Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucreaza cineva cu FLOWCODE ?

bercioiu

Postări Recomandate

Poate cineva arunca o privire la montajul facut de mine  in proteus si postat la sfarsitul saptamanii trecute.Cred ca am gresit ceva pt ca a facut scantei langa un condensator. Nu merge montajul..

Daca divizorul de tensiune format din R9 si RV2  are 12V la borne si RV2 era la valoare minima atunci ar fi trecut vreo 5-6 ampere prin el,deci.....Foloseste valori mai mari,mult mai mari.De ex. R9 10k si RV2 5K.

Pinul de reset nu trebuie pus la masa(este active in zero logic) ci la +5V prin R3.

Link spre comentariu

inca nu am folosit intrarea ADC.

Doar am alimentat la baterie de 7 A montajul..In rest nu sunt greseli in schema? Voi modifica rezistentele.nu-mi dau seama ce a scos scantei..Nu vad urme..

Link spre comentariu

Am modificat numele ca probabil se confunda cu fisierul FCF.

Paralel cu ledurile am pus releele. Poate acolo nu am facut bine.

Incarcarea prin relee este ceva asemanator mppt? In principiu tot ce produce panoul il baga in baterii. Asa am inceles ca fac si controlerele destepte spre deosebire de cele PWM

proteus controlerr 12f675.rar

Editat de aureliu67
Link spre comentariu

Eu asa as face practic montajul,relee de 12V zener 16V pe intrare pentru ca daca se pune pe intrarea ADC s-ar putea sa influenteze mult precizia. A facut scantei din cauza rezistentei R9 (1,8 Ohm) si probabil RV2 era suntat.In acest caz s-a ars R9 sau RV2. Daca RV2 nu era suntat sau aproape suntat s-a cam ,,dus" pic-ul. Acum am vazut ca intrarea ADC nu era cuplata deci a scapat PIC-ul.

charge controlerr 12f675.pdf

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

aureliu67 spune ca nu a conectat tensiunea pentru intrarea analogica, deci are un PIC bun, daca e adevarat ce spune.

Am testat montajul tau care era nefunctional, asta pentru ca in program(nu stiu pe care l-ai folosit) aveai o instructiune care scria valoarea zero pe tot portul A.

Din pacate, in flowcode, aceasta instructiune facea ca intrarea analogica sa devina iesire digitala, asta facea ca tensiunea de masurat sa fie pusa la masa, lucru foarte neplacut si daunator pentru acel pin.

Am facut corectiile si gasesti totul in arhiva.

Te sfatuiesc sa pastrezi dioda zenner, asa ai protectie la supratensiune pe pinul intrarii analogice.

controller incarcare.rar

Editat de Elison
Link spre comentariu

Eu am pus la divizorul rezistiv 10K si 5K.La tensiunea de 15V poate avea maxim 5V,daca apare o supratensiune care trece de 16V zenerul va intra in conductie si se va arde siguranta de 1A.La 16V tensiunea maxima pe ADC va fi de 5,33V si cred ca PIC-ul supoata.Am gasit multe zenere care lucreaza la alte tensiuni fata de ce scrie pe ele (de obicei mai mici).Eu asa as face dar e numai parerea mea.

Link spre comentariu

Proteus mu mai asculta comenzile  si l-am instalat. Dar dupa reinstalare nu apare optiunea de introducere a codului pt licenta

In schimb apare

The following licence key is installed:

Licence ID : 1756753440
 Name : KeviN_NeiL
 Company : www.identi.li
 Users : 1
 Expiry : 2099-12-31

This key is valid for this build of Proteus.
 Cum repar situatia?
Link spre comentariu

Subiectul este spinos si intrebarea era mai bine sa fie pusa pe MP (poate doar daca va cheama Kevin Neil, ceea ce nu prea cred, ar fi o intrebare legitima).

Dar in alta ordine de idei, atunci cand un program este reinstalat si spune ca este licentiat ar trebui lasat asa. Inseamna ca serial number-ul este stocat in registri.

Daca totusi se doreste reinstalarea licentei, atunci recomand stergerea folder-ului unde programul a fost instalat (daca mai exista dupa dezinstalare) si utilizarea programului CCleaner pentru curatirea registrilor.

Editat de mars01
Link spre comentariu

bentonian:

interesanta indeea cu zenerul pe post de eclator.

ai testat cu voltaj peste 16V?

de cate ori a reusit sa arda siguranta de 1A?

Adevarul ca nici eu nu vad de ce s-ar strapunge sa zicem la 20V,ca doar asa trebuie sa lucreze zennerul ala sa mentina 16v la terminale tot ce e peste.

Aaaaaaa ca montajull are un consum ce nu suporta dioda e altceva 1.3W probabil.

Mai degraba un 5v1 pe intrarea adc

Editat de bobinatorul
Link spre comentariu

Subiectul este spinos si intrebarea era mai bine sa fie pusa pe MP (poate doar daca va cheama Kevin Neil, ceea ce nu prea cred, ar fi o intrebare legitima).

Dar in alta ordine de idei, atunci cand un program este reinstalat si spune ca este licentiat ar trebui lasat asa. Inseamna ca serial number-ul este stocat in registri.

Daca totusi se doreste reinstalarea licentei, atunci recomand stergerea folder-ului unde programul a fost instalat (daca mai exista dupa dezinstalare) si utilizarea programului CCleaner pentru curatirea registrilor.

Multumesc. Cred ca de la registri era problema. Am formatat hardul, reinstalat windowsurile (folosesc mereu 2, XP si win7) si am mers cum trebuie.

Multumesc pt raspuns. Oricum PC ul meu mereu face glume cu mine. De fiecare data diferite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări