poate ajuta cineva cu versiunea 5 ?! multumesc! Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 (editat) De ce imi arata pe lcd caractere aiurea ca in atasament? Treaba asta se intampla cand cupleaza cate un releu pe iesire, asta inseamna ceva paraziti. Am decuplat picul direct pe soclu cu 100 nano si placa cu lcd are 470 micro in paralel cu 100 nano. Alimentarea este filtrara cu filtru CLC si condensatori generosi. Am doua montaje care fac la fel. La unul lcdul este lipit pe placa cu picul iar la cel de al doilea este pe placa separata cu aproximativ 50 cm fire de 1mm la legaturi. Ce as putea sa fac sa imi dispara acest fenomen? http://i63.tinypic.com/r04gb5.jpg Editat Decembrie 11, 2015 de mikella Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 (editat) FIrul lung intre LCD si pic este cauza principala. Daca nu poti evita firul lung, monteaza o panglica cu mase alternative intre firele de date, adica un fir masa, un fir date, urmatorul iar masa si tot asa. Iti ca rezulta o mufa cu doua randuri: pe primul rand date iar pe al doilea rand mase (ca la mufa ICSP cu 10 pini de la Atmel). Editat Decembrie 11, 2015 de bercioiu 1 Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Și eu m-am lovit de această problemă numai ca la mine se manifesta numai dacă aveam sarcină pe contactul releului. Și la mine erau lungi firele,alimentarea era decuplata,însă nu am scăpat de fenomen până nu am montat un snubber în paralel cu contactele releelor. La mine toate sarcinile fiind inductive. 1 Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Firele sunt deja aranjate oarecum ca in desenul de mai sus. Am intins o bucata de banda adeziva din aluminiu si am lipit pe ea fir langa fir si am format o panglica. In modul acesta am format un ecran pentru fire care este conenctat la masa. Mai ramane varianta cu snuberul, parca am mai citit undeva de treaba asta. La mine tot sarcina inductiva este pe contacte la releie. Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Am rezolvat! Am montat snuberul si i-a trecut boalele. Va multumesc! Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 De curiozitate..ce valori ai folosit? Eu am folosit 100nF cu 100R Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 (editat) Am pus 100nF cu 50R , doua de 100R in paralel. Editat Decembrie 19, 2015 de mikella Link spre comentariu
mikella Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Stie cineva cum pot folosi un lcd grafic cu controlerul ks0108, in flowcode5? V5 are lcd grafic dar cu alte controlere. Am incercat si flowcode 6 dar nu prea imi merge bine, de ex simularea merge sacadat si programul mi se pare greoi. Ma gandesc ca se poate crea o componenta custom sau macar o bucata de cod C. Orice ideie este binevenita! Editat Ianuarie 11, 2016 de mikella Link spre comentariu
Elison Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Am atasat codul pentru Ks0108. Ca sa poti folosi functiile trebuie sa inlocuiesti componenta FC5_PIC_Custom din folderul in care ai instalat programul cu componenta din atasament. FC5_PIC_Custom.rar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum